Açık Hava Oyunları

Açık havada, dışarıda, kırda, piknikte, okul ve oyun bahçelerinde hem arkadaşlarınız ile hem de aileniz ile oynanabilecek açık hava oyunları...

Açık havada, dışarıda, kırda, piknikte, okul ve oyun bahçelerinde hem arkadaşlarınız ile hem de aileniz ile oynanabilecek açık hava oyunları hakkında bilgi.



Yazın, kırlarda, evinizin bahçesinde, dört, beş dost bir araya ulaşınca, elbet ki oyun oynamak istersiniz. Ne oynayacaksınız? Koşmaca, birdirbir, körebe, tutsak almaca, elbende, saklambaç… bu tür durumlar bilindik, bir çok kez oynadığınız oyunlar. İçinizden birisi yeni bir oyun bilir de size öğretirse çok sevinirsiniz, değildir mi? İşte size yepyeni bir çok oyun. Bu tarz şeyleri iki, üç dost içinde, ya da epey kalabalık topluluklar içinde oynayabilirsiniz.
Kale Devirme Oyunuj
KALE DEVİRME OYUNU



Bu oyun için on tane boş teneke, kutuya ihtiyacınız olacak. Kutuların aynı cinsten, aynı boydan olması koşul. Yuvarlak konserve, ya da çay kutuları bulursanız iyi olur.



Kutuları bir masanın, ya da onun benzer biçimde düz bir yerin üstüne, resimde gördüğünüz benzer biçimde, üst üste dizeceksiniz: En altta dört, onun üstünde üç, sonrasında iki, sonrasında bir kutu. Şimdi, oyuncular, sıra ile, kutulardan üç metre beride durup, ellerine bir top ile birlikte, bu durumu kutulara atacaklar, o şekilde ki, top kutulardan ama birisini devirecek. Aniden çok kutuyu deviren kaybeder, oyundan çıkar. Kim üst üste, her seferinde bir kutu olmak suretiyle, daha çok kutu devirdiyse oyunu o kazanır.



Oyuna devam etmek istiyorsanız, bu sefer top atış yerini değiştirmeniz gerekir. Çünkü daha evvel atılan yerden el alışmıştır, kazanan gene kazanabilir. Onun için, oyuna başlamadan ilkin, kalenin çevresindeki ağaçlara, A, B diye işaret koyarak her seferinde top atış yerini değiştirmelisiniz.
Kuyruksuz Eşek
KUYRUKSUZ EŞEK



Bu oyun çok eğlencelidir. Duvara, ya da tahtaperde üstüne bir eşek resmi çizeceksiniz. Yalnız, eşeğin kuyruğu olmayacak. Bununla birlikte bir mukavvanın üstüne o boydaki eşeğe uygun düşecek büyüklükte bir kuyruk çizip keseceksiniz. Şimdi, eşek duvarda, kuyruğu sizdedir.



Oyuna katılanlardan birisi ebe olur. Gözleri bağlanır. Kuyruğun üst başına bir çivi, ya da raptiye sokulur. Körebe kuyruğu alır, kararlamadan eşeğe doğru ilerleyerek kuyruğu hayvanın arkasına çivilemeye çalışır. İyice kestireme-yip kuyruğu eşeğin başına, boynuna, karnına çivilemeye kalkması hakkaten çok keyifli olur.



Elliye sayıncaya kadar kuyruğu tam yerine takan oyunu kazanmış olur, başka birisi körebe olarak oyun devam eder. Elli sayıncaya kadar bu işi başaramazsa oyundan çıkar.
Külah Patlamaca
KÜLAH PATLATMACA



Bu da keyifli bir oyundur. Oyuna katılanlardan iki şahıs ayrılır. Bu tür şeyler, belirgin sayıdaki külahları (kese kâğıtlarını) alıp alıp şişirecek, bir masanın, ya da tahtanın üstüne vurup patlatacaklardır. Kim daha hızlı şişirip patlatırsa o kazanır.



Oyunu seyredenler her çift ortaya çıktığında «Bir, ‘ki, üç!» diye komut verirler, oyun başlar. Sonrasında, içlerinden birisi aniden elliye kadar sayarken, geri kalanlardan yarısı oyunculardan birinin, diğer yarısı da ötekinin kaç kese kâğıdı şişirip patlattığını, sayar. Bu şekilde, birinci belirgin olur.



îlk çift sıralarını savdıktan, içlerinden birisi kazandıktan sonrasında, oyuncular arasından bir çift daha yarışmaya girer; oyun böylelikle sürüp gider.



Sonunda, her seferinde çiftlerden kazanmış olanlar içinde gene ikişer ikişer yarışma yapılır. En sona kalan külah patlatmaca birincisi olur.
Direkte Yılan
DİREKTE YILAN OYUNU



Oyun yerinin ortasına bir doğrudan dikip bunun tepesine bir ip bağlayacaksınız, ipin özgür kalan ucuna da bir top. Sonrasında, ipi direğe dolayıp topu elinizde tutacaksınız. Oyunculardan her ikisinin elinde birer raket vardır. Herbiri, sırayla, sizin havaya doğru tutup bıraktığınız topa raketle vuracak, bu vuruşla topu o şekilde bir çevirecek ki ip döne döne direkten sıyrılıp çözülecek.



Bu işi başaran oyunu kazanmış olur; kaybeden de topu havada tutma görevine geçer, diğer oyuncular böylelikle ikişer ikişer yarışmaya girerler.



Bu oyun iki şahıs içinde da oynanabilir. tki arkadaşsanız, ilkin biriniz topu direkten hafifçe çekerek havada meblağ, öbürü vurarak ipi direkten sıyırmaya çalışır. Başaramazsa sıra size gelir. Öncesinden kararlaştırılmış vakit sonunda, kim daha çok kazanmışsa o birinci olur.
İpte Kukla
İPTE KUKLA OYUNU



Bu oyun için ilkin, oyuna katılacakların sayısınca, kartondan birer maske hazırlanmış olur. Bu tarz şeyleri iplere bağlayıp iki doğrudan arasına gerilmiş bir çubuğun ü-zerinden sarkıtacaksınız. İplerin diğer ucuna da, kolayca tutmak, ipin ucunu kaçırmamak için, birer kısa çubuk bağlayacaksınız. Şimdi oyuna başlayabiliriz:



Ilkin, kuklaların hepsi bir hizaya getirilecek. Sonrasında, içinizden birisi, ya da oyuna şimdilik katılmayan bir dostunuz: «Bir, ‘ki, üç!» der demez, oyuncuların hepsi aniden elindeki ipi çekecek. Kuklasını kim daha evvel direğin tepesine çıkarırsa oyunu o kazanır. Bu yargıyı verecek olan da oyunu seyreden, sayıyı sayan arkadaşmızdır. Çünkü o, daha uzakta durduğu için, daha iyi görür.



Bu oyunun başka bir şekli daha vardır. Bunda gözetilecek çabukluk değildir, yavaşlıktır:



Oyunu yöneten dost, ağır ağır: «Bir… îki… Üç… Dört…» diye saymaya başlar. Ötekiler de iplerini ağır ağır çekerek kuklalarını yavaş yavaş yükseltmeye başlarlar. Sayı sayan, asla beklenmedik bir sırada, aniden: «Dur!» der. Kim çabucacık durdu da kuklası en alt tarafta kaldıysa o kazanır.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Açık Hava Oyunları
Açık Hava Oyunları
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/kale-devirme-oyunu.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/ack-hava-oyunlar.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/ack-hava-oyunlar.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content