Kas Nasıl Yapılır? Evde Kas Yapmak için Neler Yapılmalı?

1 Evde Kas Yapmak Doğru mu? Kas yapmak doğru mu, kas nasıl yapılır, evde nasıl kas yapılır, kas yapmanın püf noktaları, kas yapmak için ne...


  • 1 Evde Kas Yapmak Doğru mu?


  • Kas yapmak doğru mu, kas nasıl yapılır, evde nasıl kas yapılır, kas yapmanın püf noktaları, kas yapmak için ne yemeliyiz, kas yapmak için hangi vitamin ve mineralleri almalıyız, aşama aşama kas yapma, kas yapmanın aşamaları.



    Kas yapmak doğru mu, kas nasıl yapılır, evde nasıl kas yapılır, kas yapmanın püf noktaları, kas yapmak için ne yemeliyiz, kas yapmak için hangi vitamin ve mineralleri almalıyız, aşama aşama kas yapma, kas yapmanın aşamaları.


    Kas yapmak doğru mu, kas nasıl yapılır, evde nasıl kas yapılır, kas yapmanın püf noktaları, kas yapmak için ne yemeliyiz, kas yapmak için hangi vitamin ve mineralleri almalıyız, aşama aşama kas yapma, kas yapmanın aşamaları.


    Evde Kas Yapmak Doğru mu?



    Ilk olarak kas yapmak için her ne yapmış olursanız yapın bilgisizce meydana getirilen her hareket sağlığınıza zarar verir. Bundan dolayı ne olursa olsun bir uzmana danışın. Burada söylenenler bir tek tavsiye niteliğindedir. Yapmadan ilkin ne olursa olsun bir uzmana problem.


    Nasıl Kas Yapılır?



    Ağırlık oluşumlarına yeni tanışanlar, ilerlemiş olanlar kadar temel hareketlere ehemmiyet vermelidirler. Temel hareket, başlangıç demek değildir. Bir sürü kasın kullanıldığı ve en fazla geliştiren egzersiz anlamına gelir. Çabalama kadar dinlenmek de önemlidir. Zannedildiği benzer biçimde kaslar, çabalama hemen değildir, dinlenme hemen gelişir, kuvvetlenir ve kendini yeniler. Bu süre 48 – 96 saat içinde değişmektedir. Demek ki bir çabalama programı, dinlenme günlerini de içermelidir. Yeni tanışanlar, tüm vücudu çalıştıracak bir program uygularken, kullanacakları ağırlıkları da sağlamak ihtiyacındadırlar. Çoğu zaman ağırlıklar, 10 yeniden yapabileceğiniz bir ağırlık olmalı ve son iki yeniden sizi epeyce zorlamalıdır.



    kas nasıl yapılır



     



     



    Eğer hareketi 10 yeniden yapabiliyorsanız, ağırlığı hafifçe arttırın. Ne kadar ağırlık kaldırabildiğinizle pek ilgilenmeyin. En iyi duruş pozisyonunda, çalışan kasa konsantre olarak gayret edin. Kuvvet artışı, form, ölçü ve şekillenme, ilerdeki mevzularda vereceğimiz türlü programlardaki uygulamalara nazaran, zaman içinde gelecektir. Kas gelişiminin belli başlı aşamaları vardır.Vücut geliştirme sporuna yeni başlamış ya da bu sporla ilgilenmeyen insanların kafasında şöyleki bir mantık vardır ; ” ağırlık kaldırdıkça gelişirsin , ne kadar çok yeniden edersen o denli çok gelişirsin ” bu ve buna benzer mantıkların tamamen hepsi yanlıştır.Bilhassa bu yazımı yazmamın gayelerinden biri de , Türkiye’de ki insanların kafasındaki vücut geliştirmeyle ilgili yanlış bilgilerden biri olan kas gelişimini açıklayacağım.



    Yukarıda belirtmiş olduğum benzer biçimde kaslarımızın gelişiminin belli başlı aşamaları vardır. Kas gelişiminin birinci adımı antremandır. Antremanın sertliği , gelişim ile doğru orantılıdır.Ne kadar şiddetli ve doğru egzersiz yaparsak ( kasa yedirerek ) kasta patlama yaratır ve bunun neticesinde hücre onarımı gerekir. Aslına bakarsak bizler egzersiz esnasında büyümüyoruz , aksine hücre onarımını egzersiz sonrası gerçekleştirmezsek , antremanlarda geriliyoruz anlamına gelir.Bir başka deyişle , kaslarımız yıkıma uğruyor diyebiliriz. Yukarıda anlatmış olduklarım aşamanın birinci kısmıydı , ikinci kısım ise hücre onarımı kısımı ( egzersiz sonrası yapılması gerekenler ) .Egzersiz sonrası yıkıma uğrayan kaslarımızın onarımı için , bir takım biyolojik maddeler gereklidir.Başka bir deyişle egzersiz sonrası kaslarımızın gıdaya ihtiyacı vardır.İhtiyaç duyduğumuz onarımı protein bazlı gıdalardan karşılayabiliriz. Proteinler kaslarımız için lüzumlu olan aminoasitler ihtiva eder. Orta okul öğrencilerinin dahi bilmiş olduğu benzer biçimde proteinler, sindirildikten sonrasında vücudumuzda aminoasitlere dönüşür. Aminoasitler ise kaslarımızın yapı taşı olan hücrelerin oluşumu ve gelişimi için gereklidirler.



    Son adım ise dinlenme – uykudur. Uyku o şekilde bir süreçtir ki ,vücudumuzun büyümesi için son aşama verimli bir dönemdir. Birinci ve ikinci adımın meyvelerini bu aşamada toplarız.Uyku döneminde , metabolizmamız yavaşlar ve hormonlarımız maksimum derecede yükselir.İşte , vücudumuzun onarımı için bundan daha iyi bir fırsat yoktur.Başka bir deyişle , vücudumuz onarıma uyku döneminde başlar. İkinci bölümde aldığımız aminoasitli gıdalar , uykumuz esnasında göreve atılırlar , böylelikle hücreleri onarıma başlar ve bu da kasların gelişimi anlamına gelir.



    Ülkemiz de , bu spora yeni başlamış ya da hemen hemen başlamamış kişilerin bir çoğunun kafasında ,hatta bu sporu yapıpta hala yukarıda dile getirdiklerimi bilmeyen onlarca insan var malesef. Size kas gelişiminin bilimsel boyutunu , anlaşılır şekilde anlatmaya çalıştım.Ümit ederim yararlı olmuştur.



    kas nasıl gelişir kas nasıl yapılır kas yapmak için ne yapılır nasıl kas yapılır



  • GSS (Genel Sıhhat Sigortası) Borç Ödeme Nereden Yapılır?


  • GSS (Genel Sıhhat Sigortası) Borç Sorgulama


  • Ağaç Kavunu Reçeli Malzemeleri ve Nasıl Yapılır?
  • YORUMLAR

    Ad

    Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
    ltr
    item
    Ders Kitapları Konu Anlatımı: Kas Nasıl Yapılır? Evde Kas Yapmak için Neler Yapılmalı?
    Kas Nasıl Yapılır? Evde Kas Yapmak için Neler Yapılmalı?
    http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/kas-nasC4B1l-yapC4B1lC4B1r.jpg
    Ders Kitapları Konu Anlatımı
    https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/04/kas-nasl-yaplr-evde-kas-yapmak-icin.html
    https://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/04/kas-nasl-yaplr-evde-kas-yapmak-icin.html
    true
    5083728687963487478
    UTF-8
    Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content