Bayraklar Hakkında Bilgi

Bayrak: Devletlerin, ulusların ya da hususi kuruluşların simgesi olan kumaş parçaları Uluslar, hemen hemen çağdaş mealde bu niteliği kazanm...

Bayrak: Devletlerin, ulusların ya da hususi kuruluşların simgesi olan kumaş parçaları


Uluslar, hemen hemen çağdaş mealde bu niteliği kazanmadıkları eski çağlardan bu yana bayrak kullanmağa başlamışlardı. Bilhassa savaşlarda, komutanlar askerlerini toplamağa ve cenk alanındaki varlıklarını belirtmeğe yarayan ayırıcı işaretler dalgalandırırdı. Nitekim, Türkçede bayrak sözcüğü mızrak ucuna asılmış ipek parçası anlamına gelen batrak sözcüğünden türemiştir.


16 devlet, 16 bayrak


Türklerde bayrak, Orta Asya Hun İmparatorluğu’ndan başlayarak devlet simgesi şeklinde yerleşmiştir. Hunlardan sonrasında kurulan tüm bağımsız Türk devletlerinin her birinin kendine özgü bir bayrağı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’ne kadar bunların sayısı 15’i bulur. Türkiye Cumhuriyeti tarih süresince kurulan bağımsız Türk devletlerinin 16 sıdır. Bu gerçeği simgelemek için bugün Cumhurbaşkanlığı hususi bayrağının göndere yakın sağ köşesine 16 yıldız konulmuştur.


Romalılarda lejyonlar ve piyade bölükleri (kohortlar) ağır ve kullanılması güç bronz simgeler yerine kumaş bayraklar kullanmayı tercih etmişlerdi. Ortaçağ’da her şövalye, kargısının ucunda, önemi ve rütbesi sahibine bakılırsa değişim gösteren renkli bir kumaş taşırdı: basit soylular için mütevazi kumaşlar, derebeyleri için ise üstüne arma işlenmiş sancaklar.


Bizim şimdiki bayrağımız Kurtuluş Savaşı esnasında dünyaya geldi. 29 mayıs 1936’da çıkarılan bir yasa ve buna dayalı bir yönetmelikle bayrağın kati şekli, ölçüleri, ayın ve yıldızın bölgeleri ve boyutları saptandı.


Bayrak ordu birliklerinde, resmî dairelerde ve ulusal kuruluşlarda sabah saat 8’de çekilir, gün batarken indirilir. Bayrağın yarıya indirilmesi yas işaretidir.


Devleti simgeleyen ulusal bayrakların haricinde siyasî partiler, spor kulüpleri, Kızılay, Yeşilay ve benzeri kuruluşların da hususi bayrakları vardır.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Bayraklar Hakkında Bilgi
Bayraklar Hakkında Bilgi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/03/bayraklar.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/bayraklar-hakknda-bilgi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/bayraklar-hakknda-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content