Gastronomi hakkında bilgi verir misiniz? Gastronomi Gastronomi, kültür ve yemek arasındaki ilişkiyi inceleyen bir disiplindir. bi...
Gastronomi hakkında bilgi verir misiniz?
Gastronomi
Gastronomi, kültür ve yemek arasındaki ilişkiyi inceleyen bir disiplindir. bilir tüm maddelerin, hijyenik olan ama sağlığa uygun olması gerekmeyen şekilde azami damak ve göz zevkini amaçlayarak sofraya, yenmeye hazır hale getirilmesine kadar olan süreç gastronominin çalışma konusudur.
Gastronomi, hijyenik, iyi düzenlenmiş, hoş ve lezzetli mutfak; yemek düzeni ve sistemi anlamına da gelir.
Charles Darwin tarafından ilgi duyulan bir çalışmadır. Darwin Cambridge üniversitesi'nde gönülsüz bir şekilde ilahiyat okurken "Gurme Kulübü"ne üye oldu; bu kulüpte haftada bir toplanıyor ve normalde mönülerde bulunmayan hayvanları yemeye çalışıyorlardı. Gurme Kulübü daha çok şahin ve balabankuşunu test etmekte idi.
Gastronomi Bölümü
Programın Amacı
Gastronomi bölümünün temel amacı gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek genç yönetici şefler yetiştirmektir. Bölümün diğer bir amacı da zengin Türk mutfak kültürünün akademik bir ortamda korunmasını sağlamak ve bu kültürü uluslararası alanda tanıtmaktır. Meslek liselerinin ilgili alanlarından mezun olan öğrencilere ek puan verilmektedir.
Gereken Nitelikler
Bu programı tercih eden adayların;
- Tat ve koku duyumları gelişmiş,
- Düzenli çalışma alışkanlığına sahip,
- Dikkatli ve titiz kişiler olması gerekir.
Mezunların Kazandıkları Unvan ve Kariyer İmkânları
Gastronomi bölümünü bitirenler, “Gastronomi Uzmanı†unvanı alırlar.
Alanlarında yüksek lisans ve doktora yapabilirler.
Yaptıkları İşler ve Çalışma Alanları
Bölümden mezun olan öğrenciler değişik sektörlerde faaliyet gösteren kurumların mutfaklarında çalışır, bir yiyecek içecek işletmesi açabilir ve bu tür işletmelerin yöneticiliğini yapabilirler.
Sebep: İç başlık
Gastronomi Nedir?
Gastronomi Bölümünün esas amacı gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek genç yönetici şefler yetiştirmektir.
Dört yıllık lisans programı süresince öğrencilere restoran, yiyecek - içecek yönetimi, yemek pişirme teknikleri ve sanat - kültür konularında eğitim verilir.Bölümün diğer bir amacı da zengin Türk mutfak kültürünün akademik bir ortamda korunmasını sağlamak ve bu kültürü uluslararası alanda tanıtmaktır. Dört yıllık lisans programı süresince adaylara en temelden en ileri seviyeye kadar yiyecek - içecek işletmeciliğinin ve yemek sanatının tüm incelikleri öğretilmektedir.
Yiyecek - içecek yönetimi ve yemek pişirme teknikleri teorik ve uygulamalı dersler olarak hazırlanmıştır. Bölüm de eğitim dili İngilizcedir. Fransızca ek dil olarak zorunlu öğretilmektedir. Klasik yemek pişirme teknikleri, Fransız, Türk, Osmanlı, Akdeniz, Uzakdoğu mutfakları ve Modern mutfak teknikleri uygulamalı olarak verilmektedir. Pastacılık sanatı, çikolata hazırlama teknikleri, şarapçılığa giriş gibi diğer pratik derslerin yanında öğrenciler sanat tarihi, dünya mutfak kültürü, yemek tarihi gibi teorik derslerle mutfak sanatı ve kültürünü değişik perspektiflerle derinlemesine uygulamalı ve teorik olarak inceleyeceklerdir. Yeme içmenin bir sanat olduğuna inanılan programda temel sanat eğitimi, resim, heykel gibi alanlarda da öğrencilere eğitim verilmektedir.
Çalışma Alanları:
Turizm sektörü konaklama, yiyecek ve içecek, seyahat ve ulaştırma alt sektörlerinden oluşan, dinamik ve gelişen bir sektördür. Kişilerin beslenme ihtiyaçlarının karşılanmasına dönük faaliyetlerde bulunan değişik tür ve yapıdaki işletmelerin tamamını kapsayan yiyecek ve içecek alt sektörü de son yıllarda gerek ulusal gerekse uluslararası düzeylerde büyük gelişmeler göstermektedir. Yiyecek - içecek endüstrisinin, her geçen gün büyümesi ve kârlılığın yüksek olması bu alana yatırım yapan kişilerin artmasına ve dolayısıyla rekabet koşullarının yoğunlaşmasına neden olmuştur. Bu bağlamda ulusal ve uluslararası pazarlarda faaliyette bulunan yiyecek - içecek işletmelerinin ürettikleri mal ve hizmetlere olan tüketici taleplerindeki artış hem ülke ekonomisine hem de bu hizmet endüstrisinin büyümesine katkıda bulunacaktır.
