Yazıcı Nedir?

Yazıcı isim 1 . Yazar: "Bazı gazete ve mecmuaların yazıcılarına fazla para verdiğinden şikâyet ediliyor."- O. V. Kanık...

Yazıcı

isim





1 . Yazar:

"Bazı gazete ve mecmuaların yazıcılarına fazla para verdiğinden şikâyet ediliyor."- O. V. Kanık.

2 . İşi yazı yazma olan kimse.

3 .
(bilişim) Bilgisayarda hazırlanan metnin yazılı sayfa hâlinde dökümünü veren vasıta.


4 .
(askerlik) Orduda yazı işleri ile uğraşan er ya da erbaş:

"Yazıcı, tekdüze bir sesle acele acele okuyordu."- Y. Atılgan.

5 . (beyaz perde) Bir filmin yazılarını hazırlayan, yazıcı aleti kullanan kimse.

Birleşik Sözler

  • yazıcı aleti
  • yazıcı hanım









  • İbrahim Yazıcı


  • Yazıcı


  • CD Yazıcı





YAZICI
a.

1. Yazı İşlerine bakan kimse; kâtip




2. Orduda yazı işleriyle uğraşan er ya da erbaş.

3. Vtocr hanım, gelinlerin yüzünü boyayıp süsleyen hanım.


—Bllş. Bir bilgisayarın işlediği bir programın neticelerini kâğıt üstüne basan or gan, (Bk. anslkl. böl.)


—Dllbll. Bir yazılı bildiri üreticisi.


—Oy. Türkiye Jokey kulübü tarafınca düzenlenen at yarışları ile ilgili yasadışı ortaklaşa bahis oynatanlara verilen ad.


—ölçbll. Yazıcı uç, sivri ucu kaydedici üstüne bir değişiklik eğrisi çizen ufak çubuk.


—Tan Eski Mısır'da, yönetimde çalışan ve çeşitli metinlerin yazımından görevli olan mühim şahıs. (Bk, anslkl. böl.)


—Telektim Telgraf yazıcısı, Mors telgraf işaretlerini almakta kullanılan ve işaretleri hareketli bir kâğıt şerit üstüne yazan bir kalemi harekete geçiren bir eiekttomıkna tıstan oluşan ka^edid. (Eşanl ONOÛLA- TÖR.)


—ANSİkl Bilş Bilgisayarla bilgi işleme ki mİ kez büyük miktarlarda netice çıkışıyla kendini belli eder; bu sonuçlar görüntüleme ekranlan üstünde görüntü ya da da ha genel olarak yazıcılar tarafınca kâğıda basılır. Bu baskı kimi kez ısıl yollarla, hususi kâğıt kullanılarak, fakat daha yaygın olarak düzgüsel kâğıt kullanılarak yapılır; bu kâğıt oldukça uzun ve akordeon biçiminde katlanmış devamlı bir şerittir. Bu şerit yan deliklerine giren tırnaklı bir tekerlek vasıtasıyla sürülür. Baskı hızı dakikada ortalama 100 karakterlik birçok satırdan birkaç bin satıra dek değişebilir En fazlaca kullanılan yöntem vurmalı yöntemdir: karakterler basılmaları ihtiyaç duyulan yerin önünde oldukları süre bir çekiç yardımıyla vurulurlar; bu karakterler bir zincir, çubuklar ya da kâğıt önünde dönebilen bir silindir üzerindedir. Karakterlerin bir nokta matrisi (mesela 6'ya 8) tarafınca oluşturulduğu iğneli yazıcılar da vardır. Matris, basılacak karakterin neredeyse doğru bir gösterimini verir. Baskı, oluşturulacak karaktere gore hareketlendirilen noktaların her birine denk gelen iğneleri mürekkepleyici şerit üstüne vurmalarıyla gerçekleşir, iğne sayısını minimuma indirmek için iğneleri bulunduran baskı kafası satır satır yer değiştirir Bu elektromekanik yöntemlerle erişilen hıza karşın, vurmalı yazıcılar pahalıdır ve performansları kimi kez yetersiz kalmaktadır. Bu yüzden, vurmasız şu demek oluyor ki basmak için mekanik parçaların yer değiştirmediği yöntemler de gelişmeye adım atmıştır: bunlar içinde kserografik etkili laserli yazıcılar (bir laser ışını bir tambur üstündeki selenyum katmanını uyarır ve bu şekilde elektriklenen tambur temas etmiş olduğu bölgelerdeki hususi mürekkebi çeker ve bu mürekkep hemen sonra, temas yöntemiyle kâğıda aktarılır) ya da mürekkep huzmeli yazıcılar (ince mürekkep damlacıklarından oluşmuş bir huzme yan yana gelmiş olarak basılacak karakteri oluşturmaları için elektrostatik etkiyle saptırılır) sayılabilir. Bu yeni yöntemler yardımıyla, baskı hızı dakikada (çoğu zaman 132 karakterlik) on binlerce satır olan yazıcılar gerçekleştirilebilmiştir.


—Tar. Eski Doğu uygarlıklarında ve Mısır' da yazıcılar, dinsel metinlerle cenaze merasim söylevleri için tapınaklara; hukuki metinlerin yazılması için magistratuslara, hukukçu ve kraliyet kâtipleri olarak saraya bağlıydılar ve kimi süre da arzuhalci işlevi görürlerdi. Yazıcıların Mısır'daki mukaddes efendileri Thot idi. Yahudilikte ve Yeni Ahit metinlerinde yazıcı Musa yasasının uzmanı olarak değerlendirilir. Bu alanda, Hillel ve Sammay'ın da aralarında bulunmuş olduğu çeşitli okullar oluşmuştur. Yazıcıları ululayan halk kendilerine "rabbi†(efendi) unvanını verirdi. İncillerde, yazıcıların metinlere ve yasalara körü körüne bağlanmaları kınanmıştır. Ferisılere bağlı olan ve çoğunlukla bu mezhepten çıkan yazıcılar, rabbin kastını ve Talmud yazınının kökenini oluşturdular.

Yazıcı, bir karagöz oyunu. Karagöz Hacivat'ın yardımıyla bir yazıcı dükkânı açar. Çelebi Hacivat'a dükkânın tekin olmadığını söylemiştir, Hacivat bunu Karagöz' den saklar Karagöz'ün başına garip vakalar gelir Hacivat'ın durumu bildiğini öğrenen Karagöz, payına düşen parayı istemeye ulaştığında onu döver.

Yiuıcı (Bağdaş kurmuş), bir V. hanedan yüksek görevlisini canlandıran boyalı kireçtaşı mısır heykeli (Louvre müzesi, Paris). Firavunlar uygarlığına özgü bir ikonografik tipin en meşhur örneğidir. Bu uygarlıkta, katı bir hiyerarşiye gore örgütlenmiş toplumun temel öğesi olan yazıcı, hem de mukaddes yazıcı tanrı Thot'tan lanan bilgiyi saklayan kişidir.

Kaynak: Büyük Larousse




yazıcı ingilizcesi
  • clerk, printer, scribe, scrivener
  • recording





  • İbrahim Yazıcı


  • Yazıcı


  • CD Yazıcı


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Yazıcı Nedir?
Yazıcı Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/yazc-nedir.html
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/yazc-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content