Rapor Yazımı Nedir

Araştırmacı tuttuğu notları kendi düşünce ve yorumlarını da katarak ilk taslak haline getirir. Bu taslağın birkaç kez düzeltilmesi ve gelişt...

Araştırmacı tuttuğu notları kendi düşünce ve yorumlarını da katarak ilk taslak haline getirir. Bu taslağın birkaç kez düzeltilmesi ve geliştirilmesi ile son şeklini alır. Yazma işleminde konu daha iyi anlaşılabilir. Tez konusundaki düşüncelerimizin değişmesine de yol açabilir. Bu yüzden tekrar kaynak taraması yapılmalıdır.

Toplanan malzemenin tez cümlesini kanıtladığından tam olarak emin olduktan sonra yazma işlemine başlanmalıdır. Bir araştırmada hangi bilgi veya görüşlerin araştırmacıya hangilerinin başkalarına ait olduğu mutlaka belirtilmelidir. Başkalarına ait olanlarda mutlaka kaynak gösterilmelidir.

İlk taslakta asıl olan fikir akışının düzenli olmasıdır. Bu aşamada tablo, grafiklerle uğraşılmamalıdır. Giriş ve sonuç bölümleride en son yazılmalıdır. Dipnotları tam şekliyle yazmak da gereksizdir. Dipnotun hangi kelimeden sonra geleceğini belirlemek yeterlidir, ayrıntılar daha sonra yazılabilir.

İlk taslak yazımından sonra metin dilbilgisi ve üslup yönünden düzeltilmeli, boş bırakılan yerler doldurulmalıdır. tablo, grafik ve şekiller yerine konarak giriş ve sonuç bölümleri yazılır.

Giriş bölümüne konu açıkça yazılır. Konunun neden seçildiği, ne gibi yararlar beklendiği ve hipotezin ne olduğu belirtilir. Uygulanan yöntem, konu sınırlandırılmaları ve kullanılan malzeme de belirtilir.

Sonuç bölümüne konu bir kez daha tanıtılarak uygulanan yöntemlerle elde edilen bulgular yazılır. Sonuçta tez cümlesi yinelenir ama başka cümleler ve ifadeler kullanılır. Elde edilen bulgular yorumlanarak tezin doğruluğu konusunda bir yargıya varılır.

Bundan sonra dipnotların yerine konması gelir.

Yazıdaki üslubun açık, sade ve akıcı bir nitelikte olması gerekir. Gereksiz kelimelere yer verilmemelidir. Taslağı son kez okumadan önce birkaç gün dinlenmek yararlı olur. Son okumada metin üslup yönünden kontrol edilir, noktalama hataları ve cümle düşüklükleri giderilir, tablo, grafik ve şekillerin yerlerinin doğru olup olmadığı kontrol edilir.

Bütün bunlardan sonra metin son yazım aşamasına gelmiştir. Yazılar genelde bilgisayarda yazılır. Metin yazıldıktan sonra yeniden baştan sona kadar okunarak gramer veya yazım hataları düzeltilmelidir.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Rapor Yazımı Nedir
Rapor Yazımı Nedir
Ders Kitapları Konu Anlatımı
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/rapor-yazm-nedir.html
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/rapor-yazm-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content