AĞLAYAN PASTA Malzemeler 4 tane yumurta 3 kahve fincanı tozşeker 3 kahve fincanı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 su ba...
AĞLAYAN PASTA
Malzemeler
4 tane yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
3 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
üstü için
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Kakao sos için
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı un
Süslemek için
Hindistancevizi
AĞLAYAN PASTA TARİFİ
Yumurta ve tozşekeri mikserle çırpın. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, tahta kaşıkla yavaş yavaş un ilave ederek karıştırın. Orta büyüklükte yuvarlak ve yağlanmış kalıba gösterim. Öncesinden ısıtılmış 170 aşama fırında 30-35 dakika pişirin. Soğuması için kenara alın. Soğuduktan sonrasında üstüne 1 su bardağı sütü gezdirin. Başka bir kapta krem şanti ile sütü mikserleyin. Krem şantiyi kekin üstüne gösterim. Kakao sos için su, tozşeker, kakao ve unu bir tencereye alın. Sürekli karışmasını sağlayarak pişirin. Tekrardan karıştırıp soğutun. Soğuyan kakao sosu krem şantinin üstüne gösterim. üzerini hindistancevizi ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonrasında dilimleyerek servis yapın.
4 tane yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
3 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
üstü için
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Kakao sos için
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı un
Süslemek için
Hindistancevizi
AĞLAYAN PASTA TARİFİ
Yumurta ve tozşekeri mikserle çırpın. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, tahta kaşıkla yavaş yavaş un ilave ederek karıştırın. Orta büyüklükte yuvarlak ve yağlanmış kalıba gösterim. Öncesinden ısıtılmış 170 aşama fırında 30-35 dakika pişirin. Soğuması için kenara alın. Soğuduktan sonrasında üstüne 1 su bardağı sütü gezdirin. Başka bir kapta krem şanti ile sütü mikserleyin. Krem şantiyi kekin üstüne gösterim. Kakao sos için su, tozşeker, kakao ve unu bir tencereye alın. Sürekli karışmasını sağlayarak pişirin. Tekrardan karıştırıp soğutun. Soğuyan kakao sosu krem şantinin üstüne gösterim. üzerini hindistancevizi ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonrasında dilimleyerek servis yapın.
Bisküvili Pasta Tarifi
Ekler Pasta Tarifi
Ağlayan Kek Tarifi
Pastalar - Ağlayan Pasta
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 yiyecek kaşığı kakao(25gr)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yiyecek kaşığı süt
1 paket hazır çikolata sosu
1 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt(kek pişince üzerine dökülecek)
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. unu,kakaoyu,vanilini,kabartma tozunu ve 4yemek kaşığı sütüde ekleyip yeniden çırpın. dikdörtgen borcamda ortalama 40 dk 180 derecede keki pişirin. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpın. Çikolata sosunuda paketteki tarife gore hazırlayın kek pişince 1,5 su bardağı sütü kekin üzerine dökün. Krem şantiyi kekin üstüne gösterim ve bir süre sonra çikolata sosunuda kremşantinin üzerine gösterim. Afiyet olsun…
Kek için Ihtiyaç duyulan Malzemelerimiz:
4 fincan un
1 fincan sıvıyağ
3 fincan toz şeker
1 paket kakao
4 yumurta
1 paket kabartma tozu
Başka Malzemeler:
5 buçuk bardak süt
1 paket krem şanti
1 paket hazır çikolata sosu
Hindistan cevizi
Yapılışı:
* Yukarıdaki kek malzemelerimizle kekimizi hazırlayıp pişiriyoruz.
* Fırından çıkardığımız pişmiş kekin çeşitli yerlerinden çatal ile deliyoruz. (kekin sütü çekebilmesi için)
* 2 bardak ılık sütü kekin hertarafına gezdirerek eşit bir biçimde döküyoruz.(kek sıcak olacak, süt ılık) Ve keki dinlendirmeye alıyoruz.Ne kadar dinlenirse o denli iyidir.
* Bir süre sonra 1 paket krem şantiyi 1 bardak süt ile çırparak hazırlıyoruz ve dinlenmiş olan kekimizin üstüne bir güzel yayıyoruz.
* Gene bununla birlikte 1 paket hazır çikolata sosunu 2,5 bardak süt ile pişirip hazırlıyoruz ve soğuduktan sonrasında kremşantinin üzerini hazırlamış olduğumuz çikolatayı eşit bir biçimde kapatıyoruz.
* Son olarak hindistan cevizi ile süslüyoruz ve yeniden dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz.
Afiyet Olsun
En güzel günlerinizde sevdiklerinizle paylaşmanız dileği ile...
Malzemeler
4 tane yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1,5 yiyecek kaşığı kakao
2 yiyecek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
üstüne dökmek için, 1 çay fincanı süt.
Kreması :
1 çay fincanı, süt
1 paket krem şanti
sosu için :
1 çay fincanı, süt
1 yiyecek kaşığı un
1 çay fincanı, su
1 yiyecek kaşığı kakao.
üstüne serpmek için:Hindistancevizi
Karıştırma kabına, şekeri alalım, üstüne yumurtaları kıralım köpürene kadar çırpalım. Bir süre sonra, sütü, kakao ilave edelim çırpmaya devam edelim. Geniş bir kapta, un ve kabartma tozunu harmanlayalım ve karıştırma kabına alalım cırpmaya devam edelim. Hafifçe yağlanmış siniye harcı boşaltalım, 175 aşama ısıda, otuz dakika pişirelim.
Kek pişince, tepsiyi cıkaralım, üstüne 1 çay fincanı, gezdirerek boşaltalım ve keki soğumaya bırakalım.
Bizler ayrıca, sosunu hazırlayalım, bu sebeple sütü, tencereye alalım, üstüne unu, suyu ve kakaoyu alalım karışmasını sağlayarak pişirelim.
Krem şantiyi, süt ile çırpalım, kekin üstüne yayalım. Soğuyan sosuda kekin üstüne yayalım, buzdolabında bir süre bekletelim. Bir süre sonra dilimleyerek servise sunabiliriz. Afiyetle yiyin.
Bisküvili Pasta Tarifi
Ekler Pasta Tarifi
Ağlayan Kek Tarifi
YORUMLAR