Dört yıllık lisans programı süresince öğrencilere restoran, yiyecek - içecek yönetimi, yemek pişirme teknikleri ve sanat - kültür konularında eğitim verilir.Bölümün diğer bir amacı da zengin Türk mutfak kültürünün akademik bir ortamda korunmasını sağlamak ve bu kültürü uluslararası alanda tanıtmaktır. Dört yıllık lisans programı süresince adaylara en temelden en ileri seviyeye kadar yiyecek - içecek işletmeciliğinin ve yemek sanatının tüm incelikleri öğretilmektedir.
Yiyecek - içecek yönetimi ve yemek pişirme teknikleri teorik ve uygulamalı dersler olarak hazırlanmıştır. Bölüm de eğitim dili İngilizcedir. Fransızca ek dil olarak zorunlu öğretilmektedir. Klasik yemek pişirme teknikleri, Fransız, Türk, Osmanlı, Akdeniz, Uzakdoğu mutfakları ve Modern mutfak teknikleri uygulamalı olarak verilmektedir. Pastacılık sanatı, çikolata hazırlama teknikleri, şarapçılığa giriş gibi diğer pratik derslerin yanında öğrenciler sanat tarihi, dünya mutfak kültürü, yemek tarihi gibi teorik derslerle mutfak sanatı ve kültürünü değişik perspektiflerle derinlemesine uygulamalı ve teorik olarak inceleyeceklerdir. Yeme içmenin bir sanat olduğuna inanılan programda temel sanat eğitimi, resim, heykel gibi alanlarda da öğrencilere eğitim verilmektedir.
Çalışma Alanları:
Turizm sektörü konaklama, yiyecek ve içecek, seyahat ve ulaştırma alt sektörlerinden oluşan, dinamik ve gelişen bir sektördür. Kişilerin beslenme ihtiyaçlarının karşılanmasına dönük faaliyetlerde bulunan değişik tür ve yapıdaki işletmelerin tamamını kapsayan yiyecek ve içecek alt sektörü de son yıllarda gerek ulusal gerekse uluslararası düzeylerde büyük gelişmeler göstermektedir. Yiyecek - içecek endüstrisinin, her geçen gün büyümesi ve kârlılığın yüksek olması bu alana yatırım yapan kişilerin artmasına ve dolayısıyla rekabet koşullarının yoğunlaşmasına neden olmuştur. Bu bağlamda ulusal ve uluslararası pazarlarda faaliyette bulunan yiyecek - içecek işletmelerinin ürettikleri mal ve hizmetlere olan tüketici taleplerindeki artış hem ülke ekonomisine hem de bu hizmet endüstrisinin büyümesine katkıda bulunacaktır.
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Gastronomi, kültür ve yemek arasındaki ilişkiyi inceleyen bir disiplindir. bilir tüm maddelerin, hijyenik olan ama sağlığa uygun olması gerekmeyen şekilde azami damak ve göz zevkini amaçlayarak sofraya, yenmeye hazır hale getirilmesine kadar olan süreç gastronominin çalışma konusudur.
Gastronomi, hijyenik, iyi düzenlenmiş, hoş ve lezzetli mutfak; yemek düzeni ve sistemi anlamına da gelir.
Charles Darwin tarafından ilgi duyulan bir çalışmadır. Darwin Cambridge üniversitesi'nde gönülsüz bir şekilde ilahiyat okurken "Gurme Kulübü"ne üye oldu; bu kulüpte haftada bir toplanıyor ve normalde mönülerde bulunmayan hayvanları yemeye çalışıyorlardı. Gurme Kulübü daha çok şahin ve balabankuşunu test etmekte idi.
Gastronomi Bölümü
Programın Amacı
Gastronomi bölümünün temel amacı gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek genç yönetici şefler yetiştirmektir. Bölümün diğer bir amacı da zengin Türk mutfak kültürünün akademik bir ortamda korunmasını sağlamak ve bu kültürü uluslararası alanda tanıtmaktır. Meslek liselerinin ilgili alanlarından mezun olan öğrencilere ek puan verilmektedir.
Gereken Nitelikler
Bu programı tercih eden adayların;
- Tat ve koku duyumları gelişmiş,
- Düzenli çalışma alışkanlığına sahip,
- Dikkatli ve titiz kişiler olması gerekir.
Mezunların Kazandıkları Unvan ve Kariyer İmkânları
Gastronomi bölümünü bitirenler, “Gastronomi Uzmanı†unvanı alırlar.
Alanlarında yüksek lisans ve doktora yapabilirler.
Yaptıkları İşler ve Çalışma Alanları
Bölümden mezun olan öğrenciler değişik sektörlerde faaliyet gösteren kurumların mutfaklarında çalışır, bir yiyecek içecek işletmesi açabilir ve bu tür işletmelerin yöneticiliğini yapabilirler.
Gastronomi Nedir?
YORUMLAR