Vatan Sevgisi Hakkında Kompozisyon

Vatan sevgisi nedir? Vatan sevgisi nasıl olmalıdır? Vatan sevgisi konusu ile ilgili olarak yazılmış yazı / kompozisyon Vatan nedir? Önce bu...

Vatan sevgisi nedir? Vatan sevgisi nasıl olmalıdır? Vatan sevgisi konusu ile ilgili olarak yazılmış yazı / kompozisyon



Vatan nedir? Önce bu konuyu irdelemek gerekir! Vatan insanların doğup büyüdüğü yaşadığı toprağa denir. Çok basit gibi gözüken bu tanım aslında bir insanın bir toplumun tüm hayatını kapsayan oldukça önemli bir kavramdır.



Vatan sevgisi de o topraklarda yaşayan yani o vatana ait olan insanların içgüdüsel olarak geliştirdikleri bir olgudur. Hiç kimse dünyanın neresinde olursa olsun kendi vatanı için kötü düşünm ez isteyerek bilerek kötü kararlar almaz. Vatan sevgisi kutsaldır ve bu tüm insanlar için geçerlidir.



Biz Türkler’de ise vatan sevgisi daha bir farklıdır. Bunu muhakkak kabul etmemiz gerekir. Dünyada Türkler kadar vatanını seven vatanına bağlı bir ulus bulmak çok da kolay değildir. Zaten vatnına bağlı olmayan vatan sevgisinden yoksun olan uluslar zaman içerisinde tarih sayfasına gömülüp asimile olup unutulup gitmişlerdir.



Türklerin tarihine bakacak olursak eğer vatan için nice savaşlar yaptığımız nice detsanlar yazdığımız görülecektir. Yakın tarihimizin ne canlı örnekleri ise ulu önder Mustafa kemal Atatürk komutasında kazanmış olduğumuz çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarıdır. Bu savaşlarda vatan sevgisi ile yol olan Türk ulusu tüm emperyalist devletlere karşı gelerek büyük askeri ve siyasi zaferler kazanmışlardır.



Bu vatan kolay kurtulmamış kolay kazanılmamıştır. Bu vatanın devamlı suret ile bizlere yani bu toprağın insanlarına ait olabilmesi için bilimin, insanlığın ve Mustafa kemal Atatürk’ün izinden gitmek zorundayız. Yoksa sömürü altında yaşayan vatanı dahi olmayan bir ulus bir millet olarak kalma tehlikesi yaşamaya başlarız. Tabii ki böyle bir şey asla olmayacaktır çünkü toplumumuz vatan sevgisi aşılanmış bir toplum olarak sürekli olarak büyüyüp gelişmektedir.



Vatan kutsaldır diyen gençler vatan sevgisi ile yanan insanlar bu topraklarda olduğu müddetçe ilelebet bağımsız, hür ve insanca yaşamaya devam edeceğiz.



BU YAZI NKFU.COM İÇİN YAZDIRILMIŞTIR, KOPYALAYIP YAYINLAYANLAR İLE İLGİLİ HUKUKİ İŞLEM YAPILIR.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Vatan Sevgisi Hakkında Kompozisyon
Vatan Sevgisi Hakkında Kompozisyon
Ders Kitapları Konu Anlatımı
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/vatan-sevgisi-hakknda-kompozisyon.html
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/vatan-sevgisi-hakknda-kompozisyon.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content