Fuar nedir, nerede ve kim tarafından düzenlenir?

Fuar nedir, nerede ve kim tarafınca düzenlenir? Dostlar benim ödevim varda destek olabilir misiniz? fuarların nerede ve kimin düzenl...

Fuar nedir, nerede ve kim tarafınca düzenlenir?

Dostlar benim ödevim varda destek olabilir misiniz? fuarların nerede ve kimin düzenlemiş olduğu hakkında bilgi gerekiyor destek olursanız sevinirim.

Fuar nedir? Fuarların çeşitleri, özellikleri, tarihçesi ve Fuar hakkında bilgi.







Fuar; halkın alışveriş yapması, bazı alanlardaki yarışmalarını ortaya koyması, keyifli zaman geçirmesi için, belli zamanlarda birkaç gün ya da hafta sürmek suretiyle düzenlenen bir çeşit panayırdır.

“Fuar†kelimesi, Lâtince “bayram†anlamına gelen “feria†kelimesinin Fransızca “foire†yolu ile dilimize geçmiş şeklidir. Bununla birlikte, fuarlar, Romalılar'dan çok önceki çağlardan beri yapılmaktadır. Yalnız bunlar, daha çok, “panayır†dediğimiz cinsten fuarlardı. Bugün “fuar†diyince büyük çaptaki panayır ve sergileri anlıyoruz.

Bugünkü fuarlar, sanat, bilim ve sanayi eserlerinin halka gösterildiği büyük birer sergidir. Genel olarak, ülkelerin en büyük şehirlerinde açılır. Bunlara, çoğunlukla, birçok yabancı ülkelerin katılmış olduğu, her ülkeden insanların gezdirilmiş olduğu sergiler olduğundan “uluslararası fuar†da denir.

Internasyonal fuar birkaç ay sürer. Aralarında iki yıl kadar sürmüş olanlar da vardır. Bu fuarlar geçici sergiler olması durumunda büyük, masraflı hazırlıklardan sonrasında meydana gelirler. Fuar yeri olarak çok geniş bir alan, ışıkları, yolları, çeşitli binaları, parkları, yapay gölleri, akar suları ile tam bir kent şeklinde hazırlanmış olur. Fuara katılacak olan ülkeler, mallarının gösterime başlayacağı pavyonlar evvelde yaptırırlar. Tüm bu binalar, parklar, yollar fuar bittikten sonrasında yıktırılır. Yalnız, büyük bir özenle yapıldığından yıktırılmadan gizlenen yapılar olabilir. 1889'da açılmış olan Paris Fuarı için meydana getirilen Eiffel Kulesi günümüze kadar kalmış fuar binalarından bir örnektir. Bundan başka, fuar yerinde meydana getirilen parKları, bazı durumlarda belediyeler alır, sürekli olarak halkın hizmetine açık bulundurulur.

Çağdaş fuarlar kimi zaman kent belediyeleri, baz,an da hükümetler tarafınca düzenlenir. Hükümetlerin düzenlemiş olduğu fuarlar bir çok vakit büyük giderlere yol açarsa da, buna karşılık, internasyonal kıymet taşır. Bu çeşit fuarlarda meydana getirilen pavyonların, hazırlanan fuar yerinin, sergi esnasında meydana gelebilecek her hangi bir kaybın harcamasını ödeme sorumluluğunu hükümet üstüne alır.

Internasyonal fuarlar düzenlemenin birçok amaçları ve yararları vardır. Bunların başlangıcında, fuara katılan firmaların ve iş adamlarının satış, ya da reklâm yolu ile elde ettikleri kâr; fuarı dolaşmak için gelen halkın, turistlerin harcadıkları paradan sağlanan kâr; yurt içi ve internasyonal ticaretin teşvik edilmesi, ehemmiyet kazanması; yeni keşiflerin, icatların halka tanıtılması, halkta bunlara karşı bir ilgi uyandırılması; çeşitli ülkelerden kimselerin birbirlerini tanımaları, yabancı ülkelerdeki bilimsel emekler hakkında düşünce edinmeleri için fırsat sağlanması gelir.

