İç Anadolu Bölgesi dağları hakkında bilgi verir misiniz?

İç Anadolu Bölgesi'nde hangi dağlar yer alır? İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan dağların özellikleri nelerdir? Sivrihisar, S...

İç Anadolu Bölgesi'nde hangi dağlar yer alır?

İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan dağların özellikleri nelerdir?

Sivrihisar, Sündiken, Hınzır, Kızıldağ ve Tecer Dağları, İç Anadolu Bölgesi'ndeki kıvrım nitelikli dağlardır.

Karadağ, Karacadağ, Hasan Dağı, Melendiz ve Erciyes Dağı ise volkanik kökenli dağlardır.








Sebep: İç başlık düzeni!!






  • İç Anadolu Bölgesi hakkında bilgi verir misiniz?


  • İç Anadolu Bölgesi'nin ekonomisi hakkında bilgi verir misiniz?


  • İç Anadolu Bölgesi'nin ilçeleri hakkında bilgi verir misiniz?




Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Sivrihisar, Sündiken, Hınzır, Kızıldağ ve Tecer Dağları, İç Anadolu Bölgesi'ndeki kıvrım nitelikli dağlardır.

Karadağ, Karacadağ, Hasan Dağı, Melendiz ve Erciyes Dağı ise volkanik kökenli dağlardır.







Sebep: Mesaj yeniden düzenlendi!





İç Anadolu Bölgesi Dağları


Bölge Anadolu'nun orta kesiminde yer aldığı için “Orta Anadolu Bölgesi†de denir. Kuzeyinden Kuzey Anadolu, güneyinden Toros Dağları ile çevrili olan bölge, topoğrafik yönden Anadolu'nun ortasında bir çanak şeklindedir.Bölge 4 bölüme ayrılmıştır: Konya, Yukarı Sakarya, Yukarı Kızılırmak, Orta Kızılırmak bölümleridir.

Yüzölçümü bakımından 2. büyük bölge olan İç Anadolu'da yüksek ve uzun dağ sıraları bulunmaz. Ortalama yüksekliği 1000 m olan platolarla ovalar yaygındır. Bölgenin yüksekliği doğuya doğru artar.


İç Anadolu Bölgesi'nin Dağları:


  • Sivrihisar Dağı

  • Sündiken Dağı

  • Hınzır Dağı

  • Kızıldağ Dağı
  • Tecer Dağları
  • Karadağ
  • Karacadağ
  • Hasan Dağı

  • Melendiz Dağı
  • Erciyes Dağı



Sebep: Alıntı soru kaldırıldı!



SüNDİKEN: Eskişehir'in en yüksek sıra dağlarıdır.Yılın altı ayı karlarla kaplıdır.Burada bulunan bazı sularının sindirimi kolaylaştırdığı bilinmektedir.
SİVRİHİSAR: Adını bulunduğu ilçeden almıştır.İlçenin en önemli dağıdır ve 7 km uzunluğundadır.
HINZIR DAĞLARI: İç Anadolu Bölgesi'nin Yukarı Kızılırmak Bölümü'nde yer alan dağ silsilesi. Kayseri'nin doğusunda yer alan bu dağlar, kırıklı-kıvrımlı dağlar özelliğini taşır. Kıvrılma hareketleri sırasında katmanların duruşlarını değiştirmesi ve daha sonra yerkabuğu hareketleriyle kıvrılmalara uğraması netîcesinde yükselmiş dağlardır.Hınzır Dağları, Uzunyayla Platosu'nun batısında 2641 metreye ulaşır. Bu dağ silsilesi üzerinde, Kayseri ulaşımı açısından önem taşıyan iki geçit bulunur. Beştepeler Geçidi, kuzeybatıda ve 1350 m yüksekliktedir.
TECER DAĞLARI: Torosların kuzeye açılan bir kolu durumunda bulunan Tecer Dağları, Gemerek-Şarkışla arasından başlar, kuzeydoğuya doğru geniş bir yay çizer ve Sivas-Kangal arasında Kulmaç Dağları adını alır. Huma Çayı Vadisi, Tecer Dağları'nı ikiye ayırır. Kuzeydeki sıra çengelli, güneydeki sıra Deli Dağı adını alır. Bu iki sıra doğuya doğru uzanarak Doğu Anadolu dağlarıyla birleşir. Eskiden meşe ve ardıç ormanlarıyla kaplı olan bu dağ günümüzde seyrek ağaç kümeleri dışında çıplaktır.
ELMA DAĞ: Ankara'nin hemen dışındaki dağ. Pek yuksek olmamasına ragmen kayak ve temel kampçılık egitimleri gibi attraksiyonlar burada yapılır.
ERCİYES DAĞI: İç Anadolu'nun Tekir Yaylası üzerinde bulunan Erciyes Kayak Merkezi (3916) m. Türkiye'nin en gözde manzarası. Kayak öğrenme ve yapmaya en elverişli düzgün piste sahiptir. Kayseri ilinin 25 km güneyinde yükselir.



Sebep: Gereksiz ayrıntılar kaldırıldı!










Sivrihisar Dağı

Sündiken Dağı

Hınzır Dağı

Kızıldağ Dağı

Tecer Dağları

Karadağ

Karacadağ

Hasan Dağı

Melendiz Dağı

Erciyes Dağı









Karadağ hakkında daha detaylı bilgi verebilir misiniz?



Sebep: Soru düzeni!










İç Anadolu'nun daların yüksekliği





  • İç Anadolu Bölgesi hakkında bilgi verir misiniz?


  • İç Anadolu Bölgesi'nin ekonomisi hakkında bilgi verir misiniz?


  • İç Anadolu Bölgesi'nin ilçeleri hakkında bilgi verir misiniz?


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: İç Anadolu Bölgesi dağları hakkında bilgi verir misiniz?
İç Anadolu Bölgesi dağları hakkında bilgi verir misiniz?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/ic-anadolu-bolgesi-daglar-hakknda-bilgi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/ic-anadolu-bolgesi-daglar-hakknda-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content