Giacomo Puccini Kimdir?

Dünyaca ünlü opera bestecisi olan İtalyan Giacomo Puccini kimdir? Giacomo Puccini’nin yaşamı ve eserleri ile ilgili bilgiler. Giacomo Pucci...

Dünyaca ünlü opera bestecisi olan İtalyan Giacomo Puccini kimdir? Giacomo Puccini’nin yaşamı ve eserleri ile ilgili bilgiler.



Giacomo PucciniGiacomo Puccini (22 Aralık 1858, Lucca, İtalya – 29 Kasım 1924, Belçika)



Ünlü İtalyan opera bestecisidir. Müzisyen bir ailenin erkek evladıdır. Lucca’da bir kilisenin orgculuğu ile bir okulda müzik öğretmenliği ona babasından kalmıştı. Puccini ailesinin tüm fertleri benzer biçimde onun da bu işler ile yetineceği sanılıyordu. Fakat minik Puccini, Verdi’nin «Aida» operasını dinleyince, besteci olmaya karar verdi.



22 yaşlarındayken Milano Konservatuvarı’na girmeyi başardı. Burada ünlü müzik öğretmeni Ponchielli’den ders aldı. Ponchielli, Puccini’yi yeni bestelemiş olduğu «Le Villi» operası ile bir opera yarışmasına girmeye zorladı. Puccini’nin bu ilk operası umulmuş olduğu kadar büyük başarı sağlamadı, ikinci operası «Edgar» ise asla beğenilmedi. Yalnız genç besteci yılmadı, üçüncü operası «Manon Lescaut» onu çağının en tanınmış opera bestecileri arasına sokmaya yetti. Bu başarı Puccini’nin hevesini artırmıştı. Daha büyük bir şevkle emek vermeye koyulup «La Boheme» operasını besteledi. «La Boheme»i ilk gece pek beğenilmediyse de bir süre sonrasında tekrardan temsil edilince, büyük başarı kazanmıştır. Puccini’nin «La Boheme»inin Leoncavallo’nun daha evvel yazdığı «La Boheme»den daha güzel olduğu kabul edilir.



Puccini 1900’de «Tosca»yı besteledi. 1901′ de Verdi’nin ölmesi, Puccini’yi opera besteciliğinde rakipsiz bırakmıştı. Yalnız, Puccini, kendisinin kusursuz bir sanatkâr olduğuna hiçbir süre inanamamıştı. Wagner için, «Bizler onun yanında rahat birer mandolin çalgıcılarıyız» demesi de onun alçakgönüllülüğüne bir örnek sayılır.



Puccini, 1903’te bir otomobil kazası geçirip, aylarca yarı kötürüm bir halde yatakta yattı. Buna karşın yeni bir opera bestelemekten de geri kalmadı. «Madame Butterfly» operasını o güne kadar bestelediği eserlerin en güzeli olarak buluyordu. Bu operanın İtalya’da kazanılmış olduğu başarı üstüne, 1907’de New York’ta ki Metropolitan Operası’nda temsil edildi. Bu araçla besteci de ABD’ya davet edildi.



Puccini, ABD’nın tesiri altında kalmıştı. ABD’nın havasını taşıyan yeni bir yaratı besteledi. «The Girl of the Golden West» (Altın Garp’lı Kız) adındaki bu opera bestecinin diğeri eserleri kadar beğenilmedi.



Puccini, yaşamının son yıllarını da «La Rondine» ile birer perdelik «Tabarro», «Suor Angelica», «Gianni Schicchi» operalarını bestelemekle geçirdi. Son operası «Turandot»u tamamlayamadan öldü. Bu operayı Franco Alfano tamamlamıştır.



Puccini, İtalyan Senatosu’na üye seçilmişti. Öldüğü süre da cenazesi ama devlet adamlarına meydana getirilen bir törenle kaldırıldı.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Giacomo Puccini Kimdir?
Giacomo Puccini Kimdir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/giacomo-puccini.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/giacomo-puccini-kimdir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/giacomo-puccini-kimdir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content