Element Örnekleri Nedir

Element nedir, Element örnekleri nedir Element simgesi her elemente ait bir ya da iki harften oluşan simgelerin internasyonal geçerliliği va...

Element nedir, Element örnekleri nedir
Element simgesi her elemente ait bir ya da iki harften oluşan simgelerin internasyonal geçerliliği vardır.
Çok az sayıda elementin bilinmiş olduğu zamanlarda elementler Yayla'nun Eski Yunanlıların kullandığı toprak-hava-su ve ateş sembollerinden yapmış olduğu uyarlamalarla simgeleniyordu. Bir süre sonra yeni elementler keşfedildikçe tüm elementlerin eninde sonunda "altın"a dönüşeceği düşüncesinden yola çıkan simyacılar tarafınca güneş (altın) merkezli sistemdeki her gezegenin ismi bir elemente verildi. O dönemde malum elementlerin bazılarının "simya" sembolleri kullanılıyordu.
Atom kuramıyla tanımış olduğu John Dalton elementlerin simgelenmesi mevzusunda çemberlerden oluşan sembollerin kullanılmasını önerdi. En sonunda 1813 senesinde Jon Jakob Berzelius isminde araştırmacı elementlerin isimleri temel alınarak simgelenmesi fikrini ortaya attı. Hâlâ kullanılmakta olan bu yönteme bakılırsa:
• Her element 1 ya da 2 harften oluşan bir simgeyle ifade ediliyor ve bu simgenin ilk harfi devamlı büyük yazılıyor.
• Simgelerde çoğunlukla elementin İngilizce adının ilk harfi kullanılıyor.
Mesela: H (Hidrojen: Hydrogen) C (Karbon: Carbon) N (Azot: Nitrogen)
• Eğer elementin kafa harfiyle simgelenen başka bir element var ise bu elementin simgesinde kafa harfin yanına İngilizce adının ikinci harfi de ekleniyor.
Mesela: He (Helyum Helium) Ca (Kalsiyum: Calcium) Ne (Neon: Neon)
• Eğer elementin İngilizce adının ilk 2 harfi bir başka elementle aynıysa simgesinde kafa harfin yanına bu kez kafa harften sonraki ilk ortak olmayan sessiz harf getiriliyor.
Mesela: Cl (Klor: Chlorine) ve Cr (Krom: Chromium)
• Bir takım elementlerin simgelerinde de bu elementlerin Latince ya da eski dillerdeki isimleri temel alınmış. Bu 11 elementin simgeleri ve isimleri şu şekilde:
o Na (Sodyum: Natrium)
o K (Potasyum: Kalium)
o Fe (Demir: Ferrum)
o Cu (Bakır: Cuprum)
o Ag (Gümüş: Argentum)
o Sn (Kalay: Stannum)
o Sb (Antimon: Stibium)
o W (Tungsten: Wolfram)
o Au (Altın: Aurum)
o Hg (Cıva: Hydrargyrum)
o Pb (Kurşun: Plumbum)
• Pek çok suni olarak sentezlenen yeni elementlerin simgeleriyse atom numaralarına karşılık gelen Latince rakamlar esas alınarak veriliyor.
Mesela: atom numarası 116 olan Ununheksiyum elementinin simgesi olan "Uuh" 1: uni - 1: uni - 6: hexa kelimelerinin kafa harflerinden oluşuyor.
• Not: Yalnız birinci harf büyük yazılır:
o Co: Kobalt'ın simgesi
o CO: (Karbon monoksit) renksiz kokusuz tatsız zehirli bir gazdır.

ELEMENTLER
Element Grekçe’de “elementa” kelimesinden türemiştir ve bir merdivenin ilk basamaklarına tırmanmak anlamına gelir. Bir ilim ya da metodun ilk unsurları anlamına gelen bu kelime ayni zamanda kimyada değişik atom yapısına haiz 108 madde türlerine de denilir. Ama simya astroloji ve başka kadim ökült bilimlerde söz edilen geçen elementler farklıdır. Gerçek bir ezoterik teşkilat ya da okulda ezoterik açıdan elementleri tanımak bir okült eğitiminin ilk sırrını ilk basamaklarını ilk inisiyasonlarını oluşturur. Bu açıdan alt tarafta sunacağımız bu yazı bir takım sırları açıklayacaktır. Bu sırların bazıları daha evvel yayınlanmış olması mühim değildir. Bizler ölümlü insanoğlu açısından birer halen birer sırdırlar çünkü fizik ortamın algı sınırlarının ötesindedirler ve tam anlaşılması için bir takım içsel anahtarlara haiz olmamız gerekiyor. Bu anahtarlar para ya da her hangi başka bir fizyolojik **** karşılığında verilmez kendi liyakat ve içsel çabamızla kazanılır. Gene de belirmek isterim ki bu sitede sunduğumuz yazıların bazıların okunması belirgin bir sırayı takip etmesinde yarar vardır. Bu yazıyı okumadan ilkin Sayıların Erdemi yazımızı okumanızı öneriririz.
Kadimler dört beş ve hatta kimi zaman yedi elementten söz ederler. Ama dördün üstündeki elementler daha seyyal oldukları için genel anlamda dikkate alınmaz. Bu elementler hava ateş su ve topraktır. Evrende her şeyin onlardan oluştuğu söylenir. Unutmamalı ki kadimler bu unsurların kendileri değildir fakat ihtiva ettiği prensipleri kast etmişlerdir. 0 halde ateş elementi denildiği süre akla bir tutuşma değildir de ateşi oluşturan ve simgelediği öz kalite gelmelidir. Burada yeni görme duyusu yerine zihinsel göz ya da sezgi geçerlidir.
Eski bir inanca bakılırsa her element dört ayrı unsurdan ikisini ihtiva eder. Bu dört öğe ısı kuruluk ıslaklık ve soğukluktur. Ateş sıcak ve kurudur; hava sıcak ve ıslaktır; su soğuk ve ıslaktır ve toprak soğuk ve kurudur.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Element Örnekleri Nedir
Element Örnekleri Nedir
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/element-ornekleri-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/element-ornekleri-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content