Atatürk ile ilgili Hikayeler

Mustafa kemal atatürk ile ilgili anlatılan Mustafa kemal atatürk’ün başından geçmiş olan öykülerden bir kaç mesela yer almış olduğu sayfamız...

Mustafa kemal atatürk ile ilgili anlatılan Mustafa kemal atatürk’ün başından geçmiş olan öykülerden bir kaç mesela yer almış olduğu sayfamız. Mustafa kemal atatürk ile ilgili hikayeler.



BİS, BİS!



Mustafa kemal atatürk’le İtalya Başbakanı Mussolini’nin arası çok iyi değildi. İkinci Dünya Savaşı’nın «sinir harbi» dediğimiz söz hücumları Mussolini’nin birinci silâhıydı:



İtalya Başbakanı, o sıra gene bir söylev söyleyerek, aklınca sinirlerimizi bozmak istemişti. Mustafa kemal atatürk, buna bir cevap şeklinde, Antalya’ya bir seyahat hazırladı.



Yolda otomobiller, güzel bir mekanda mola verdiler. Mustafa kemal atatürk, kulağına akseden bir türkü ile ilgilendi. Etrafı dinledi. Türküyü söyleyeni istedi.



Çobanı getirdiler, Mustafa kemal atatürk:



— Türküyü sen mi söylüyorsun?



Diye sordu. Çoban «evet» diyince:



— Sesin güzel, okuman da kötü değildir, burada da söyle de dinleyelim!..



Çoban, nazlanmadan ve yadırgamadan başladı: «Demirciler demir döver tunç olur.»



Türkü bitmişti. Mustafa kemal atatürk ellerini çırptı, alkışladı ve:



— Bis, bis!.. diye bağırdı.



Çoban bir şey anlamamıştı. Ata, izah etti:



— Bis demek, beğendik, tekrar söyle, yinele anlamına gelir.



Çoban türküyü yineledi.



O süre Mustafa kemal atatürk, cebinden bir elli liralık çıkardı, çobana uzattı.



Çoban paraya baktı, aldı memnun bir tavırla kuşağının arasına koyduktan sonrasında, ellerini çırptı ve yüksek sesle haykırdı:



— Bis, bis!..



Mustafa kemal atatürk, bu akıllı hareket ve cevap karşısında o denli memnun olmuştu ki, yanındakilere döndü:



— Olanak olsaydı da Mussolini bu sahneyi görseydi ve şu yanıtı işitseydi dedi, hangi ulusa söylev söylediğini anlardı!…



KURT MEHMET



Mustafa kemal atatürk, akşamları Çankaya’dan çıkarsa, pek çok süre Köşk’e, gece geç zaman dönerdi. Bir akşam gene erken çıktı.



Parlak bir yaz mehtabı vardı; ortalık gündüz gibiydi.



Ata’nın geç döneceğini bilen muhafız erlerden bir kısımı, yol kenarındaki çimenlikte toplanmışlar, gülüşerek eğleniyorlardı.



Mustafa kemal atatürk, nedense o akşam erken dönmüştü. Otomobille geçerken, soyunup dökünmüş erlerin büyük bir telaşla kaçıştıklarını görmüş oldu.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Atatürk ile ilgili Hikayeler
Atatürk ile ilgili Hikayeler
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/ataturk-ile-ilgili-hikayeler.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/ataturk-ile-ilgili-hikayeler.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content