Bıldırcın Yumurtasının Besin Değerleri Nelerdir? Bıldırcın Yumurtasının Faydaları ve Zararları

1 Bıldırcın Yumurtası Tüketimi 3 Bıldırcın Yumurtası Ufaklıklara Nasıl Yedirilir ? Bıldırcın yumurtası yiyecek sıhhatli mı, ufaklıklara ...


  • 1 Bıldırcın Yumurtası Tüketimi



  • 3 Bıldırcın Yumurtası Ufaklıklara Nasıl Yedirilir ?


  • Bıldırcın yumurtası yiyecek sıhhatli mı, ufaklıklara bıldırcın yumurtası yedirmek doğru mu, bıldırcın yumurtasını kaç yaşındaki çocuklar yiyebilir, bıldırcın yumurtasını çiğ yiyecek doğru mu, bıldırcın yumurtası çiğ yenilir mi, bıldırcın yumurtası nasıl tüketilir ve yenilir, bıldırcın yumurtası ufaklıklara yedirilir mi.



    Bıldırcın yumurtası yiyecek sıhhatli mı, ufaklıklara bıldırcın yumurtası yedirmek doğru mu, bıldırcın yumurtasını kaç yaşındaki çocuklar yiyebilir, bıldırcın yumurtasını çiğ yiyecek doğru mu, bıldırcın yumurtası çiğ yenilir mi, bıldırcın yumurtası nasıl tüketilir ve yenilir, bıldırcın yumurtası ufaklıklara yedirilir mi.


    Bıldırcın yumurtası yiyecek sıhhatli mı, ufaklıklara bıldırcın yumurtası yedirmek doğru mu, bıldırcın yumurtasını kaç yaşındaki çocuklar yiyebilir, bıldırcın yumurtasını çiğ yiyecek doğru mu, bıldırcın yumurtası çiğ yenilir mi, bıldırcın yumurtası nasıl tüketilir ve yenilir, bıldırcın yumurtası ufaklıklara yedirilir mi.



    Mühim: Sıhhat mevzusunda verdiğimiz bilgiler bir tek bilgilendirme amaçlıdır. Tabip tedavisi ya da uzman önerisi değildir.


    Bıldırcın Yumurtası Tüketimi



    Uzmanlara bakılırsa, bebeklerde minimum 1-2 yaşına kadar bıldırcın yumurtası sakıncalıdır. Bunun iki sebebi var. birincisi böbrekleri yorar. Bebeğinizin böbrekleri ve sindirim sistemleri yetişkinler şeklinde çalışmamaktadır.

    Başka nedenide şu; yumurtadan daha çok yoğun ve allerjen etkiside düzgüsel yumurtanın ortalama iki katıdır. Ve bebeğinizin müdafa mekanizması hemen hemen yeterince gelişmemiştir. Bebeğinize yedireceğiniz herşeyi doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim. Allerjik bünyeye haiz görünmese dahi kontrollü beslenmesi için uzman denetimi gerekir.



    Bıldırcın Yumurtası


    Bıldırcın Yumurtasının Yararları ve Zararları



    Düzgüsel yumurtanın bedenimize olan yararını çoğumuz çok iyi biliyoruz. Bilhassa bıldırcın yumurtasının sarısında bulunan protein anne sütündeki proteine eş değerdeki tek gıda. Ama başka bir taraftan bıldırcın yumurtası tavuk yumurtasına oranla kat kat daha çok gıda değerine haiz. Hayvansal kaynaklı proteinlerin başlangıcında kanatlı kümes hayvanlarının yumurtalarının geldiğini ifade eden uzmanlar hayvansal proteinlerin saladığı yüksek enerjinin yanısıra çocuklardaki bedensel gelişmenin daha sıhhatli olarak gerçekleşmesine destek verir. Yalnı sevmiş olarak tükettiğimiz bu yumurtalar da ait olduğu hayvanın genetik yapıları sebebiyle çeşitlilik gösteriyor. Bıldırcın yumurtasının içeriğindeki besleyici maddelerin yoğunluğu sebebiyle yaygın olarak tüketilen tavuk yumurtasından değişik bulunduğunu belirten uzmanlara bakılırsa ;



    “Başka yumurtalardan daha çok, proteinlerin yapı taşı olan aminoasit içeren bıldırcın yumurtası, bilhassa evlatların bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ise enerjisini daha çok fizyolojik büyümeye harcayan çocuklarda, hastalığa yol açan mikropların tesirini azaltmaktadır. Grip, bronşit şeklinde üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren evlatların, bıldırcın yumurtası yedikten sonrasında hastalıklardan daha kısa sürede kurtulmuş olduğu gözlenmektedir. Bıldırcın yumurtasının bu hastalıklara iyi gelmesiyle ilgili, bilimsel kitaplara girmiş deneysel bir veri olmamasına rağmen, bizlere, (çocuğuma bıldırcın yumurtası yedirebilir miyim?) diye soran kişilere, bıldırcın yumurtasını tavsiye ediyoruz.


