Kansızlık Nedir? Kansızlık Belirtileri Nelerdir? Kansızlığa Hangi Yiyecekler ve İçecekler İyi Gelir? Kansızlık Önlemleri

1 Kansızlık Nedir? 3 Tanı Nasıl Konur? Kansızlık nedir, kansızlığa iyi gelen yiyecekler hangileridir, kansızlığa iyi gelen içecekler han...


  • 1 Kansızlık Nedir?



  • 3 Tanı Nasıl Konur?


  • Kansızlık nedir, kansızlığa iyi gelen yiyecekler hangileridir, kansızlığa iyi gelen içecekler hangileridir, kansızlığa iyi gelen besinler hangileridir?



    Kansızlık nedir, kansızlığa iyi gelen yiyecekler hangileridir, kansızlığa iyi gelen içecekler hangileridir, kansızlığa iyi gelen besinler hangileridir?


    Kansızlık nedir, kansızlığa iyi gelen yiyecekler hangileridir, kansızlığa iyi gelen içecekler hangileridir, kansızlığa iyi gelen besinler hangileridir?


    Kansızlık Nedir?



    TIP dilinde anemi denilen kansızlık, kandaki  kırmızı hücrelerin azalmasıdır. Hanımlarda, gebeliklerde ve çocuklarda  daha sık görülür. Kafi ve dengeli beslenememek sonucu oluşan demir eksikliği, aneminin en mühim nedenidir. Kansızlığın en iyi çaresi ise B12 vitamini, folik asit ve en önemlisi demirdir.


    Kansızlık Emareleri



    Anemi; halsizlik, acele yorulma, kafa dönmesi, nefes darlığı, çarpıntı, iştahsızlık, bulantı, sık hastalanma, daha çok üşüme, dikkati toplamada güçlük, yüzde, gözde ve avuç içlerinde solgunluk şeklinde emarelerle kendini gösterir. Ayak bileklerinde şişkinlik, ishal, kusma, burun kanaması şeklinde emareler de görülebilir.


    Tanı Nasıl Konur?



    Demir eksikliğine bağlı kansızlığın tanısı oldukça kolaydır. Meydana getirilen bir kan sayımında hemoglobin ve hematokrit ismi verilen değerlerin normalin altına inmiş olması ve alyuvarların averaj büyüklüklerinin azalmış bulunduğunun gözlenmesi demir eksikliği anemisi tanısının konması için yeterlidir. Bir takım durumlarda ve bilhassa de kansız olması için bir sebebi olmayan kişilerde kansızlığın nedenini ve kaynağını araştırmak için daha ileri incelemelere başvurulması gerekebilir.



    Karaciğer, sığır eti, süt, yumurta, peynir ve balık B12 vitamini açısından çok zengindir. Bu besinler içinde karaciğer ise tam bir demir ve B12 deposudur. Halk tabiriyle kan yapar.



    Koyu yeşil yapraklı sebzeler, folik asit zenginidir. Ispanak, brokoli, kuşkonmaz ise bolca oranda demir de içerdiğinden kansızlığa ilaç şeklinde gelir.



    Pekmezi kansızlığa çok iyi gelir. İyi bir demir deposudur. Gün içinde 2-3 tatlı kaşığı yenir ise erkekler için iyi bir afrodizyaktır ve cinsel gücü artırır. Hanımlarda görülen anemi için çok yararlıdır.



    kansızlık



    Her ikisi de hem B12 vitamini hem demir açısından zenginidir. Kansızlık çekenlerin bol miktarda yemesi gerekir.



    Isırganotu, kan yaptırıcı özelliği sebebiyle, kansızlığa karşı ne olursa olsun kullanılması ihtiyaç duyulan bir bitkidir. Yarım  tatlı kaşığı ince kıyılmış ısırganotu, orta boy bir su bardağı dolusu  kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve süzülür. Bu çay günde 3-4 bardak içilir.



  • GSS (Genel Sıhhat Sigortası) Borç Ödeme Nereden Yapılır?


  • GSS (Genel Sıhhat Sigortası) Borç Sorgulama


  • Ağaç Kavunu Reçeli Malzemeleri ve Nasıl Yapılır?
  • YORUMLAR

    Ad

    Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
    ltr
    item
    Ders Kitapları Konu Anlatımı: Kansızlık Nedir? Kansızlık Belirtileri Nelerdir? Kansızlığa Hangi Yiyecekler ve İçecekler İyi Gelir? Kansızlık Önlemleri
    Kansızlık Nedir? Kansızlık Belirtileri Nelerdir? Kansızlığa Hangi Yiyecekler ve İçecekler İyi Gelir? Kansızlık Önlemleri
    http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/kansC4B1zlC4B1k.jpg
    Ders Kitapları Konu Anlatımı
    https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/04/kanszlk-nedir-kanszlk-belirtileri.html
    https://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/04/kanszlk-nedir-kanszlk-belirtileri.html
    true
    5083728687963487478
    UTF-8
    Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content