Allak Bullak Nedir?

ALLAK BULLAK, Ruhsal, zihinsel karışıklığı yansıtan yüz ifadesi, düzeni, uyumu bozulmuş yer, şey için kullanılır: Sınavdan allak bu...

ALLAK BULLAK, Ruhsal, zihinsel karışıklığı yansıtan yüz ifadesi, düzeni, uyumu bozulmuş yer, şey için kullanılır: Sınavdan allak bullak bir yüzle çıktı, Ortalık allak bullaktı.
  • Bir yeri, bir ortamı allak bullak etmek, oradaki eşyaları altüst etmek ya da var olan uyumu, düzeni yok etmek, karıştırmak: Polis, arama sırasında bütün evi allak bullak etti, Bir geldi, ortalığı allak bullak etti gitti.
  • Bir şeyi (eylemi, durumu, zamanı, vb.) allak bullak etmek, onda düzensizliğe, karışıklığa yol açmak, altüst etmek, karmakarışık etmek: Freni patlayan kamyon trafiği allak bullak etti, Yaşamımı allak bullak eden bir olay, Bu yeni düzenleme yaz programımı allak bullak edecek.
  • Bir kimseyi, zihnini, kafasını allak bullak etmek, onu sarsmak, ruhsal dengesini, düşüncelerinin akışını bozmak, düşüncelerine bulanıklık, karışıklık getirmek, karmakarışık etmek, altüst etmek: Ölüm haberi beni allak bullak etti, Kafamı allak bullak eden bir kitap.
  • Midesini, içini allak bullak etmek, midesini bulandırmak, allak bullak olmak, karmakarışık duruma gelmek, altüst olmak, midesi bozulmak: Her taraf allak bullak oldu, Program değişirse çalışma saatlerim de allak bullak olur, Ölüm haberini duyunca allak bulak oldu, Otobüste, sarsıntıdan midem allak bullak oldu.
  • Allak bullak olarak: Toplantıdan allak bullak çıktım.

Kaynak: Büyük Larousse









  • Allak Nedir?



 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Allak Bullak Nedir?
Allak Bullak Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/allak-bullak-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/allak-bullak-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content