Fon Nedir?

Fon Nedir? Bir fona yatırım yaparak tutum yaptığınız vakit her hangi bir kıymetli kağıt portföyünden hisse (hisse) almış olmuş olurs...

Fon Nedir?


Bir fona yatırım yaparak tutum yaptığınız vakit her hangi bir kıymetli kağıt portföyünden hisse (hisse) almış olmuş olursunuz. Bu tür durumlar hisse senedinden, faiz getirili kıymetli kağıttan ya da her ikisinden beraber meydana gelebilir. Bir hisse senedi fonu büyük çoğunluğu ile hisse senetlerinden oluşur fakat bir faiz fonu ise bir tek faiz getirili kıymetli kağıttan oluşur.




Bununla birlikte, hem hisse senetleri hem de faiz getirili değirli kağıtlardan oluşan karışık fonlar ve nesil fonları vardır.








fon
İsim




Fransızca; fond


1. Iktisat; Belli başlı bir iş için gerektikçe harcanmak suretiyle ayrılıp işletilen para, .
"Karşılıklı paralar fonundan beş yüz milyon lira Millî Müdafa hizmetlerine tahsis edilmişti." -A. İlhan.

2. Iktisat; Bir kuruluşun mali larının tümünün göstergesi.
Bir kurum ya da iş için gerektiğinde harcanmak suretiyle ayrılan para. Bir hizmetin görülmesi, bir plânın yürütülmesi için sağlanan parasal ya da hususi bir hesaba yatırılan para ya da ana para.

3. Beyaz perdede, tiyatroda oyuncuların arkasındaki fotoğraf, fotoğraf ya da türlü plastik ögelerden oluşan dekor, görüntü.

Beyaz perde ve tiyatroda, aslolan görüntünün ya da oyuncuların arkasında kalan dekor ya da görüntü, dip. Fotoğraf, fotoğraf türünde plastik ögelerden oluşabilir. Vurgulanmak istenen görüntünün göze çarpmasına katkıda mevcuttur.

4. Bir tabloda, üstünde mevzunun işlendiği boya katı.

5. İç mimaride üzerine başka şeyler eklenen bölüm.

6. Bir kumaşın alt dokusu.


7. Bir sesin eşdeğer yükseklik birimi.

Tanımlanmış bir standart tona (basıncı 2 x 103 paskal, frekansı 1000 hertz) nazaran sesin sertliğini belirtir. Standart fon, her defasında sertliği artırılarak, ölçülecek sesle beraber bir hiç kimseye art arda dinletilir. Denek, iki sesin de aynı şiddette bulunduğunu bildirdiği anda standart fon başlangıçtaki sertliğinden kaç desibel fazlaysa, ölçülen sesin eşdeğer yüksekliği de o denli fon olarak tanımlanır. Bu sebeple fon ölçeği özneldir.


TDK
Morpa Genel Kültür Ansiklopedis















 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Fon Nedir?
Fon Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/fon-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/fon-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content