Londra Fuarı
Bu yararlar göz önünde bulundurularak yapılmış çağdaş fuarların ilki 1851 ‘de Londra'da açılmış olan Crystal Palace Fuarı'dır. Bu fuar, Kraliçe Victoria'nın Alman asıllı olan kocası Prens Albert tarafınca düzenlenmiştir. “Crystal Place†(Billur saray) adının verilmesine sebep, fuar alanı olan Hyde Park'ta yeşil camdan, demir çubuklardan meydana gelen çok büyük bir bina yaptırılmış olmasıdır.

Crystal Place Fuarı mühim bir başarıyla sonuçlanmış ve İngiliz endüstrisinin dünyaya tanıtılmasını elde etmiştir. Bu fuarın ziyaretçileri, son olarak teknik imkânlara dayanarak yapılmış, halkın hizmetine sunulmak suretiyle hazırlanmış olan. birçok yeni makine örneklerini görebilmek fırsatını bulmuşlardır.

Bu başarı üstüne daha sonraki yıllarda ABD Birleşik Devletleri'nin de birçok eyaletlerinde bu çeşit fuarlar açıldı, böylece internasyonal çağdaş fuarlar dünyanın belli başlı konulmuş olan içinde yer almaya başladı.

Son dönemin mimarlık anlayışında, şehircilik plânlarında çağdaş fuarların büyük tesiri olmuştur, bu sebeple geçici olarak yöpılan fuar binaları için mimarlar, en yeni, en değişik mimarlık örnekleri uygulamaktan çekinmemişlerdir.

Paris Sergileri
1889 Paris Sergisi, gerek fuar tarihinde, gerek XIX yüzyılın sanat ve sanayi hayatında ad bırakmıştır. O zamana kadar görülmemiş bir ilgi uyandıran bu fuarı 33 milyon şahıs gezmiştir. 960.000 m?'ye yakın bir alanda kurulan bu sergide en fazlaca ilgiyi çeken, 300 m. yüksekliğindeki Eiffel kulesi ile 420X115 m. genişliğinde yer kaplayan Makine Galerisi oldu. Burada, sanayi alanında son olarak geliştirilen makineler gösteriliyordu.

Ondan sonrasında, 1900 Paris Sergisi, XX. yüzyıla girerken, dünya sanat ve endüstrisi tarihinde bir dönüm noktası olarak kabul edilmiştir. Bu fuara katılan yabancı ülkeler, Sen Nehri kıyısında, kendi mimarlık anıtlarının biçimini aynen veren pavyonlar yaptırmışlardı.

Chicago Sergisi
ABD'da ilk büyük fuar 1893'te Chicago'da açıldı. Amerikalılar, 1889 Paris Sergisinden sonrasında, kendilerinin de sanat ve sanayi alanlarında ne kadar ilerlemiş olduklarını göstermek için bu şekilde bir fuar açmayı tasarlamışlardı. Kristof Kolomb‘un ABD'yı bulmasının dört yüzüncü yıldönümünü kutlamak suretiyle, 1893'te oluşturulan bu fuar, büyük rağbet görmüş oldu, sergiyi 27 milyon şahıs gezdi.

Günümüze daha yakın çağlarda ad bırakan fuarlar içinde 1937 Paris, 1939 San Francisco, 1939-40 New York, 1958 Brüksel sergileri başta gelir.





Ek Bilgi;

Alıntı

Fuar nedir?

Belli zamanlarda, belli yerlerde malları sergilemek için oluşturulan büyük pazarlar. Sanayinin gelişmesi, malların insanlara tanıtılması ihtiyacını doğurdu. İlk önceleri toplu eğlence ya da festival şeklinde bir araya gelen insanoğlu, daha sonraları ticari malların toplu olarak teşhis ya da değiştirilmesi için toplu alışveriş pazarlarında toplandılar


Zamanımızda fuarlar mühim bir pazarlama yeri olarak kabul edilmektedir. Fuarlarda her şirket ya da devlet kendilerine ayrılan hususi yerlerinde mallarını teşhir ederek, alıcılara daha iyi tanıtmak ve anlatmak suretiyle üretimlerini artırmayı hedef almaktadır. Malların tanıtılması için oluşturulan bu yerlerde ziyaretçiler için düzenlenen eğlenceler, sirkler, hayvanat bahçeleri fuarların çekiciliğini artırmakta, böylece çok sayıda ziyaretçi çeşitli mallar içinde karşılaştırma yapabilme fırsatını bulmaktadır. Çağdaş dönemin imkanlarının birleştirilmesi, fuarların, milletlerin ekonomilerinde ve milletlerarası ekonomik münasebetlerde mühim yer kazanmasına sebep olmuştur.


