Çocuklarda Beyin İltihabı Hakkında Bilgi

Çocuklarda beyin iltihabı nedir? Beyin iltihabı belirtileri, nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi. ÇOCUKLARDA BEYİN İLTİHABI Beyin iltihab...

Çocuklarda beyin iltihabı nedir? Beyin iltihabı belirtileri, nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi.



ÇOCUKLARDA BEYİN İLTİHABI



Beyin iltihabına (ansefalit), bir virüs yol açar. Virüs bazen, doğrudan doğruya beynin kendisine saldırır; ama çoğunlukla hastalık, beynin, bedenin başka bir yerindeki virüs saldırısına tepki göstererek iltihaplanmasıyla ortaya çıkar. Beyin iltihabı hafif ya da ciddi -hattâ bebeklerde öldürücü- olabilir: Hastalanan bebeklerin % 10-20’sinde ölümle sonuçlanır.



NEDENLER



Beyin iltihabı genellikle, bebek döküntülü bir hastalıktan iyileşirken ortaya çıkar. Hafif beyin iltihabı, yalnızca baş-ağrısına yol açarken, ağır bir virüs saldırısı durumunda, başağrısı şiddetlidir ve çocuğun komaya girmesine doğru kötüleşen dalgınlık hali vardır.



Aynı zamanda çırpınmalar, boyun ağrısı ve boyun sertliği, bazen de bedenin bir yanında felç, idrar yapmada ve bağırsakların boşaltılmasında güçlük görülebilir. Bulaşıcı bir çocuk hastalığını buna benzer belirtiler izlerse, hemen doktora başvurmak gerekir.



BELİRTİLER



Beyin iltihabı, günümüzde aşılama sayesinde aşağı yukarı ortadan kalkmış olan çocuk felcinin yanı sıra, birçok başka yaygın virüs hastalığından kaynaklanabilir. Sözgelimi, uçuğa neden olan Herpes simplex virüsü, ender de olsa beyne saldırarak, iltihaplanmasına yol açabilir. Kızamık, suçiçeği, kabakulak ve kızamıkçık beyne doğrudan saldırmamakla birlikte, beynin enfeksiyona tepki olarak iltihaplanmasına neden olabilir: Bu tepki, söz konusu hastalıklara karşı aşı kampanyaları yaygınlaştığından, az görülmektedir.



Ayrıca, son derece ender olarak, beyin iltihabı, boğmaca aşısına bir tepki olarak da oluşur; ama bu risk, çocuğunuzu boğmacaya karşı aşılatmadığınız zaman karşılaşacağı risklerden sonsuz ölçüde azdır.



TEDAVİ



Beyin iltihabının, hastanede tedavi edilmesi gerekir. İltihaba yol açan virüsün belirlenmesi için, omurga tabanından iğneyle sıvı çekilerek, laboratuvarda incelenir. Ne var ki, virüs belirlense de, enfeksiyonla savaşabilecek ilaç yoktur ve tedavi yalnızca, beden enfeksiyonla savaşırken, belirtileri hafifletmek için hastanın bakıma alınmasına dayanır.



Sözgelimi, iltihaplanma azaltılabilir ve çırpınmalar ilaçlarla denetim altına alınabilir. Ayrıca, beyin iltihabı, uçuğa yol açan virüsten kaynaklanıyorsa, söz konusu virüsle savaşmada kullanılan ilaçlarla tedavi edilebilir.



Hastane tedavisi iki hafta kadar sürerse de, bunu genellikle, çok daha uzun bir fizik tedavi dönemi izler.



BU YAZI SADECE BİLGİ VERMEK AMAÇLIDIR. DOKTOR TAVSİYESİ DEĞİLDİR. LÜTFEN DOKTORUNUZA BAŞVURUN.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Çocuklarda Beyin İltihabı Hakkında Bilgi
Çocuklarda Beyin İltihabı Hakkında Bilgi
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/cocuklarda-beyin-iltihab-hakknda-bilgi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/cocuklarda-beyin-iltihab-hakknda-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content