Göçlerin önlenmesi için alınacak önlemler nelerdir?

Göçlerin önlenmesi için alınacak önlemler nelerdir ? Köyden Kente Göçü Önlemek İçin, 1. Sulamalı tarım yaygınlaştırılmalı, 2. Mo...

Göçlerin önlenmesi için alınacak önlemler nelerdir ?

Köyden Kente Göçü Önlemek İçin,


1. Sulamalı tarım yaygınlaştırılmalı,




2. Modern tarım yöntemleri yaygınlaştırılmalı.

3. Besi ve ahır hayvancılığı geliştirilmeli.

4. Eğitim -sağlık hizmetleri geliştirilmeli.

5. Tarıma dayalı sanayi kolları kırsal kesime kaydırılmalı

6. Alt yapı hizmetleri geliştirilmeli (yol ,su, elektrik, haberleşme).






  • Boşaltım sisteminin sağlığını korumak için alınacak önlemler nelerdir?


  • Deprem öncesi ve sonrası için alınacak önlemler nelerdir?


  • Sele karşı alınacak önlemler nelerdir?




Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Köyden Kente Göçü Önlemek İçin,


1. Sulamalı tarım yaygınlaştırılmalı,




2. Modern tarım yöntemleri yaygınlaştırılmalı.

3. Besi ve ahır hayvancılığı geliştirilmeli.

4. Eğitim -sağlık hizmetleri geliştirilmeli.

5. Tarıma dayalı sanayi kolları kırsal kesime kaydırılmalı

6. Alt yapı hizmetleri geliştirilmeli (yol ,su, elektrik, haberleşme).



Göçlerin çözümleri için neler yapılabilir?

1. Göç veren bölgelerdeki yoğun göçün önlenebilmesi öncelikle ekonomik koşulların iyileştirilmesi ve yüksek doğal nüfus artış hızının aşağı çekilmesine bağlıdır.

2. Göçün yoğun olarak yaşandığı alanların üniversitelerinde göçü önleyecek politikalara yardımcı olmak üzere araştırma yapmak ve bulgulara birinci elden ulaşmak amacıyla araştırma merkezleri kurulmalıdır.

3. Orman köylerinden göçe katılanların oranını düşürmek amacıyla ormanlardan köylünün bilinçli ve etkin bir biçimde yararlanabilmesi için olanaklar yaratılmalı ve orman köylülerinin yerinde kalkındırılması için gerekli olan fon kredileri yükseltilmelidir.

4. Göç veren alanlardan göç etme nedeni olarak gösterilen işsizliğe son verilmeli ve bölgeye özgü istihdam politikası gerçekleştirilmelidir.

5. Göç veren alanlara eğitim kültür ve sağlık alanında yatırımlara devam edilmelidir.

6. Göç veren alanlarda gelir getirici uğraşlar yaratılmalıdır. Bunun içinde bölgedeki tarım dışı sektörler desteklenmelidir.

7. Göç veren alanlarda bölge şartlarına uygun kırsal sanayiye geçilmelidir. Böylece kırsal sanayiden en çok yararlananlar kırsal alanda yaşayanlar olacaktır.( tarım ve hayvancılığa dayalı sanayiler)

8. Göç veren alanlara devlet yatırımı ile birlikte bölgede yatırım yapacak özel girişimciler cesaretlendirilmeli ve özendirilmelidir.

9. Gerek köylerde gerekse kentlerde el sanatlarına dönük imalat ve evlerde yapılacak fason üretim canlandırılmalı kooperatifçilik teşvik edilmelidir.

10. Göç veren alanlarda bir yandan köy tipi sanayi geliştirilmeli ve el emeğinin

11. değerlendirilmesi yoluna gidilmelidir.

12. Hammaddeye bağlı olmayan serbest sanayi kuruluşları iş gücü arzının en yüksek olduğu bölgelere kurulmalı bölgeler arası dengeli politika uygulanmalı sanayi nüfusu yurt çapında dengeli dağıtılmalı GAP projesi benzeri DAP KAP projeleri yaşama geçirilerek halkın doğduğu yerde tutulması sağlanmalıdır.

13. Hazine arazilerinin belediyelere ve toplu konut kooperatiflerine devri ile gecekondu önleme bölgeleri oluşturulmalı gecekonduya karşı proje uydu kentler yapılmalıdır.

14. Demiryolu ağırlıklı hızlı bir ulaşım sistemi oluşturulup cazibe merkezi olan büyük şehirlere gidip-gelme kolaylaştırılarak şehre göç ihtiyacı ortadan kaldırılmalıdır.

15. Gecekondulaşmanın önlenebilmesi için siyasi iktidarların oy kaygısından uzak şehir yasaları yapılmalı imar affı kanunları yürürlükten kaldırılmalı imara dönük af yasası olmamalıdır.

16. Kamunun malı olan devlet hazine belediye arsalarına yapılan kaçak yapıların gecekonduların kente karşı işlenmiş bir suç olduğu görüşü toplumun bütün kesimlerince benimsenmeli;

17. Yoğun göç alan kentsel birimlerin yol su kanalizasyon gibi alt yapı gereksinimlerinin giderilmesi ivedilikle yapılmalıdır.

18. Göç alan bölgelerin çevre düzenlemesine önem verilmeli ve tasarım olarak göze hoş görülmeyen kullanılan malzeme bakımından yetersiz ve dayanıksız olan imar planına uymayan konut yapımına izin verilmemelidir.

19. Türk Ceza Kanunundaki hırsızlık ve gasp suçlarına eşdeğer kabul edilecek yasal düzenlemeler yapılmalı imar mevzuatına aykırı yapılaşmalara karşı müdahale ve yaptırım gücüyle donatılmış meslek odaları sivil kuruluşlar ve bilim adamları katılımlı özerk yerel ve demokratik denetleme kurumları oluşturulmalı.









  • Boşaltım sisteminin sağlığını korumak için alınacak önlemler nelerdir?


  • Deprem öncesi ve sonrası için alınacak önlemler nelerdir?


  • Sele karşı alınacak önlemler nelerdir?


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Göçlerin önlenmesi için alınacak önlemler nelerdir?
Göçlerin önlenmesi için alınacak önlemler nelerdir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/goclerin-onlenmesi-icin-alnacak.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/goclerin-onlenmesi-icin-alnacak.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content