İnovasyon Nedir? İnovasyon Ne Demektir?

1 İnovasyon tanımı 3 İnovasyon türleri Özet: “İnovasyon Nedir? İnovasyon Ne Anlamına gelir?” başlıklı yazımızda inovasyon nedir,  inovas...


  • 1 İnovasyon tanımı



  • 3 İnovasyon türleri


  • Özet: “İnovasyon Nedir? İnovasyon Ne Anlamına gelir?” başlıklı yazımızda inovasyon nedir, inovasyonun tanımı, inovasyonun anlamı, inovasyon kelimesinin lügat anlamları, inovasyon türlerini ve inovasyon hakkında detaylı detayları-bilgileri bulacaksınız.



    Özet: “İnovasyon Nedir? İnovasyon Ne Anlamına gelir?” başlıklı yazımızda inovasyon nedir, inovasyonun tanımı, inovasyonun anlamı, inovasyon kelimesinin lügat anlamları, inovasyon türlerini ve inovasyon hakkında detaylı detayları-bilgileri bulacaksınız.


    Özet: “İnovasyon Nedir? İnovasyon Ne Anlamına gelir?” başlıklı yazımızda inovasyon nedir, inovasyonun tanımı, inovasyonun anlamı, inovasyon kelimesinin lügat anlamları, inovasyon türlerini ve inovasyon hakkında detaylı detayları-bilgileri bulacaksınız.


    İnovasyon tanımı



    İnovasyon kelimesi Türk Dil Kurumu sözlüğünde ” yenileşim” anlamında yer verilmiştir.



    İnovasyonun tanımı mevzusunda internasyonal düzeyde kabul gören kaynakların başlangıcında OECD ile Eurostat’ın beraber yayınladığı Oslo Kılavuzu gelir. Kılavuzun halen yürürlükte olan 2005 sürümünde inovasyon aşağıda şekilde tanımlanır:



    “İnovasyon, yeni ya da mühim seviyede değiştirilmiş ürün (mal ya da hizmet), ya da sürecin; yeni bir pazarlama yönteminin; ya da iş uygulamalarında, işyeri organizasyonunda ya da dış ilişkilerde yeni bir organizasyonel yöntemin uygulanmasıdır.”



    inovasyon2


    İnovasyon süreci



    İnovasyon; yeni fikirleri (ürün, yöntem ya da hizmet şeklinde) kıymet yaratan çıktılara dönüştürme sürecidir. Bu süreç iki temel basamaktan oluşur. İnovasyon sürecini başlatması bakımından ehemmiyet arz eden ilk basamak; yeni ve yaratıcı fikirlerin ortaya çıkmasıdır. Emek ve yatırım gerektiren ikinci basamak ise ortaya çıkartılan yeni ve yaratıcı fikirlerin ticarileştirilmesi, başka bir deyişle katma kıymet yaratan ürün, metod ya da hizmetlere dönüştürülmesidir.


    İnovasyon türleri



    1- “Ürün inovasyonu, yeni ya da özellikleri ya da kullanım amaçları açısından mühim seviyede geliştirilmiş/iyileştirilmiş bir mal ya da hizmetin pazara sunulmasıdır. Bu, teknik özelliklerde, parçalarda ve malzemelerde, yerleşik yazılımda, kullanım kolaylığında ya da öteki işlevsel özelliklerde mühim iyileştirmeleri/geliştirmeleri ihtiva eder.”



    2- “Süreç inovasyonu, yeni ya da mühim seviyede geliştirilmiş/iyileştirilmiş üretim ya da dağıtım yöntemininin uygulanmasıdır. Bu, tekniklerde, ekipmanda ve/ya da yazılımda mühim değişimleri ihtiva eder.”



    3- “Pazarlama inovasyonu, ürün tasarımında ya da paketinde, ürün yerleştirmede, ürün promosyonunda ya da fiyatlandırmasında mühim değişimler içeren yeni bir sick pazarlama yönteminin uygulanmasıdır.”



    4- “Organizasyonel inovasyon, firmanın iş uygulamalarında, işyeri organizasyonunda ya da dış ilişkilerinde yeni bir organizasyonel yöntemin uygulanmasıdır.”



    İnovasyon, bir ülke için sürdürülebilir gelişme, toplumsal gönenç ve artan iş olanakları anlamına geldiğinden, inovasyon için ihtiyaç duyulan ortamın oluşturulması devletler için birinci öncelik olarak kabul edilir. Bu da başarıyla çalışan bir sistemin kurulmasını ve etkin politikaların tasarlanıp uygulanmasını gerektirir. İnovasyonda sistem yaklaşımı, hem bilginin üretilmesi hem de yayılarak uygulanması süreçlerini kapsadığından politikanın odağı, kurumlar arasındaki etkileşime dayanır. ‘Ulusal inovasyon sistemi’ bu kurumlar bütününü ve aralarındaki bilgi, finansman ve regülasyon akışını tanımlayan dinamik bir sistemi ifade eder.



    Firmaların inovasyon kabiliyetlerini ve başarımlarını belirleyen politikaların etkinliği, bu politikaların yönetişimiyle direkt ilişkilidir. Yönetişim, öteki tüm siyaset alanlarında olduğu şeklinde, inovasyon politikasında da, tasarlama ve uygulamada şeffaflık ve açıklığı; ilgili tüm aktörlerin katılımlarını ve mesuliyet üstlenmelerini ifade eder.



    Bir şirket, yıkandığında buruşmayan, dolayısıyla da ütü gerektirmeyen kumaş geliştirip, üretir ve satarsa inovasyon yapmış olur. Başka bir firmanın daha iri, bolca ürün veren, hastalıklara dayanıklı domates üretmek için domates tohumlarını geliştirmesi de inovasyondur. Öteki bir firmanın, insan sağlığı için yararlı bir yağ olan Omega 3 içeren yumurtalar üretmesi ve bu tarz şeyleri evlatların ilgisini çekecek ve onları yumurta yemeğe özendirecek şekilde güzel paketler içinde satması da bir inovasyondur.



  • Yiyecek Nedir? Yiyecek Ne Anlamına gelir? Anlamı


  • Ev Nedir? Ev Ne Anlamına gelir? Anlamı


  • Iyi sabahlar Nedir? Iyi sabahlar Ne Anlamına gelir? Anlamı
  • YORUMLAR

    Ad

    Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
    ltr
    item
    Ders Kitapları Konu Anlatımı: İnovasyon Nedir? İnovasyon Ne Demektir?
    İnovasyon Nedir? İnovasyon Ne Demektir?
    http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/inovasyon2.jpg
    Ders Kitapları Konu Anlatımı
    https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/inovasyon-nedir-inovasyon-ne-demektir.html
    https://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/inovasyon-nedir-inovasyon-ne-demektir.html
    true
    5083728687963487478
    UTF-8
    Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content