Enzimlerin yapısı ve görevleri hakkında bilgi verir misiniz?

Enzimlerin yapısı ve görevleri hakkında bilgi verir misiniz? Enzimin Yapısı Enzimler canlı hücreler tarafından sentez edilen prot...

Enzimlerin yapısı ve görevleri hakkında bilgi verir misiniz?

Enzimin Yapısı

Enzimler canlı hücreler tarafından sentez edilen protein yapısında maddelerdir. Enzimlerin etki yaptığı maddeler genellikle tek ve belirli maddelerdir.

Pek az enzim mevcut protein yapıları ile etkili olabilirler, çoğunlukla enzimlerin etkili hale geçebilmeleri için aktive edici bir ek maddeye ihtiyaçları vardır. 




Enzimler iki şekilde olabilir:
  • Basit - enzim sadece proteinden oluşur
  • Konjuge - enzim protein dışında, protein-olmayan moleküller de içerir.
Enzim AKtivitesi
Aktif bölge
48473d1462222385 enzim nedir enzimler hakkinda e7


  • Reaksiyonların görüldüğü enzim bölgesi
  • Genelde enzimin sadece küçük bir bölümüdür
  • Bir mikroçevre oluşturur
örneğin sıkça sudan mahrum bırakır
  • Substratı bağlayan R gruplarına sahip amino asitleri içerir
  • Reaksiyon tamamlandığında ürünleri serbest bırakır
Spesifisite
  • Enzim ve substrat arasında bütünleştirici
Endüstriyel Kullanım Alanları-Başlıca Enzimler

Ekmek endüstri

Fungal alfa-amilaz

enzimleri normalde 50 derecede etkisizleşirler ve pişirme sırasında imha olurlar.

Undaki nişastanınşekere parçalanmasını katalizler. Mayanın şeker üzerindeki etkisi ile karbon

dioksit meydana gelir. Ekmek ve ekmek ürünleri yapımında kullanılır. alfa-amilaz nişastanın glikoza dönüşümünü katalizler
Proteazlar

Bisküvi imalatçıları undaki proteaz seviyesini azaltmak için kullanırlar.

Bebek gıdaları
Tripsin

Bebek gıdalarının önceden sindirimi.

Alkol endüstrisi

Malt üretimi için arpanın çimlendirilmesi
Bira üretiminde arpanın ezilmesi ile enzimler salınır.

Bu enzimler nişasta ve proteinleri parçalayarak basit şekerler, amino asitler ve peptitler üretir, bunlar da fermantasyonda kullanılır.

Meyve suları
Selulazlar, pektinazlar

Meyve sularının berraklaştırılması

Süt endüstrisi
Genç geviş getirici hayvanların midesinden elde edilen Rennin

Peynir üretimi, proteinin hidrolizi için.

Mikroplar tarafından üretilmiş enzim

Süt endüstrisinde artarak kullanılmaktadır.

Sindirime Yardımcı Enzimler
48485d1462228504 enzim nedir enzimler hakkinda enzim1


DEVAMI





  • Uzun kemiğin yapısı ve görevleri hakkında bilgi verir misiniz?


  • Besinlerin yapısı hakkında bilgi verir misiniz?


  • Fiillerin yapısı hakkında bilgi verir misiniz?




Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Enzimin Yapısı

Enzimler canlı hücreler tarafından sentez edilen protein yapısında maddelerdir. Enzimlerin etki yaptığı maddeler genellikle tek ve belirli maddelerdir.

Pek az enzim mevcut protein yapıları ile etkili olabilirler, çoğunlukla enzimlerin etkili hale geçebilmeleri için aktive edici bir ek maddeye ihtiyaçları vardır. 




Enzimler iki şekilde olabilir:
  • Basit - enzim sadece proteinden oluşur
  • Konjuge - enzim protein dışında, protein-olmayan moleküller de içerir.
Enzim AKtivitesi
Aktif bölge
48473d1462222385 enzim nedir enzimler hakkinda e7


  • Reaksiyonların görüldüğü enzim bölgesi
  • Genelde enzimin sadece küçük bir bölümüdür
  • Bir mikroçevre oluşturur
örneğin sıkça sudan mahrum bırakır
  • Substratı bağlayan R gruplarına sahip amino asitleri içerir
  • Reaksiyon tamamlandığında ürünleri serbest bırakır
Spesifisite
  • Enzim ve substrat arasında bütünleştirici
Endüstriyel Kullanım Alanları-Başlıca Enzimler

Ekmek endüstri

Fungal alfa-amilaz

enzimleri normalde 50 derecede etkisizleşirler ve pişirme sırasında imha olurlar.

Undaki nişastanınşekere parçalanmasını katalizler. Mayanın şeker üzerindeki etkisi ile karbon

dioksit meydana gelir. Ekmek ve ekmek ürünleri yapımında kullanılır. alfa-amilaz nişastanın glikoza dönüşümünü katalizler
Proteazlar

Bisküvi imalatçıları undaki proteaz seviyesini azaltmak için kullanırlar.

Bebek gıdaları
Tripsin

Bebek gıdalarının önceden sindirimi.

Alkol endüstrisi

Malt üretimi için arpanın çimlendirilmesi
Bira üretiminde arpanın ezilmesi ile enzimler salınır.

Bu enzimler nişasta ve proteinleri parçalayarak basit şekerler, amino asitler ve peptitler üretir, bunlar da fermantasyonda kullanılır.

Meyve suları
Selulazlar, pektinazlar

Meyve sularının berraklaştırılması

Süt endüstrisi
Genç geviş getirici hayvanların midesinden elde edilen Rennin

Peynir üretimi, proteinin hidrolizi için.

Mikroplar tarafından üretilmiş enzim

Süt endüstrisinde artarak kullanılmaktadır.

Sindirime Yardımcı Enzimler
48485d1462228504 enzim nedir enzimler hakkinda enzim1


DEVAMI




 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Enzimlerin yapısı ve görevleri hakkında bilgi verir misiniz?
Enzimlerin yapısı ve görevleri hakkında bilgi verir misiniz?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/48473d1462222385-enzim-nedir-enzimler-hakkinda-e7.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/enzimlerin-yaps-ve-gorevleri-hakknda.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/enzimlerin-yaps-ve-gorevleri-hakknda.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content