Eğitim Hakkında Bilgi

Eğitim nedir, neden önemlidir? Eğitimin tarihçesi, dünyada eğitim nasıldır? Eğitimin gelişimi, hakkında bilgi. EĞİTİM Eğitim yeteneklerin...

Eğitim nedir, neden önemlidir? Eğitimin tarihçesi, dünyada eğitim nasıldır? Eğitimin gelişimi, hakkında bilgi.



egitim



EĞİTİM



Eğitim yeteneklerin ve bilginin geliştirilmesidir. Resmi (okullarda verilen eğitim) ve gayri resmi (bir müzik aleti çalarak, seyrederek ve günlük hayatta öğrenerek) olabilir.



Çoğu insan, çocukları eğitmenin ana nedeninin topluma fayda sağlamak olduğunu ve becerilerin geliştirilmesiyle toplumun ilerleyeceğini düşünür. Bazılarına göre ise kişinin yeteneklerinin ve ilgi alanlarının geliştirilmesi daha önemlidir. Antik Yunan filozofu Sokrates ise eğitimin insanları daha mutlu yapacağına inanıyordu.



HERKESE OKUL



İlk resmi eğitim sistemi Antik Yunan’da hayata geçirildi. Ancak; eğitim yalnızca, zengin ailelerinin çocuklarına veriliyordu. Verilen derslerin arasında, hitabet sanatı (politikacı yetiştirmeye yönelik) dersi de bulunuyordu. Çoğu ülkede okulların idaresi, kiliseler veya hayırseverler tarafından yürütülmekteydi. 1800’lü yıllarda okullar, hükümet denetimi altına girmiştir ve 1900’lerden önce eğitim; kız ve erkeklerin çoğu için ücretsiz hale gelmiştir. Ancak; dünyanın çeşitli yerlerinde, okuma ve yazma bilmeyen milyonlarca insan vardır.



HAYATINIZIN EN GÜZEL YILLARI



Çoğu ülkede beş ya da altı yaşına gelmiş çocukların, ilk okula deva m etmeleri yasal bir zorunluluktur. 11 yaşındaki çocuklar ise ortaokula devam ederler. Bazı çocuklar daha erken yaşlarda da ortaokula devam edebilir. İlk anaokulu, 1837 yılında Almanya’da Friedrich Froebel tarafından açıldı. Dünyanın çoğu ülkesinde, zorunlu eğitim 11 yaşından sonra biter ama eğitim süreci, kolej ve üniversite eğitimi ile ileri yaşlarda da devam eder. İleri eğitim kurumlarında; dersler mesleki eğitim ve uzmanlaşmaya yönelik olarak hazırlanır.



DERS PROGRAMI



Ders programı her ülkede farklılıklar gösterir. Dine, yerel el sanatlara ya da tarihe önem verilebilir. 19. yüzyıl okullarının çoğu okuma, yazma ve aritmetik üzerinde yoğunlaşıyordu. Eğitim teorileri ile bağlantılı olarak, dersler ve öğretim teknikleri yıldan yıla değişmektedir. 17. yüzyıl Çek eğitimcisi Comtenius, resimlerin, çok önemli bir öğretim aracı olduğunu düşünüyordu. İtalyan reformist Mana Montessosi (1870-1952) çocukların araştırarak öğrenmelerine yardımcı olacak tahta aletler tasarladı.



DÜŞÜNCE OKULLARI



Öğretim teknikleri, ders programları ve sınıf yerleşim düzenleri, yıllar boyunca değişiklikler göstermiştir. Eskiden öğretmen ders anlatırken, çocuklar sessizce sıralarına otururdu. Günümüzde ise etkileşim ve küçük gruplar halinde öğretim üzerinde durulmaktadır. Eğitimciler, bilginin anlatılarak öğrenilmesinin mi (resmi öğretim) yoksa; bilginin aktiviteler ve deneyimler ile öğrenilmesinin mi en iyisi olduğunu tartışmaktadırlar.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Eğitim Hakkında Bilgi
Eğitim Hakkında Bilgi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/egitim-2.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/egitim-hakknda-bilgi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/egitim-hakknda-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content