Geleneklerin Önemi Nedir

Genel olarak gelişme yeniliklerle ilerlediği için gelenek dediğimiz kavramında yeni olan değil mevcut olanı sürdürme davranışı olduğunu düşü...

Genel olarak gelişme yeniliklerle ilerlediği için gelenek dediğimiz kavramında yeni olan değil mevcut olanı sürdürme davranışı olduğunu düşünürsek gelişmeyi yavaşlatan bir unsur olduğu düşünülebilir. Ancak gelişmeyi yavaşlatması gelişmeyi biraz daha tutarlı hatta biraz daha içe sindirilebilir hale getirmesi nedeniyle de faydalı bir unsur olarak gözükmektedir. Yani gelişmeyi kontrollü hale getirdiğini söyleyebiliriz.

Bir ülkenin ayakta kalmasını sağlayan, toplumun çekirdeği olan aile kurumunun ayakta kalmasını sağlayan ve toplumu birbirine sıkı sıkıya bağlayan gelenekler var.

Yine teknoloji ilerledikçe toplumsal hayat değişmekte. Ve teknolojinin o baş döndürücü yenilikleri eğer gelenekler olmasaydı insanı doğasına aykırı bir yıkıma da götürebilirdi.

Bir toplumda, bir toplulukta eskiden kalmış olmaları dolayısıyla saygın tutulup kuşaktan kuşağa iletilen, yaptırım gücü olan kültürel kalıntılar, alışkanlıklar, bilgi, töre ve davranışlardır.

Gerçek ya da hayali bir geçmişle olan sürekliliğin önemini ima ederken, belirli eylem normlarını kutsa­yan ve öğreten pratik veya uygulamalar bütünü. Bir topluluğun, mevcut toplumsal yapısı­nı ve değer sistemini çok büyük sarsıntılar yaşamadan koruyup devam ettirmek amacıy­la, kendinden önceki kuşaklardan devraldığı, belli bir dönüşüme uğratarak sonraki nesille­re aktardığı, başta inançlar, düşünüşler ve kurumlar olmak üzere, her tür sosyal pratik.

Çok yönlü bir konu olduğu için yine başka bir bakş açısıyla bakarsak yenilikler geneleklerin üzerine konmasıylada ilerleyebilir. Bu anlamda gelenek yön verici olabilir. Veya geleneklerin toplumda yaratmış olduğu etki toplumu o kadar etkilerki artık güncel yaşam bu gelenekleri kaldırmaz ve yeniliğe ihtiyaç zaruriyetleri doğurabilir yine burda geleneklerin yenilik için itici bir güç olduğunu düşünebiliriz.

Bir milleti ,diğer milletlerden ayıran kültürüdür ve kültürün de temel öğesi gelenekleridir. Türk Toplumunun geleneklerinden bazıları din, dil, sanat ve devlet kurma geleneğidir. Türk dilin yapısı, estetiği, elbette diğer dillerden farklıdır. Bilim dil ile yapılır,dil ile düşünülür, gelecek nesillere bütün birikimler dil ile aktarılır. Türk toplumu hiçdevletsiz kalmamış, hatta aynı zaman diliminde farklı mekanlarda birden fazla devlet kurmuşlardır. Özellikle dil ve devletini kaybeden toplumlar zaman içinde kaybolup gitmektedirler.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Geleneklerin Önemi Nedir
Geleneklerin Önemi Nedir
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/geleneklerin-onemi-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/geleneklerin-onemi-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content