İnsan ne yaparken kalp atışları hızlanır?

İnsan ne yaparken kalp atışları hızlanır? Kalbin Süratli Atması Sebepleri Kimi zaman nabız yükselmesinin sebebi çok basittir: Fa...

İnsan ne yaparken kalp atışları hızlanır?

Kalbin Süratli Atması Sebepleri

Kimi zaman nabız yükselmesinin sebebi çok basittir:
  • Fazla kafein almışsınızdır ya da
  • Vücudunuzun tepki gösterdiği bir şeyler yemişsinizdir.
Fakat bu durum sık sık oluyorsa vücudunuzda bir sorun olabilir ve hekim kontrolü gerektirebilir.





Aşırı Egzersiz


Egzersiz naturel olarak nabzınızı hızlandırır. Bu tamamen normaldir ve aslında güzel bir durum olarak değerlendirilmelidir. Etkin bir halde spor yapmakta olduğunuzu bilmek için nabzınızın yükseldiğini görmelisiniz. Fakat nabız spordan sonrasında düzgüsel seyrine inmiyorsa doktora görünmelisiniz.

İlaç Yan Tesirleri

Yüksek nabzın en yaygın görülen sebeplerinden biri ilaçlardan lanan yan etkilerdir. Burun açıcı spreylerin de dahil olduğu bazı ilaçlar sakince oturup hiçbir şey yapmasanız bile nabzınızın hızlanmasına yol açabilir. Astım ilaçları da bu durumun suçlusu olabilir. Nabız, genel anlamda ilacın vücuttan atılımı gerçekleşince düzelir.


Kafein


Kafein, kalp atışınızı hızlandırabilecek bir uyarıcıdır. Araştırmalar kafein düşüncesinin bile nabzı hızlandırdığını göstermektedir. Eğer aşırı kafein alıyor ve kalbinizin süratli atmasından rahatsız oluyorsanız vücudunuzdan kafeini attığınızda bu tesir yok olacaktır.

DEVAMI

Taşikardi Sebepleri
  • Taşikardi,herhangi bir hastalık ya da nedene bağlı olarak görülebildiği benzer biçimde, direkt yalnızca kalple ilgili olarak da meydana gelebilir.
  • Vücudun kan ve oksijen ihtiyacının çoğaldığı egzersiz durumunda kalp düzgüsel olarak hızlanır ve fizyolojik bir taşikardi oluşur.
  • Vücudun, kan ve oksijen ihtiyacını arttıran korku, kansızlık, ateş troid bezinin fazla emek vermesi benzer biçimde problemler sebebiyle de fizyolojik taşikardi oluşabilir. Zira bu durumlarda kalple ilgili bir hastalık bulunmamaktadır.
  • Bunların haricinde direkt kalple ilişkili olarak meydana gelen taşikardiler vardır ve bunlar kalple ilgili hastalıklardır.
  • Taşikardi 30 saniyeden fazla sürerse, kendiliğinden düzelse bile devamlı taşikardi olarak adlandırılır. Bu süreden daha azca sürüyorsa ve arada normale dönüyorsa süreksiz taşikardi sözkonusudur.
  • Direkt kalple ilişkili olan taşikardiler arada bir nöbetler biçiminde meydana gelir. Birkaç saniye sürebileceği benzer biçimde, saatlerce ya da günlerce de sürebilirler. Bu taşikardilerin kalbin kulakçıklarından ya da karıncıklarından oluşmalarına bağlı olarak değişik tipleri vardır. En riskli olanı karıncıktan lanan bir tipi olan ventüküler taşikardidir ve derhal müdahale edilmezse hasta yaşamını yitirebilir.
DEVAMI






 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: İnsan ne yaparken kalp atışları hızlanır?
İnsan ne yaparken kalp atışları hızlanır?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/insan-ne-yaparken-kalp-atslar-hzlanr.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/insan-ne-yaparken-kalp-atslar-hzlanr.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content