Milletler ana hatlarıyla şu neticeleri elde etmek için milletlerarası fuarlara katılmakta ve memleketlerinde ulusal ve milletlerarası fuarlar düzenlemektedir:

ülkenin ham ve mamul madde üretimini tanıtmak ve satmak; fuarın açıldığı ülkenin ekonomik ve toplumsal şartlarını, mevzuatı ve uygulamaları incelemek; fuarın açıldığı ülkede kendi ülkesi lehinde kamuoyu hasıl etmek, başka ülkelerin uyguladıkları sergileme, pazarlama usullerini görmek; fuarın açıldığı ülkede kendi ülkesinin teknolojisini kabul ettirmek; politik yönden kamuoyuna etki etmek. Başka ülkelerin mallarının kalite, fiyat ve çeşitlerinin kontrolü şeklinde gayelerle dünyada her yıl 1500-2000 dolayında fuar açılmaktadır. İngiltere 1851 senesinde ilk olarak milletlerarası fuarı açtı. Bundan sonraki senelerde oluşturulan fuarlar, milletlerarası bir teşkilata gerekseme gösterdi. Milletlerarası fuarlar bürosu 1928'de kuruldu. Paris sözleşmesi ile 1948 senesinde tekrardan düzenleme yapılmış oldu. Bu sözleşmeye gore fuarların açılış tarihleri tespit edildi. Zamanımıza kadar çeşitli devletlerin büyük şehirlerinde fuarlar açıldı ve her yıl açılmaya devam etmektedir.


Türkiye'de panayır adıyla malum bölgesel pazarların zamanı çok eskidir. Anadolu'nun çeşitli kent ve kasabalarında bilhassa yazları kurulan bu yerlerin fuar haline gelmesi, 1940'tan sonrasında olmuştur. Panayırların ulusal seviyede o zamana gore oldukça büyük sayılan ilki 1927 senesinde İzmir'de açıldı. vali Kazım Dirik'in gayreti ile oluşturulan bu panayır, 1933 senesinde bugünkü fuarın içindeki kültür Parkının bulunmuş olduğu yere taşındı. İkinci Dünya Savaşının en karanlık devresine rastlayan 1942 senesinde İzmir Fuarına hiçbir yabancı ülke katılmadı. Ek olarak ekonomik sıkıntılar, karartma uygulanması şeklinde sebeplerle fuar açılamadı. 1945-1946 yıllarında ise Fuara yabancı ülke katılmamış, ulusal bir sergi mahiyetinde kalmıştır. 1947 senesinde Avrupa'da oluşturulan fuarlar örnek alınarak İzmir Panayırının adı, İzmir Enternasyonal Fuarı olarak değiştirildi. Yabancı ülkelerin bu tarihten itibaren katılmış olduğu fuar, 20 Ağustos 20 Eylül tarihleri içinde açık bulunmaktadır. İlk Milletlerarası İzmir Fuarını, 361.000 şahıs ziyaret etmiş ve esnafa 2,5 milyon lira para kalmıştır.

1963 yılından itibaren Tecim Bakanlığının direktifleri ile yurt içinde bölge fuarları açılmaya başlandı. Tecim Bakanlığının iznine bağlı olan fuar açmak, Belediyelerin görevleri arasındadır. vatanımızda her yıl oluşturulan fuarlar kurum sıralarına gore şunlardır: İzmir, Samsun, Bursa, Balıkesir, Trabzon, Kayseri, Erzurum, Bitlis, Tatvan, Konya, Kocaeli, Gaziantep, Kütahya, Mersin, Kahramanmaraş. Belli başlı yabancı ülke fuarları ise; Brüksel Tecim Fuarı, Leipzig, Paris, Bağdat, Tahran, Milano, Viyana, Tokyo, Münih, Boston, Helsinki, Nantes, Kandra, Köln fuarlarıdır.

Sözlükte "fuar" ne demek?
1. Belli zamanlarda, belli yerlerde tecimsel malı tanıtmak ve satmak amacıyla oluşturulan büyük pazar.









Sebep: iç başlık






  • Anadolu beylikleri nerede ne vakit ve kim tarafınca kuruldular?


