Çocuklarda Uyuz Nasıl Anlaşılır – Nasıl Geçer?

Çocuklarda uyuz iyi mi bir hastalıktır, emareleri nedir? Uyuz iyi mi anlaşılır, neler yapılmalıdır, iyi mi geçer, tedavisi. Çocuklarda Uyuz...

Çocuklarda uyuz iyi mi bir hastalıktır, emareleri nedir? Uyuz iyi mi anlaşılır, neler yapılmalıdır, iyi mi geçer, tedavisi.



uyuz
Çocuklarda Uyuz



Uyuz, kurtçukların niçin olduğu hastalık verici, kaşıntılı bir hastalıktır. Kurtların ten altına yerleşip yumurta bırakmaları neticesinde eller ve parmaklarda, özellikle parmak aralarında, bir kaşıntı oluşur. Bu vaziyet ayak bilekleri, ayaklar, ayak parmakları, dirsekler ve tenasül uzuvlarının çevresinde de etkin olabilir. Yumurtalar olgunlaşınca direkt temasla rahatça bir insandan diğerine geçebilirler, bununla birlikte kurtların yerleştiği yatak çarşafları ve havludan da geçebilir.



Ne kadar önemlidir?



Uyuz disiplinli olmamakla birlikte bulaşıcı bir hastalıktır ve hemen tedavi edilmezse aile ya da okul içinde yaygın bir hale gelebilir.



Olası emareler



• Şiddetli kaşıntı.

• Genellikle parmaklar içinde görülen, toplu iğne başı büyüklüğünde siyah noktalar haline dönüşen ince, kısa çizgiler.

• Kaşınan bölgelerde kabuklanma.



İlk olarak ne yapmalısınız?



1) Evladınız çok kaşınıyorsa, kurtçuk yuvalarının ince çizgilerinin olup olmadığını deneyin.



2) Uyuzdan şüpheleniyorsanız, tedavi uygulayıncaya kadar çocuğunuzu okula göndermeyin.



3) Çocuğun kaşınmasını engellemeye çaba gösterin. Bu doktorun teşhis koymasını güçleştirebilir ve enfeksiyona dönüşebilecek yaraların oluşmasına niçin olabilir.



Doktora başvurmalı mısınız?



Uyuzdan şüpheleniyorsanız ya da evladınız çok kaşınıyorsa olabildiğince acele doktora başvurun.



Tabip ne yapmış olacaktır?



• Tabip tüm ailenin tedavi olması için kafi oranda ilaç verecektir.



Siz iyi mi destek olmuş olursunuz?



• Çocuğunuzu iyice yıkadıktan sonrasında boynundan aşağıya doğru tüm vücuduna verilen losyonu sürün. Losyonu 24 saat süreyle yıkamayın. Hastalıktan kurtulmak İçin aynı uygulamayı bir ya da iki gün sonrasında gene 24 saat süreyle uygulayın.



• Aynı anda aynı işlem ailenin başka fertlerine de uygulanmalıdır.



• Kurtçuktan kurtulmak için tüm yatağı, çarşaflan ve giyecekleri sudan geçirin ya da havalandırın. Kurtçuklar insan vücudundan ayrıldıktan sonrasında 5 ya da 6 günden fazla yaşamaz.



YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Çocuklarda Uyuz Nasıl Anlaşılır – Nasıl Geçer?
Çocuklarda Uyuz Nasıl Anlaşılır – Nasıl Geçer?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/uyuz.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/cocuklarda-uyuz-nasl-anlaslr-nasl-gecer.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/cocuklarda-uyuz-nasl-anlaslr-nasl-gecer.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content