İstiklal Marşı ve Türk Bayrağı'na neden saygı duymalıyız?

İstiklal Marşı ve Türk Bayrağı'na niçin saygı duymalıyız? Her ulusun kendine ait bir marşı ve bayrağı vardır ve bu bayrak ve ...

İstiklal Marşı ve Türk Bayrağı'na niçin saygı duymalıyız?

Her ulusun kendine ait bir marşı ve bayrağı vardır ve bu bayrak ve marşa saygı, o ulusa, millete de saygı olarak kabul edilmektedir.

İkisi de bir tür "simge"dir ve o milletin bağımsızlığının sembolleridir. Her ikisine ya da herhangi birine gösterilen saygısızlık, bayrağın yere atılması, yırtılması, marş söylenirken saygı duruşunda bulunulmaması, gürültü edilmesi, ıslıklanması, o milletin kendisine yapılmış olarak algılanır ve tepki görür.

Bu iki kıymet kolay kazanılmamıştır, bağımsızlık savaşlarını, ulusal kurtuluş savaşlarını düşünürseniz ve bu savaşların ne kadar emekle, kanla ve canla kazanıldığını hatırlarsanız, bağımsızlığın simgesi olan bayrağımıza ve marşımıza da saygı göstermenin önemini anlayabilirsiniz.










  • Türk Bayrağı ve İstiklal Marşı'nın önemi nedir?


  • İstiklal Marşı Türk milleti için ne ifade eder?




Bu bildiri 'en iyi yanıt' seçilmiştir.
Her ulusun kendine ait bir marşı ve bayrağı vardır ve bu bayrak ve marşa saygı, o ulusa, millete de saygı olarak kabul edilmektedir.

İkisi de bir tür "simge"dir ve o milletin bağımsızlığının sembolleridir. Her ikisine ya da herhangi birine gösterilen saygısızlık, bayrağın yere atılması, yırtılması, marş söylenirken saygı duruşunda bulunulmaması, gürültü edilmesi, ıslıklanması, o milletin kendisine yapılmış olarak algılanır ve tepki görür.

Bu iki kıymet kolay kazanılmamıştır, bağımsızlık savaşlarını, ulusal kurtuluş savaşlarını düşünürseniz ve bu savaşların ne kadar emekle, kanla ve canla kazanıldığını hatırlarsanız, bağımsızlığın simgesi olan bayrağımıza ve marşımıza da saygı göstermenin önemini anlayabilirsiniz.













İstiklâl Marşı'nın yazıldığı tarihte Anadolu'nun pek çok şehri işgal altındaydı. Çok büyük bir devleti dört yıl şeklinde kısa bir sürede kaybeden Türk milletinin bağımsızlığı tehlikedeydi.

Maxicep.com - bağımsızlık marsımızın mana ve önemi

Âkif'in İstiklâl Marşı'nı yazması kolay olmamıştır. Bu güçlük, şairin sanatçılığı yönünden değildi. Şairi bu marşı yazmaktan alıkoyan sebep, bundan ötürü para mükafatının konmuş olmasıydı. Türk milletinin istiklâl ve vatanseverliğini para için terennüm etmek ona ters geliyordu. Bundan dolayı açılan yarışmaya katılmadı. Yarışmaya yüzlerce şiir gelmesine karşın bunların hiçbiri beğenilmedi. Dönemin Maarif Vekili Hamdullah Suphi Tanrıöver istenilen marşın yazılamadığı kanaatindeydi. Ona nazaran bu marşı ama M.Âkif yazabilirdi. Para ödülünün kaldırıldığını söyleyerek marşı yazmasını rica etti. 724 yaratı arasından seçilen 7 şiir Büyük Millet Meclisi'nde okundu ve Âkif'in şiiri arka arkaya üç kez okunarak kabul edildi.


Burada İstiklâl Marşı'nın belirtilmesi ihtiyaç duyulan bir yönü de gerek söz, gerekse şiir kalitesi bakımından yeryüzündeki millî marşların hiçbiriyle ölçülemeyecek kadar üstün ve varlıklı mânalı bir şiir olmasıdır. Bu marş, Türk milleti şeklinde dünyaya egemen olmuş bir milletin bigün istiklâlini kurtarmak zorunda kalışındaki çelişkiyi de dile getirmektedir.


Mehmet Âkif, tüm şiirlerinde toplumsal mevzulara yer veren, söylediklerini hakkaten duyan bir şairdir. İstiklâl Savaşı'na katılanların his ve inançlarına bizzat haiz olduğundan onlara en iyi şekilde tercüman olmuştur.









