Ateşten Gömlek kaç sayfadır?

Ateşten Gömlek adlı romanın sayfa sayısı nedir? 228 sayfadır! Sebep: Soru düzeni! Sagopa Kajmer - Ateşten Gömlek Ate...

Ateşten Gömlek adlı romanın sayfa sayısı nedir?

228 sayfadır!







Sebep: Soru düzeni!






  • Sagopa Kajmer - Ateşten Gömlek


  • Ateşten Gömlek - Halide Edip Adıvar


  • Ateşten Gömlek Nedir?



KİTABIN ADI........................... .......ATEŞTEN GÖMLEK

KİTABIN YAZARI........................ .....Halide Edip ADIVAR

YAYINEVİ ve ADRESİ.......................A tlas Kitabevi Adnan Saygun Cad. 4/1-2 Sıhhiye




BASIM......................... .................1995


KİTABIN ÖZETİ


Peyami, Dışişlerini seçen bir gençtir. Bacaklarını kaybetmiştir. Hatıralarını yazdığı sıralarda, kafatası da açılacak, içeride kaldığı sanılan bir kurşun aranacaktır.

Peyami'nin uzak bir akrabası olan Ayşe, İzmir'den, onunla evlendirilmek üzere İstanbul'a davet edilmiş, ama Peyami istememiştir. Bunun üzerine, onuruna çok düşkün olan Ayşe, bir daha hiç bir zaman Peyami ile evlenmemeyi kafasına koymuştur. Nitekim bir başkasıyla evlenir. Ayşe'nin kardeşi Cemal de subay olan akrabadır. Harbiye Nezareti'ndeki Binbaşı İhsan'la Mütareke'nin ilk zamanlarından beri çok iyi anlaşmaktadırlar. O sırada hepsi İstanbul'da bulunmaktadırlar. Peyami'nin annesi Şişli'deki salonuyla o günlerin kibar kadını, söz geçiren bir kadınıdır. Kadınlar arasındaki propogandayı o idare eder. İstanbul'da çeşit çeşit inanç, türlü türlü çalışma vardır. Özellikle manda taraftarları, ülkeyi başka bir devletin boyunduruğu altına koymak isteyenler çok çalışmaktadırlar. Bir gün, İzmir'e yunanlıların çıktığı haberi gelir. Ayşe'nin kocasını, küçük oğlunu, birçok masum insanla birlikte süngülemişlerdir. Ayşe, İstanbul'a Peyami'lere gelir.


İhsan'la Cemal, Sultan Ahmet Mitingi'nden sonra Anadolu'ya geçerler. Şiddetli bir tifo geçirdikten sonra Peyami ile Ayşe de, bir kağnıya atlayıp Kandıra köylerinde İhsan'la buluşurlar. Bir çete kurmuşlardır. Ulusal Hareket'e karşı koymak isteyen köyleri yola getirirler. Peyami'yi, dil bilgisinden yararlanmak üzere, tercüman olarak Milli Müdafaa'ya verirler.Ankara'ya gelir.Ayşe de hemşire olmuş, Eskişehir'e gitmiştir. İhsan, sessiz ve çelikten bir insan gibi, yorulmak bilmeden çalışır durur. Hepsi Ayşe'nin İzmir kızının peşinde, İzmir yolunda ölmeye söz vermişlerdir.

Peyami büyük bir uğraştan sonra, kendini İhsan'ın komutası altındaki birliğe verdirir.İhsan bir akşam Peyami'ye Ayşe'yi nasıl yana yana sevdiğini anlatır.İkinci İnönü Savaşı'nda alayının başında, başını kurşunlara uzatarak ölümü beklemiştir. Metristepe'de göğsünden bir kurşunyiyerek bayıldığı an herşeyin bittiğine hükmetmiştir.

İhsan bir saldırı sırasında, bir makineli ateşiyle vurulur. Peyami'nin kolları arasında hayatını kaybeder. Hemşire Ayşe de bu saldırıda hayatını kaybedenler arasındadır.

Peyami, Ayşe ile İhsan'ı Gökçepınar'da yanyana gömdürür.Niyeti İzmir'e en önce girip, bunu Gökçepınar'da yatan Ayşe'ye anlatmaktır.

Peyami'nin hatıra defteri burada biter.Ameliyattan sonra Cebeci Hastahanesi'nin iki doktoru bu konuda konuşurlar. Yedek Asteğmen peyami Efendi'nin kağıtları incelenmiştir. Ne İhsan isminde bir alay komutanı bulunmuştur, ne de Ayşe adında bir hemşire.Peyami'nin akrabası da bulunmamıştır. Bunun üzerine iki doktor, hatıra defterindeki olayların, kafasına kurşun girmesinden ileri gelme hayaller olduğuna karar verirler.













atesten gömlek kac sayfa?



Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
228 sayfadır!









bu kitab 228 sayfadır yazarı=)Halide Edip Adıvar'dır.

yayın evi=)atlas yayın evi'dir.









ateşten gömlek kaç sayfadır??









228 sayfa









228


KİTABIN ANA FİKRİ


Kitapta, üzerinde yaşadığımız vatanımızın ne güçlüklerle bağımsızlığına kavuşturulduğu anlatılmaktadır.Biz, bu günleri kimlere borçlu olduğumuzu bilmeli, bu bilinçle yaşamalı ve ülkemizi hakettiği yerlere getirmeliyiz ki, Onlar rahat uyusun.









eski basımlarını izmirde hangi kitap evinde bulabilirim ?






  • Sagopa Kajmer - Ateşten Gömlek


  • Ateşten Gömlek - Halide Edip Adıvar


  • Ateşten Gömlek Nedir?


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Ateşten Gömlek kaç sayfadır?
Ateşten Gömlek kaç sayfadır?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/atesten-gomlek-kac-sayfadr.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/atesten-gomlek-kac-sayfadr.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content