  • Anadolu Ajansı ne vakit, kim tarafınca kurulmuştur, kurum amacı nedir?


  • İlk gazete ne vakit, nerede ve kim tarafınca çıkarılmıştır?




Bu bildiri 'en iyi çözüm' seçilmiştir.
Fuar nedir? Fuarların çeşitleri, özellikleri, tarihçesi ve Fuar hakkında bilgi.







Fuar; halkın alışveriş yapması, bazı alanlardaki yarışmalarını ortaya koyması, keyifli zaman geçirmesi için, belli zamanlarda birkaç gün ya da hafta sürmek suretiyle düzenlenen bir çeşit panayırdır.

“Fuar†kelimesi, Lâtince “bayram†anlamına gelen “feria†kelimesinin Fransızca “foire†yolu ile dilimize geçmiş şeklidir. Bununla birlikte, fuarlar, Romalılar'dan çok önceki çağlardan beri yapılmaktadır. Yalnız bunlar, daha çok, “panayır†dediğimiz cinsten fuarlardı. Bugün “fuar†diyince büyük çaptaki panayır ve sergileri anlıyoruz.

Bugünkü fuarlar, sanat, bilim ve sanayi eserlerinin halka gösterildiği büyük birer sergidir. Genel olarak, ülkelerin en büyük şehirlerinde açılır. Bunlara, çoğunlukla, birçok yabancı ülkelerin katılmış olduğu, her ülkeden insanların gezdirilmiş olduğu sergiler olduğundan “uluslararası fuar†da denir.

Internasyonal fuar birkaç ay sürer. Aralarında iki yıl kadar sürmüş olanlar da vardır. Bu fuarlar geçici sergiler olması durumunda büyük, masraflı hazırlıklardan sonrasında meydana gelirler. Fuar yeri olarak çok geniş bir alan, ışıkları, yolları, çeşitli binaları, parkları, yapay gölleri, akar suları ile tam bir kent şeklinde hazırlanmış olur. Fuara katılacak olan ülkeler, mallarının gösterime başlayacağı pavyonlar evvelde yaptırırlar. Tüm bu binalar, parklar, yollar fuar bittikten sonrasında yıktırılır. Yalnız, büyük bir özenle yapıldığından yıktırılmadan gizlenen yapılar olabilir. 1889'da açılmış olan Paris Fuarı için meydana getirilen Eiffel Kulesi günümüze kadar kalmış fuar binalarından bir örnektir. Bundan başka, fuar yerinde meydana getirilen parKları, bazı durumlarda belediyeler alır, sürekli olarak halkın hizmetine açık bulundurulur.

Çağdaş fuarlar kimi zaman kent belediyeleri, baz,an da hükümetler tarafınca düzenlenir. Hükümetlerin düzenlemiş olduğu fuarlar bir çok vakit büyük giderlere yol açarsa da, buna karşılık, internasyonal kıymet taşır. Bu çeşit fuarlarda meydana getirilen pavyonların, hazırlanan fuar yerinin, sergi esnasında meydana gelebilecek her hangi bir kaybın harcamasını ödeme sorumluluğunu hükümet üstüne alır.

Internasyonal fuarlar düzenlemenin birçok amaçları ve yararları vardır. Bunların başlangıcında, fuara katılan firmaların ve iş adamlarının satış, ya da reklâm yolu ile elde ettikleri kâr; fuarı dolaşmak için gelen halkın, turistlerin harcadıkları paradan sağlanan kâr; yurt içi ve internasyonal ticaretin teşvik edilmesi, ehemmiyet kazanması; yeni keşiflerin, icatların halka tanıtılması, halkta bunlara karşı bir ilgi uyandırılması; çeşitli ülkelerden kimselerin birbirlerini tanımaları, yabancı ülkelerdeki bilimsel emekler hakkında düşünce edinmeleri için fırsat sağlanması gelir.

Londra Fuarı
Bu yararlar göz önünde bulundurularak yapılmış çağdaş fuarların ilki 1851 ‘de Londra'da açılmış olan Crystal Palace Fuarı'dır. Bu fuar, Kraliçe Victoria'nın Alman asıllı olan kocası Prens Albert tarafınca düzenlenmiştir. “Crystal Place†(Billur saray) adının verilmesine sebep, fuar alanı olan Hyde Park'ta yeşil camdan, demir çubuklardan meydana gelen çok büyük bir bina yaptırılmış olmasıdır.

