Çocuklarda Sıcak Çarpması Belirtileri – Alınacak Önlemler

Çocuklarda sıcak çarpması, sıcakta aşırı kalma belirtileri nelerdir? Sıcak çarpması durumunda alınacak önlemler, tedavisi hakkında bilgi. ...

Çocuklarda sıcak çarpması, sıcakta aşırı kalma belirtileri nelerdir? Sıcak çarpması durumunda alınacak önlemler, tedavisi hakkında bilgi.



sicak-carpmasi



Çocuğunuzun vücudu fazla güneşte kalmaktan, aşırı nem ya da zorlanma-den dolayı fazla hararetlenir ve terleme İle vücutta fazla su kaybı olursa, sıcak bitkinliği olarak tanımlayabileceğiniz durum oluşur. Çok hareketli bir oyun, vücut ısısını 38°’nin üzerine çıkarabilir. Ancak bu yükselme geçicidir ve vücut ısısı oldukça süratli bir şekilde normale düşer. Isının düşmemesi halinde çocuğunuza sıcak bitkinliği belirtileri oluşur ve sararma, soğuk terle birlikte, baş dönmesi, bulantı ve başağrısı şikâyetleri olabilir.



Ne kadar önemlidir?



Ne kadar önemlidir?



Sonucu fark edip, çocuğunuzu sakinleştirebilir ve sıcak bitkinliğini önleyebilirsiniz. Bu durum, ciddi bir olay değildir.



Muhtemel belirtiler



• 38° üzerinde ateş

• Sararma ve soğuk terleme

• Baş dönmesi

• Mide bulantısı

• Baş ağrısı

• Hızlı nabız

• Adale krampları



İlk olarak ne yapmalısınız?



1) Ayaklarını biraz yüksek bir şekilde destekleyerek çocuğunuzu serin bir yerde yatırın. Üzerindeki elbiselerinin bir kısmını çıkarın.



2) Cildi süratle serinletmek için ılık suyla ıslatılmış süngerle vücudu silin.



3) Odayı mümkün olduğunca serin tutmaya bakın.



4) Çocuğunuza bol likit içirin ve beher litre için 5 ml (bir çorba kaşığı) tuz katın.



5) Her yarım saatte bir çocuğunuzun ateşine bakarak, hararetin düşüp düşmediğini kontrol edin.



Doktora başvurmalı mısınız?



Çocuğunuz sadece sıcak bitkinliğinden etkilenmişse ve bir saat içinde serinleyip, kendini iyi hissederse doktora başvurmanız gerekmez. Çocuğunuzun ateşi bir saat sonra düşmediyse ve teni kuru ise derhal doktora ya da en yakın acil servise başvurun. Sıcak çarpmasından etkilenmiş olabilir. Çocuğunuzun ateşi bir saat geçmesine rağmen düşmemişse, derhal doktora başvurun. Çocuğunuzun belki başka bir hastalığı vardır.



Siz nasıl yardımcı olursunuz?



• Çocuğunuzu kuvvetli bir güneş altında hareketli oyunlar oynamaktan vazgeçirin.



• Çocuğunuz sıcak havadan etkileniyorsa, sıcak günlerde gözünüz üzerinde olsun.



Aşırı sıcağa maruz kalma neticesinde vücudun ısı ayar mekanizması bozulur. Ter bezleri işlevini yapamaz ve vücut terleyerek, kendini serinletemez. Çocuğunuzun derisi nemleneceğine kurur. Çocuk uyuşuklaşır, nabız atışları hızlanır. Sonra zihni karışır, kendinden geçer. Eğer çocuğunuz daha önceden sıcağa ve güneşe alışmamışsa, ısı yoğunluğu veya ısı çarpması kolaylıkla meydana gelir.



Çok ciddi bir durumdur. Ölümcül bile olabilir. Acil vaka olarak ele alınması gerekir. Ancak ilk müdahaleyi beklerken yapmanız gereken ilk yardım işlemleri de vardır.



Belirtiler



• 40° ateş

• Kuru sıcak deri.

• Uyuşukluk

• Hızlı nabız

• Saçmalama ardından, kendinden geçme

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Çocuklarda Sıcak Çarpması Belirtileri – Alınacak Önlemler
Çocuklarda Sıcak Çarpması Belirtileri – Alınacak Önlemler
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/sicak-carpmasi.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/cocuklarda-scak-carpmas-belirtileri.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/cocuklarda-scak-carpmas-belirtileri.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content