    Bıldırcın Yumurtası Ufaklıklara Nasıl Yedirilir ?



    Bıldırcın Yumurtası, ufaklıklara kesinlikle pişirilerek verilmelidir. Ya haşlanarak verilir, ya da yağda pişirilir. Sonuçta, bıldırcın yumurtası, evlatların bedensel ve zihinsel gelişimine destek olan bir protein deposudur.”

    Bıldırcın yumurtası 5 kat fazla fosfor, 8 kat fazla demir, 6 kat fazla B1, 15 kat fazla B2 vitamini, 9 katfazla protein ihtiva ediyor. Güç ve zindelik vermesi, solunum, alerjik astım sorunları için tabiibir antibiyotik olması, lezzeti, salataların, mezelerin süsü, çocuklar için keyifli bir vitamin hapı olması ürünün en malum özellikleridir. Tavuk yumurtası ile meydana getirilen her şey ve pişirme şekli bıldırcın yumurtası ile tıpkı yapılabilir” dedi.



    Devletimizde hayvansal protein tüketiminin gelişmiş ülkelere bakılırsa az seviyede kaldığını söyleyen uzmanlar, bu açığın kapatılmasında, son yıllarda eskiye oranla daha rahat bulunabilen bıldırcın yumurtasının etkili olabileceğini söylemiş oldu.

    Bılbıldırcın yumurtası çocuklar tarafınca en doğru tüketilme şekli, rafadan yenmesidir. “Çünkü yumurtanın rafadan olması, vücudun proteinleri en kolay ve etkili şekilde almasını sağlar. Bıldırcın yumurtasının sarısı pişirilmeden de ufaklıklara içirilebilir. Ama, hususi bir protein içeren yumurta akı, vücuttaki B vitaminlerini etkisizleştirme olasılığına karşı, çiğ olarak verilmemelidir.



    Bıldırcın Yumurtasının zararları hakkında söyleyeceğimiz bir kaç mühim mevzu var. Bilhassa böbrek hastaları için zararlıdır. Çiğ yenilmesi kuş gribi ve salmonella hastalıkları açısından sakıncalıdır.



    1 tane bıldırcın yumurtası (9gr.)

    Yağ kaynaklı kalori 9

    Kalori 14



    % Günlük Değerler*

    Toplam Yağ 1gr. %2

    Doymuş Yağ 0.36gr. %2

    Kolesterol 76mg. %25

    Sodyum 13mg. %1

    Toplam Karbonhidrat 0gr. %0

    Lif oranı 0gr. %0

    Şeker 0gr.

    Protein 1gr.

    Vitamin A – %1 Vitamin C – %0

    Kalsiyum – %1 Demir – %2



    Not: Günlük değerleri 2000 kalorilik beslenme rejimine bakılırsa hesaplanmıştır. Bu değerler kişiden kişiye farklılık izah edebilir.



  • GSS (Genel Sıhhat Sigortası) Borç Ödeme Nereden Yapılır?


  • GSS (Genel Sıhhat Sigortası) Borç Sorgulama


  • Ağaç Kavunu Reçeli Malzemeleri ve Nasıl Yapılır?
  • YORUMLAR

    Ad

    Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
    ltr
    item
    Ders Kitapları Konu Anlatımı: Bıldırcın Yumurtasının Besin Değerleri Nelerdir? Bıldırcın Yumurtasının Faydaları ve Zararları
    Bıldırcın Yumurtasının Besin Değerleri Nelerdir? Bıldırcın Yumurtasının Faydaları ve Zararları
    http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/BC4B1ldC4B1rcC4B1n-YumurtasC4B1.jpg
    Ders Kitapları Konu Anlatımı
    https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/04/bldrcn-yumurtasnn-besin-degerleri.html
    https://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/04/bldrcn-yumurtasnn-besin-degerleri.html
    true
    5083728687963487478
    UTF-8
    Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content