Crystal Place Fuarı mühim bir başarıyla sonuçlanmış ve İngiliz endüstrisinin dünyaya tanıtılmasını elde etmiştir. Bu fuarın ziyaretçileri, son olarak teknik imkânlara dayanarak yapılmış, halkın hizmetine sunulmak suretiyle hazırlanmış olan. birçok yeni makine örneklerini görebilmek fırsatını bulmuşlardır.

Bu başarı üstüne daha sonraki yıllarda ABD Birleşik Devletleri'nin de birçok eyaletlerinde bu çeşit fuarlar açıldı, böylece internasyonal çağdaş fuarlar dünyanın belli başlı konulmuş olan içinde yer almaya başladı.

Son dönemin mimarlık anlayışında, şehircilik plânlarında çağdaş fuarların büyük tesiri olmuştur, bu sebeple geçici olarak yöpılan fuar binaları için mimarlar, en yeni, en değişik mimarlık örnekleri uygulamaktan çekinmemişlerdir.

Paris Sergileri
1889 Paris Sergisi, gerek fuar tarihinde, gerek XIX yüzyılın sanat ve sanayi hayatında ad bırakmıştır. O zamana kadar görülmemiş bir ilgi uyandıran bu fuarı 33 milyon şahıs gezmiştir. 960.000 m?'ye yakın bir alanda kurulan bu sergide en fazlaca ilgiyi çeken, 300 m. yüksekliğindeki Eiffel kulesi ile 420X115 m. genişliğinde yer kaplayan Makine Galerisi oldu. Burada, sanayi alanında son olarak geliştirilen makineler gösteriliyordu.

Ondan sonrasında, 1900 Paris Sergisi, XX. yüzyıla girerken, dünya sanat ve endüstrisi tarihinde bir dönüm noktası olarak kabul edilmiştir. Bu fuara katılan yabancı ülkeler, Sen Nehri kıyısında, kendi mimarlık anıtlarının biçimini aynen veren pavyonlar yaptırmışlardı.

Chicago Sergisi
ABD'da ilk büyük fuar 1893'te Chicago'da açıldı. Amerikalılar, 1889 Paris Sergisinden sonrasında, kendilerinin de sanat ve sanayi alanlarında ne kadar ilerlemiş olduklarını göstermek için bu şekilde bir fuar açmayı tasarlamışlardı. Kristof Kolomb‘un ABD'yı bulmasının dört yüzüncü yıldönümünü kutlamak suretiyle, 1893'te oluşturulan bu fuar, büyük rağbet görmüş oldu, sergiyi 27 milyon şahıs gezdi.

Günümüze daha yakın çağlarda ad bırakan fuarlar içinde 1937 Paris, 1939 San Francisco, 1939-40 New York, 1958 Brüksel sergileri başta gelir.





Ek Bilgi;

Alıntı

Fuar nedir?

Belli zamanlarda, belli yerlerde malları sergilemek için oluşturulan büyük pazarlar. Sanayinin gelişmesi, malların insanlara tanıtılması ihtiyacını doğurdu. İlk önceleri toplu eğlence ya da festival şeklinde bir araya gelen insanoğlu, daha sonraları ticari malların toplu olarak teşhis ya da değiştirilmesi için toplu alışveriş pazarlarında toplandılar


Zamanımızda fuarlar mühim bir pazarlama yeri olarak kabul edilmektedir. Fuarlarda her şirket ya da devlet kendilerine ayrılan hususi yerlerinde mallarını teşhir ederek, alıcılara daha iyi tanıtmak ve anlatmak suretiyle üretimlerini artırmayı hedef almaktadır. Malların tanıtılması için oluşturulan bu yerlerde ziyaretçiler için düzenlenen eğlenceler, sirkler, hayvanat bahçeleri fuarların çekiciliğini artırmakta, böylece çok sayıda ziyaretçi çeşitli mallar içinde karşılaştırma yapabilme fırsatını bulmaktadır. Çağdaş dönemin imkanlarının birleştirilmesi, fuarların, milletlerin ekonomilerinde ve milletlerarası ekonomik münasebetlerde mühim yer kazanmasına sebep olmuştur.


