İslamiyetin Doğuşu Sırasında Dünyanın Genel Durumu

İslamiyetin doğuşu esnasında dünyanın genel şartları nasıldı? Asya, Avrupa ve Afrika kıtasında islamiyetin doğuşu döneminde ki siyasal vaziy...

İslamiyetin doğuşu esnasında dünyanın genel şartları nasıldı? Asya, Avrupa ve Afrika kıtasında islamiyetin doğuşu döneminde ki siyasal vaziyet hakkında bilgiler.



1. ASYA



İslamiyetin doğuşu esnasında “Dünya” terimi yalnız Eski Dünya denilen üç kıtayı anlatıyordu. Çünkü o dönemde; ABD ve Avustralya kıtaları ile burada yaşayanların varlığı bilinmiyordu.



A- SİYASÎ DURUM



Bizans



• Yakın Şark’daki mühim devletlerdendi.



• Roma İmparatorluğu’nun ikiye ayrılmasından bir süre sonrasında Garp Roma imparatorluğu yıkılmıştı (476). Bizans imparatorluğu tek başına varlığını sürdürüyordu.



• Bizans, Balkanlarda Avarlar ve onların egemenliği alt kısmındaki Slavlarla, doğuda Sasanilerle komşuydu.



• Roma İmparatorluğu’nu tekrardan oluşturmak isteyen Justinianus, İspanya, İtalya ve Afrika’ya ordular gönderdi. Avrupada büyük başarılar elde ettiyse de, Balkanlarda ve doğuda yenildi.



• Avar ve Bulgar Türkleri’nin İstanbul önlerine kadar ilerlemeleri Bizans’ın gücünün sarsıldığını göstermektedir.



• Sasani-Bizans savaşı da Bizans’ın yenilgisiyle sonuçlandı.



• İslamiyetin doğuşu esnasında, Bizans’ın başlangıcında, Afrika genel valisi iken İstanbul’a gelip idareyi ele alan Herakleios vardı.



Sasaniler



• İran’da devlet kurmuşlardır.



• Bizansla devamlı savaşım halindeydiler.



• İslamiyetin doğuşu esnasında taht kavgaları ve siyasî kargaşalık içindeydi.



• Sınırlarını, Kore’den Hazar Denizi’ne kadar genişletmiş olan bu devlet, ayrı başbuğlara bağlı türlü Türk boylarının birleşmesinden oluşuyordu.



• Bir süre sonrasında Şark ve Garp diye ikiye ayrıldı.



• İslamiyetin doğuşu esnasında her iki devlet de siyasî varlığını devam ettiriyordu.



Hindistan



• Bu yarımadada, en eski devirlerden bu zamana kadar türlü ırk, dil ve kültürden insanoğlu yaşıyordu.



• M.Ö. 2000 yıllarında kuzeyden gelen Âriler, Indus ve Ganj vadilerine yerleşmiş ve Kast sistemine dayalı bir toplumsal yapı gerçekleştirmişlerdir .



Kast, uğraşları babadan oğula geçen, aynı geleneğe bağlı olan ve başkalarına kapalı tutulan tabakalaşmadır.



Kastlarda hepimiz, babasının mesleğine girmek zorundaydı. Aynı kasttan olmayanlar birbirleriyle evlenemezlerdi.



Kast sisteminde şu dört derslik vardı :

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: İslamiyetin Doğuşu Sırasında Dünyanın Genel Durumu
İslamiyetin Doğuşu Sırasında Dünyanın Genel Durumu
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/islamiyetin-dogusu-srasnda-dunyann.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/islamiyetin-dogusu-srasnda-dunyann.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content