Elementlerin isimlendirilmesi ve Sembolleri

Elementler nasıl isimlendirilir ve sembolleri nasıldır? Element adları nasıl belirlenmiştir, hakkında bilgi. ELEMENTLERİN İSİMLENDİRİLMESİ ...

Elementler nasıl isimlendirilir ve sembolleri nasıldır? Element adları nasıl belirlenmiştir, hakkında bilgi.



ELEMENTLERİN İSİMLENDİRİLMESİ VE SEMBOLLERİ



Elementlerin adları belirlenirken özelliklerine uygun adlar konulmaya dikkat edilmiştir. Oksijen elementine “asit icra eden” anlamına gelen “oxygenium” hidrojen elementine “su üreten” anlamına gelen “hydrogenes” ismi verilmiştir.



Bir takım elementlere bilime katkıda bulunmuş Albert Einstein ve Marie Curie şeklinde bilim adamlarının isimleri verilmiştir. Gene bir takım elementlerin adları (amerikyum, polonyum ve kaliforniyum şeklinde) kıta, ülke ve kent adlarından türetilmiştir.



Semboller elementlerin Latince adlarından türetilmiştir. Alt tarafta elementlerin sembollendirilmesinde dikkat edilecek kurallar bir örnekle açıklanmıştır.



Hidrojen elementinin Latince ismi “Hydrogenes” tir. Sembolü ise Latince adının ilk harfi “H” dir. Helyum elementinin Latince ismi “Helios” tur. Sembolü ise Latince adının ilk harfi olması imkansız. Çünkü, iki element aynı sembolle ifade edilemez. Bundan dolayı “Helios” kelimesinin ikinci harfi de kullanılır. Böylelikle helyum elementinin sembolü “He” olur. Elementlerin sembolleri yazılırken ikinci harf devamlı ufak yazılır.



Elementlerin sembollerle gösterilmesinden sonrasında bilim adamları bulunan elementleri bir çizelgeye aktarmışlardır.



Bileşikler formüllerle ifade edilmektedir. Bir bileşik olan yiyecek tuzu, NaCI formülü ile gösterilirken yiyecek tuzunu oluşturan sodyum elementi Na sembolü ile, klor elementi Cl sembolü ile gösterilir.



H2O formülü ile gösterilen su bileşiği, sembolü H olan hidrojen elementiyle sembolü O olan oksijen elementinden oluşmuştur.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Elementlerin isimlendirilmesi ve Sembolleri
Elementlerin isimlendirilmesi ve Sembolleri
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/elementlerin-isimlendirilmesi-ve.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/elementlerin-isimlendirilmesi-ve.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content