Deprem Sonrasında Yapılması Gerekenler

Deprem olduktan sonra neler yapılmalıdır? Deprem sonrasında yapılacaklar, alınacak önlemler hakkında bilgi. Evde ve çevrenizde yapabilecekl...

Deprem olduktan sonra neler yapılmalıdır? Deprem sonrasında yapılacaklar, alınacak önlemler hakkında bilgi.



Deprem SonrasıEvde ve çevrenizde yapabilecekleriniz:



► Öncelikle kendinizi kontrol edin ve ardından da çevrenizdeki insalrı kontrol edin. Yaralanma var mı ciddi mi yoksa kritik mi önce bu durumu bir anlayın. Eğer yapabiliyorsanız ilk yardımı hemen yapın. Ardından da doğalgaz, elektrik ve su tesisatlarının durumunu kontrol edin. Hasar gördüğünden şüphelendiğiniz tesisatları devre dışı bırakmayı deneyin.



► Gaz kaçakları deprem sonrası ciddi problemler yaratabilir. Gaz kaçağını öncelikle kokudan anlayabilirsiniz. Gaz kaçağı var mı yok mu diye kesinlikle kibrit ya da çakmak gibi bir alet kullanmayınız. Ark kaynağı yaratacak elektrik anahtarlarını açıp kapamayınız. Gaz kaçağı olduğununda şüpheleniyorsanız hemen pencere ve diğer havalandırma elemanlarını açın. Mümkünse gaz tesisatına gelen gazı kesmek için vanaya ulaşın ve vanayı kapatın. Eğer buna rağmen gaz kokusu geçmiyorsa bulunduğunuz yerden uzaklaşmaya çalışın.



► Deprem çantanızı düzenli olarak kontrol edin. Değprem çantalarında yer alan radyonuzu açın ve kurtarma operasyonları hakkında bilgi almaya çalışın. Gereksiz yere telefonları kullanmayın. Unutmayın ki deprem sonrası ilk kilitlenen mekaznizmalar telefonlar olmaktadır. Yoğunluktan bırakın gerçekten acil durumu olanlar bu hatları kullansınlar. Gereksiz tüm telefon trafiğinden uzak durun.



► Hasar görmüş binalardan ve güvensiz gözüken yerlerden mümkün mertebe uzak durun. Tuvalet sifonlarını kanalizasyon sisteminde bir problem olup olmadığını anlamadan kullanmayınız.



► Eğer bulabiliyorsanız bot ve eldiven giyin. Sonuçta kırılmış ya da parçalanmış cam, çivi v.b. maddeler etrafta olabilir. Ola ki bir demir parçası ile yaralanmalarda vakit kaybetmeden tetanoz aşınızı yaptırmaya çalışın. İlk yardım ekiplerinin yanında mutlaka bulunacaktır. Yoksa bile temin edeceklerdir.



► Eğer deprem esnasında okul ya da iş yerinde iseniz yılda en az iki defa yapılan tatbikatlarda ki gibi acil çıkış kapılarından sizleri yönlendirecek olan kişilerin talimatlarına uyarak ve panik yapmadan binanızı terk edin.



Deprem Öncesi ve Sonrası Yapılması Gerekenler Resimli Anlatım

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Deprem Sonrasında Yapılması Gerekenler
Deprem Sonrasında Yapılması Gerekenler
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/deprem-sonrasi.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/deprem-sonrasnda-yaplmas-gerekenler.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/deprem-sonrasnda-yaplmas-gerekenler.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content