Havale Nedir?

İsim. (hava:le) 1. Bir işi bir başkasının sorumluluğuna bırakma, ısmarlama, devretme: Bütün belgelerin bakanlığa havalesi gerekiyor...

İsim. (hava:le)

1. Bir işi bir başkasının sorumluluğuna bırakma, ısmarlama, devretme: Bütün belgelerin bakanlığa havalesi gerekiyor.

2. Banka, postane vb. aracılığıyla gönderilen para: Ay başında havaleyi postaneye yatırdım.




3. Postane, banka vb. aracılığıyla para gönderildiğinde gönderenle alacak olanın adları ve para miktarı yazılı kâğıt, havale kâğıdı, havalename.

4. tıp Gebelerde, küçük çocuklarda görülen bir çeşit çırpınmalı, bazen ateşli de olabilen hastalık: “Yeşil kadifeden dikilmiş yarım baklava şeklinde muska çok ufakken üzerine gelen havaleden Fikret'i kurtarırmış.†-R. Enis.

5. Bir arsayı çevirmek, kapamak için çekilen perde veya duvar: “Bu ufacık binayı bahçe ve bostan, ahır ve selamlık gibi müştemilatından birtakım duvarlar, bölmeler, havalelerle öyle bir ayırtmış...†-Y. K. Karaosmanoğlu.

6. Yüksek ve büyük bir görünüşü olma.

havale

lt; Arapça. havâle: havale; ruhi bunalım; hava değişimi

havale
(Mimarlık) 1. Bahçelerin çevresine yapılan tahtaperde. 2. Havaleli olma hali.

havale İngilizce. remittance

1. Bir banka hesabındaki fonların aynı bankada bir başka hesaba aktarılması. 2. Belli bir para, değerli kâğıt ya da fiziki olarak ölçülebilen malların bir başka kişiye iletilmesi için üçüncü bir kişiye yetki verilmesi. 3. Yabancı ülkede çalışan işçilerin kendi ülkelerine yaptıkları para aktarımı.

havâle

yollama.


Kaynak >> TDK









Havale

Gebe kadın ve çocuklarda baş ağrısı, bulantı, bayılma, titreme biçiminde görülen bir hastalık. Kadınlarda özellikle loğusalık ve gebeliğin son döneminde görülür. Çoğu kez albüminüri, ödem, idrar azlığı, yüksek tansiyon, havaleyle birlikte görülen belirtilerdir. Hasta giderek kasılır ve komaya girer. Gebe kadınların sık sık doktora gözükmesi, bu tür olayları azaltır. Dinlenme ve diyet önerilir. Havale geçiren çocuklardaysa, önce ateş yükselir, bunu kasılma ve bayılma izler.




MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi






 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Havale Nedir?
Havale Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/havale-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/havale-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content