II. Dünya Savaşının Sonuçları

İnsanlık tarihinin en kanlı savaşı olan II. Dünya Savaşının sonuçlarının maddeler halinde yazılmış olduğu sayfamız. 1. II. Dünya Savaşı, I...

İnsanlık tarihinin en kanlı savaşı olan II. Dünya Savaşının sonuçlarının maddeler halinde yazılmış olduğu sayfamız.



İkinci Dünya Savaşı Resimleri



1. II. Dünya Savaşı, I. Dünya Savaşı’nın kat kat üstünde insan kaybı ve ekonomik yıkıma yol açtı. 45 milyonu sivil halk olmak suretiyle 55 milyon insan yaşamını yitirdi.



2. Milyonlarca insan, Şark Avrupa’dan göç etti.



3. Savaştan sonrasında büyük bir bloklaşma başladı. Şark Almanya, Macaristan, Arnavutluk, Romanya, Avusturya ve Yugoslavya’da toplumcu rejimler kuruldu. Bu tür durumlar Sovyetler Birliği’nin öncülüğünde Varşova Paktı’nı kurarken, Avrupa’nın başka devletleri de ABD’nin de katılımıyla NATO’yu kurdular.



Ama 1986’dan bu zamana kadar bloklar arası yumuşama başladı. Varşova Paktı dağıldı. Şark Avrupa devletlerinde mühim yönetim değişimleri ve Batıya yöneliş başladı.



4. Alman toprakları parçalandı ve ufaldı. Almanya iki ayrı devlete bölündü. Bu iki Alman devleti 1990’da yeniden birleşti.



5. Harp sonrasında ABD, Avrupa’ya büyük çapta bir yardım programı başlattı. Harp sonrası Avrupa’da görülen büyük ekonomik kalkınmada bu yardımın mühim oranı vardır.



6. Milletler Cemiyeti yerine daha yetkili ve kuvvetli bir teşkilat olarak Birleşmiş Milletler kuruldu (24 Ocak 1945).



7. Sömürgecilik kalktı. Eski sömürgelerin derhal tümü bağımsızlıklarına kavuştular.



8. Yahudiler, ABD ve İngiltere’nin desteğiyle Filistin’de israil Devleti’ni kurdular.



9. Bağımsızlıklarını kazanan devletlerin sayıca artması üstüne Üçüncü Dünya Ülkeleri diye anılan ve herhangi bir bloka bağlı olmayan bir güç ortaya çıktı.



Başta Birleşmiş Milletler’deki oylamalarda olmak suretiyle bu ülkeler bir sürü mevzuda beraber hareket ederek dünya politikasında etkili olmaya başladılar.



TÜRKİYE’NİN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER VE NATO’YA GİRİŞİ



II. Dünya Savaşı süreci içinde süregelen internasyonal bir teşkilat kurma emekleri, Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nın kurulmasıyla sonuçlandı.



Teşkilatın kurum gayesi, dünya sulh ve güvenliğini korumak ve ülkeler içinde ekonomik, toplumsal ve kültürel ilişkileri geliştirmekti.



Türkiye, 15 Ağustos 1945’te Birleşmiş Milletler Anayasa’sını kabul ederek örgütün üyesi oldu.



Sovyetler Birligi’nin Şark Avrupa’daki etkinliklerini öne devam eden ve güvenliklerinin tehlikeye düştüğünü belirten Fransa, İngiltere, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg, 17 Mart 1948’de Brüksel Antlaşması’yla ortak bir müdafa örgütü oluşturmayı kabul ettiler. ABD’nin de bu örgüte katılmasıyla 4 Nisan 1949’de Şimal Atlantik Antlaşması imzalandı ve NATO kuruldu. Türkiye bu örgüte 18 Şubat 1952’de resmen üye oldu.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: II. Dünya Savaşının Sonuçları
II. Dünya Savaşının Sonuçları
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/ikinci-dunya-savasi-resimleri-12.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/ii-dunya-savasnn-sonuclar.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/ii-dunya-savasnn-sonuclar.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content