Böcekyiyen Bitki ve Hayvanlar Hakkında Bilgi

Böcekyiyenler grubuna giren nebat ve hayvanlar ile ilgili genel bilgilerin yer almış olduğu yazımız. BÖCEKYİYENLER (Bitkiler) , azotça yoks...

Böcekyiyenler grubuna giren nebat ve hayvanlar ile ilgili genel bilgilerin yer almış olduğu yazımız.



BÖCEKYİYENLER (Bitkiler), azotça yoksul topraklarda yetişen ve kendilerine lüzumlu azotlu maddeyi böcekleri yakalayıp sindirerek elde eden etçil bitkiler. Borularıyla yaprak ayalarıyla, salgı bezleriyle böcek tutan 5.000 kadar türden oluşur.



Böcekyiyenler sıcak ve ılıman bölgelerin bataklık yerlerinde yetişir. Kök sistemi iyi gelişmiştir. Avrupa’da en yaygın olanı ak çiçekli, bataklık böcekyiyenidir. Böcekleri tutan organları olan yaprakları diri kırmızımsı, yaprak sapı uzun, yaprak ayası değirmidir. Yaprağın üst yüzü, dibinde uyarılabilir Bezler bulunan tüycüklerle kaplıdır. Böcek dokunduğunda tüycükler aniden bire kıvrılır. Yaprak ayası büzülür, böcek ölür ve sindirilir.



BOCEKYİYENLER (Hayvanlar), başka böcekleri yiyen ya da kurtçukları çoğu zaman başka böceklerin içinde asalak olarak yaşayan böcekler grubu. Yumurtlama dikeni çok uzun olan İchneumonidae, Chalcididae, Tachirıidae vb familyalarına giren böcekler en tanınmışlarıdır. familyasına giren böcekler, yumurtalarını diğeri böceklerin kurtçuk, pupa ya da yumurtaları içine bırakırlar.



Pek çok minik ve yeşilmadeni renkli olan Chalcididae familyası böceklerden Chalcis clavipes çoğu zaman sazlar üstünde uçar. Peeromalus Puparum’ un kurtçukları gündüz kelebeklerinin pupalarında asalak olarak yaşar. Erkekleri kanatsız ve uzunluğu 2 mm olan incir vespası, adam incirin içinde gelişir. Kanatlı dişileri, adam incirden aldıkları polenleri, yalnız dişi çiçekleri bulunan lop incirlere taşıyarak onların döllenmesini olanaklı kılar.



Trichogramma minutum, zararı olan böcekleri yok etmek için hususi olarak üretilir. Tachirıidae familyasından Lucillia caesar m kurtçukları kimi insanların ve evcil hayvanların yaraları üstünde asalak olarak vardır. L. macellria, yumurtalarım genellikle insanların kulak, burun ya da yaralarına bırakır 7-13 mm uzunluğundaki mavi etsineği, yumurtalarını etlere ve bozulmuş peynirlere bırakır.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Böcekyiyen Bitki ve Hayvanlar Hakkında Bilgi
Böcekyiyen Bitki ve Hayvanlar Hakkında Bilgi
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/bocekyiyen-bitki-ve-hayvanlar-hakknda.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/bocekyiyen-bitki-ve-hayvanlar-hakknda.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content