Adaçayının Faydaları ve Zararları

Çoğu zaman, ‘Yılın Bitkisi’ unvanına layık görülen mütevazı Adaçayı, kurutularak çay yapılır ve sıklıkla bu şekilde tüketilir. Yemeklere ta...

adacayinin-faydalari-ve-zararlari



Çoğu zaman, ‘Yılın Bitkisi’ unvanına layık görülen mütevazı Adaçayı, kurutularak çay yapılır ve sıklıkla bu şekilde tüketilir. Yemeklere tat kattığı da bilinen adaçayı, 80 santimi geçmeyen ağaçlarda yetişir ve genellikle ılıman iklimleri tercih eder. Ağırlıklı olarak İzmir bölgesinde yetişir. A vitamini deposudur. Yüksek oranlarda kalsiyum, potasyum, demir ve magnezyum içerir. Tüylü ve beyazımsı bir renkte olan yapraklarının kurusunu toz halinde bulabilmek mümkündür. Seçerken; yapraklarını küflü, lekeli ve solgun olmamasına dikkat edilmeli. Plastik torbalar içerisinde buzdolabında aylarca muhafaza edilebilir.



Gebelik dönemlerinde adaçayından uzak kalınması gereklidir. Fazla kullanılması durumunda midede sorunların oluşmasına neden olabilir. Sara hastalarının da adaçayından mutlaka uzak durması gerektiğini tavsiye eden uzmanlar vardır. Erkeklerde sperm oranını azalttığı yönünde iddialar bulunur. Buna benzer sorunları olan kişilerin hekimlere danışarak tüketmeleri tavsiye edilir. 13. asırdan kalma bir dizede Adaçayı şöyle övülüyor: “Eğer dikmişsen adaçayını bahçeye, ne gerek var ölmeye!



Cilt sağlığına önem verenler için mükemmel bir bitkidir. İçeriği fenolik asitler, antioksidanlar ve uçucu yağlar ile öne çıkar. Betakaroten ile dolu olduğu için potansiyel bir anti kanser maddesidir. Cilde faydalarından ve yaşlılığı geciktirici etkilerinden dolayı kozmetik dünyasında da kullanılmaktadır. Saç sağlığı için de kullanılır. A, C, B6 ve K vitaminleri açısından zengindir. Stres ve depresyona karşı çok etkilidir. Düzenli kullanıldığında hafızayı güçlendirir. Diyabet ile mücadele edenlerde kolesterolü düşürme potansiyeli olduğu ortaya konulmuştur. Romatizmadan kaynaklanan enfeksiyon hastalıklarına karşı faydalıdır. Kalp sağlığını korur. Sindirim ve ishale iyi gelir.



Adaçayının hazırlanışı gayet kolaydır. İki çay kaşığı ada çayının üzerine haşlanmış suyu dökerek demlenmeye alabilirsiniz. Genelde bu şekilde tadı acı olabileceğinden; bal ve limon ilavesiyle acımsılığını giderebilirsiniz. Günde 1 veya 2 fincan adaçayı tüketimi yeterlidir.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Adaçayının Faydaları ve Zararları
Adaçayının Faydaları ve Zararları
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/AdaC3A7ayC4B1nC4B1n-FaydalarC4B1-ve-ZararlarC4B1.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/adacaynn-faydalar-ve-zararlar.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/adacaynn-faydalar-ve-zararlar.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content