Milletler ana hatlarıyla şu neticeleri elde etmek için milletlerarası fuarlara katılmakta ve memleketlerinde ulusal ve milletlerarası fuarlar düzenlemektedir:

ülkenin ham ve mamul madde üretimini tanıtmak ve satmak; fuarın açıldığı ülkenin ekonomik ve toplumsal şartlarını, mevzuatı ve uygulamaları incelemek; fuarın açıldığı ülkede kendi ülkesi lehinde kamuoyu hasıl etmek, başka ülkelerin uyguladıkları sergileme, pazarlama usullerini görmek; fuarın açıldığı ülkede kendi ülkesinin teknolojisini kabul ettirmek; politik yönden kamuoyuna etki etmek. Başka ülkelerin mallarının kalite, fiyat ve çeşitlerinin kontrolü şeklinde gayelerle dünyada her yıl 1500-2000 dolayında fuar açılmaktadır. İngiltere 1851 senesinde ilk olarak milletlerarası fuarı açtı. Bundan sonraki senelerde oluşturulan fuarlar, milletlerarası bir teşkilata gerekseme gösterdi. Milletlerarası fuarlar bürosu 1928'de kuruldu. Paris sözleşmesi ile 1948 senesinde tekrardan düzenleme yapılmış oldu. Bu sözleşmeye gore fuarların açılış tarihleri tespit edildi. Zamanımıza kadar çeşitli devletlerin büyük şehirlerinde fuarlar açıldı ve her yıl açılmaya devam etmektedir.


Türkiye'de panayır adıyla malum bölgesel pazarların zamanı çok eskidir. Anadolu'nun çeşitli kent ve kasabalarında bilhassa yazları kurulan bu yerlerin fuar haline gelmesi, 1940'tan sonrasında olmuştur. Panayırların ulusal seviyede o zamana gore oldukça büyük sayılan ilki 1927 senesinde İzmir'de açıldı. vali Kazım Dirik'in gayreti ile oluşturulan bu panayır, 1933 senesinde bugünkü fuarın içindeki kültür Parkının bulunmuş olduğu yere taşındı. İkinci Dünya Savaşının en karanlık devresine rastlayan 1942 senesinde İzmir Fuarına hiçbir yabancı ülke katılmadı. Ek olarak ekonomik sıkıntılar, karartma uygulanması şeklinde sebeplerle fuar açılamadı. 1945-1946 yıllarında ise Fuara yabancı ülke katılmamış, ulusal bir sergi mahiyetinde kalmıştır. 1947 senesinde Avrupa'da oluşturulan fuarlar örnek alınarak İzmir Panayırının adı, İzmir Enternasyonal Fuarı olarak değiştirildi. Yabancı ülkelerin bu tarihten itibaren katılmış olduğu fuar, 20 Ağustos 20 Eylül tarihleri içinde açık bulunmaktadır. İlk Milletlerarası İzmir Fuarını, 361.000 şahıs ziyaret etmiş ve esnafa 2,5 milyon lira para kalmıştır.

1963 yılından itibaren Tecim Bakanlığının direktifleri ile yurt içinde bölge fuarları açılmaya başlandı. Tecim Bakanlığının iznine bağlı olan fuar açmak, Belediyelerin görevleri arasındadır. vatanımızda her yıl oluşturulan fuarlar kurum sıralarına gore şunlardır: İzmir, Samsun, Bursa, Balıkesir, Trabzon, Kayseri, Erzurum, Bitlis, Tatvan, Konya, Kocaeli, Gaziantep, Kütahya, Mersin, Kahramanmaraş. Belli başlı yabancı ülke fuarları ise; Brüksel Tecim Fuarı, Leipzig, Paris, Bağdat, Tahran, Milano, Viyana, Tokyo, Münih, Boston, Helsinki, Nantes, Kandra, Köln fuarlarıdır.

Sözlükte "fuar" ne demek?
1. Belli zamanlarda, belli yerlerde tecimsel malı tanıtmak ve satmak amacıyla oluşturulan büyük pazar.










 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Fuar nedir, nerede ve kim tarafından düzenlenir?
Fuar nedir, nerede ve kim tarafından düzenlenir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/fuar-nedir-nerede-ve-kim-tarafndan.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/fuar-nedir-nerede-ve-kim-tarafndan.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content