PLT (Platelet) Nedir? Kanda PLT (Platelet) Değerinin Yüksek yada Düşük Olması Ne Anlama Gelir?

1 PLT (Plateler ya da Trombosit Sayısı) Nedir? 3 Plt Değerinin Az yada Yüksek Olmasının Anlamı Plt testi ne anlamına gelir, platelet ne ...


  • 1 PLT (Plateler ya da Trombosit Sayısı) Nedir?



  • 3 Plt Değerinin Az yada Yüksek Olmasının Anlamı


  • Plt testi ne anlamına gelir, platelet ne anlama gelir, kanımızda plt kıymeti yüksek çıkarsa ne olur, kanda plt (platelet) kıymeti az yada noksan çıkarsa neticeleri ne olur, plt yada platelet kıymeti ne anlama geliyor,plt testi düzgüsel değerleri nedir.



    Plt testi ne anlamına gelir, platelet ne anlama gelir, kanımızda plt kıymeti yüksek çıkarsa ne olur, kanda plt (platelet) kıymeti az yada noksan çıkarsa neticeleri ne olur, plt yada platelet kıymeti ne anlama geliyor,plt testi düzgüsel değerleri nedir.


    Plt testi ne anlamına gelir, platelet ne anlama gelir, kanımızda plt kıymeti yüksek çıkarsa ne olur, kanda plt (platelet) kıymeti az yada noksan çıkarsa neticeleri ne olur, plt yada platelet kıymeti ne anlama geliyor,plt testi düzgüsel değerleri nedir.


    PLT (Plateler ya da Trombosit Sayısı) Nedir?



    Trombosit ya da kan pulcukları kan pıhtılarının oluşumunda vazife alan hücre parçalarına verilen isimdir. Platelet olarak da adlandırılır. Az trombosit seviyeleri ya da fonksiyon anormallikleri (disfonksiyon) kanamayı yatkınlaştırırken, yüksek trombosit seviyeleri -çoğunlukla asemptomatik- tromboz (damarda kanın pıhtılaşması) riskini yükseltir.



    Trombosit


    PLT Testi Nedir?



    PLT kısaca trombosit testi , kan sayımında  ( hemogram testi)  çalışılan parametrelerden biridir.Pıhtılaşma  sistemi ve hemostaz bozukluklarının değerlendirilmesinde kullanılan bir kan testidir. PLT (trombosit)  ya da kan pulcukları kan pıhtılarının oluşumunda vazife alan hücrelerdir. Trombositlere, Platelet ismi da verilir. Tahlillerde özetlemek gerekirse plt olarak belirtilir.


    Plt Değerinin Az yada Yüksek Olmasının Anlamı



    Trombositler kan pıhtılaşmasında görevlidirler. Eksikliklerinde bu vazife tam olarak gerçekleşemeyecek , pıhtılaşma fonksiyonu bozulacak ve kanamaya yatkınlık artacaktır. PLT düzgüsel kıymeti, çalışılan tetsin yöntemine bakılırsa minik farklılıklar göstermekle beraber 140-400 arasındadır.100 ve altı plt değerleri az olarak değerlendirilir. Bilhassa 50 ve altı plt değerleri tehlikeli sonuç değerler olup ne olursa olsun izlenmelidir. PLT kıymeti az olanlar,plt düşüklüğünün sebeplerinin araştırılması için  bir hematoloji uzmanına başvurmalıdır.

    PLT düşüklüğüne dair başka yazılarımızı ve bu mevzuda sorulmuş sual ve yanıtları da alt tarafta bulabilirsiniz.



    kanda plt plt plt kıymeti plt nedir plt yüksek



  • GSS (Genel Sıhhat Sigortası) Borç Ödeme Nereden Yapılır?


  • GSS (Genel Sıhhat Sigortası) Borç Sorgulama


  • Ağaç Kavunu Reçeli Malzemeleri ve Nasıl Yapılır?
  • YORUMLAR

    Ad

    Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
    ltr
    item
    Ders Kitapları Konu Anlatımı: PLT (Platelet) Nedir? Kanda PLT (Platelet) Değerinin Yüksek yada Düşük Olması Ne Anlama Gelir?
    PLT (Platelet) Nedir? Kanda PLT (Platelet) Değerinin Yüksek yada Düşük Olması Ne Anlama Gelir?
    http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/Trombosit.jpg
    Ders Kitapları Konu Anlatımı
    https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/04/plt-platelet-nedir-kanda-plt-platelet.html
    https://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/04/plt-platelet-nedir-kanda-plt-platelet.html
    true
    5083728687963487478
    UTF-8
    Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content