Çevre Bilim Nedir? Hakkında Bilgi

Çevre ilim nedir? Çevre ilim ne işe yarar, neyi inceler? Çevre ilim özellikleri, hakkında bilgi. ÇEVREBİLİM Çevrebilim; bitkilerin, hayvan...

Çevre ilim nedir? Çevre ilim ne işe yarar, neyi inceler? Çevre ilim özellikleri, hakkında bilgi.



ÇEVREBİLİM



Çevrebilim; bitkilerin, hayvanların ve insanların tabii ortamlarında iyi mi beraber yaşadıklarını ve ne şekilde birbirlerini etkilediklerini inceler.



BESİN ZİNCİRİ



Her organizmanın beslendiği bir beslenme zinciri vardır ve enerji sıralamada bundan önce gelen seviyeden elde edilir. Çevrebilimciler, bir zincirde yer edinen nebat ve hayvanları enerjiyi elde ediş biçimlerine gore, gruplara ayırmışlardır. Bitkiler enerji üreticileridir ve gelişimini sürdürmek için güneş enerjisini kullanırlar. Hayvanlar tüketicidirler ve enerjiyi bitkileri ya da başka hayvanları yiyerek elde ederler.



Her nebat ve hayvanın; gıda, enerji ve artıkların yok edilebileceği bir çevrime ihtiyacı vardır. Bu çevrim yardımıyla, başka nebat ve hayvanlarla bir bağ oluşturulur. Çevrebilimciler, bitkilerin ve hayvanların, bu çevrim yardımıyla iyi mi birbirlerine bağlandıklarını araştırır.



BİRBİRİNE ZİNCİRLENMEK



Tüm canlıların enerjiye ihtiyacı nardır. Bitkiler, topraktaki, havadaki ve sudaki maddeleri, besine dönüştürmek için Güneş’ten aldıkları ışık enerjisini kullanır. Böcekler bitkileri yer; balıklar, kuşlar ve başka hayvanlar ise böcekleri yer. Böylelikle; enerji, bir gıda zinciri süresince geçiş yapar. Canlılar öldüğünde, vücutları bozulur ve açığa çıkan besinler toprağa geri dönerek, süreci tekrardan başlatır.



cevrebilim



EKOSİSTEMLER



Bir ekosistem; hava, toprak, iklim ve başka cansız şeylerle beraber, belirgin bir bölümde yaşayan bitkiler ve hayvanlardan meydana gelir. Bir orman ekosisteme örnektir ama daha çok vardır.



Bir ekosistem gölcük kadar ufak olabileceği benzer biçimde okyanus kadar büyük de olabilir.



İNSAN MÜDAHALESİ



İnsanlar, tüm ekosistemlerin en büyüğünün (dünyanın) parçalarıdır. İnsanların bir takım eylemleri tüm bir gezegeni etkisinde bırakır. Mesela; bir yağmur ormanının kesilmesi bitkileri ve hayvanları ortadan kaldıracaktır. İnsanların ve başka yaşam biçimlerinin gereksinim duyan oksijeni üreten ağaçların yok olmasıyla, dünyanın oksijen arzı etkilenecektir.



GRİ SİNCAP İSTİLASI



Yabancı topraklara ait hayvanların ya da bitkilerin, başka bir ekolojik mıntıkaya getirilmelerinin de zararı olan tesirleri vardır. Şimal ABD’dan İngiltere’ye getirilen gri sincaplar sebebiyle, yerli kırmızı sincaplar, bir sürü bölümde, gıda zincirinin haricinde kalmışlardır.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Çevre Bilim Nedir? Hakkında Bilgi
Çevre Bilim Nedir? Hakkında Bilgi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/cevrebilim.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/cevre-bilim-nedir-hakknda-bilgi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/cevre-bilim-nedir-hakknda-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content