Bir milleti millet icra eden bayrağı ve marşıdır. Bundan dolayı her millet şeklinde ikimiz de saygı göstermeliyiz, yoksa geçmişimize saygımız olmayan bir millet oluruz yalnız.









Bayrak milleti temsil eder, bu nedenle kutsaldır. ülkelerin en kıymetli simgeleri bayraklarıdır. Bayrak bir milletin özgürlüğünün, bağımsızlığının ve egemenliğinin simgesidir. Bundan dolayı bayrağımıza sevgi ve saygı duyarız.









Her ikiside bir milletin kısaca değişik dil, din, köken, kültür ayrımı gözetmeksizin aynı ülke toprakları ve sınırları içinde yaşayan insan toplumunun temsili ve onun logosu bayraktır. Ulusal marş ve bayrak milletleri temsil eden yegane değerlerdir. Her ikiside bağımsızlığın sembolüdür ve her ikisde geçmişte verilen mücadelelerin vardıkları son noktalardır. Her ülke yada milletin yapmış olduğu şeklinde bizde İstiklal marşımıza ve Türk bayrağımıza saygı gösteririz. Bununla birlikte geçmişte bu topraklar için savaşım vermiş; şehitlere ve gazilere ve temsil etmiş olduğu Türk Milletinede saygı göstermiş oluruz.









bayrak bir milletin özgürlüğünü bağımsızlığın ve egemenliğin simgesi olduğundan saygı duyarız.

bağımsızlık marşı ise bayrağmız şeklinde milletimizi temsil eder.









bağımsızlık marşımız bayağı bir şiir değildir saygısızlık yapılamaz . bir ihtimal düşünüyorsunuzdur ben niye saygı duyayım ki duymazsam ne olurki bende bir öğrenciyim anlıyorum hissediyorum arkadaşlarımın düşüncelerinden davranışlarından size anlatayım niçin saygı duyarız bir kısmımız için çok kolay şeklinde gelir yanıtlar ama öyleki değildir çünkü bilemezsiniz o duyguyu alışmışız bizler yan gelip yatmaya çünkü. eğer bizler bir Türk isek bu bayrağa haiz çıkmalı onu kendimizden çok sevmeli marşımız obizim gurur kaynağımız ozaman analarımız gençlerimiz askerlerimiz ve herkez niçin gitti koşa koşa harbe biz için gittiler.bizim rahat bir biçimde yaşamamız için gittiler Türk üm dememiz için tirklüğümüzü korumamız için şimdi bizlere çok kolay gelebilir ama öyleki değildir ......


Bayrağımıza niçin saygı duymalıyız?

Türk bayrağı, ulusumuzun onur simgeleri olan hilal ve yıldızı ile bütün ülkelerce ve ülkeler içinde Türkiye Cumhuriyeti'nin onur ve onurunu büyük bir inançla simgeleyen onur abidesidir.


ülkemizin ulusal değerlerini taşımaktadır, geçmişte yaşadığımız savaşların ve cephelerde daima hürce dalgalanan milletimizin şanlı bayrağıdır. Fena günde iyi günde daima her yerde bizi uluslar arası göklerde temsil eden ulusumuzun onur simgesidir. Türk Bayrağının ülkemizce önemini anlatmaya çalışırsak; özetlemek gerekirse bu gün Türk bayrağı uğruna şehit verdiğimiz askerlerimizin tabutlarının üstünde dahi Türk bayrağı örtülmektedir, Bayrağımızın önemini bir ihtimal bir nebze de olsa bizlere anlatır. Iyi mi ki okullarda hastanelerde vb. tüm kurum ve kuruluşlarda yer alıyorsa, hayatımızda da büyük bir yere haiz olmakta ve daima göklerde dalgalandırmaktayız.


Bilinmiş olduğu şeklinde bayrağımızın oluşum şekli aziz şehitlerimizin vücutlarından akan kanların bir arada toplanmasında ve o an yerdeki kanın üstünde bir ışık parçası şeklinde görünen hilal ile yıldızın esrarengiz ve göz kamaştıran duruşuyla Türk Bayrağı oluşmuştur, ve bu gün şanlı ve şerefli Türk Bayrağı göklerde dalgalanmaktadır.

*****
İstiklâl Marşı'na niçin saygı duymalıyız?


İstiklâl Marşı, bayağı bir marş ve şiir değildir. O, milletimizin varlığı hürriyeti ve istiklâli anlamına gelir. Millî marşımızda, milletimizin yaşamı, görüşü, düşüncesi ve gücü vardır. Onda bu yüce milletin imanı, destanlaşmış kahramanlığı, bağımsızlığı ve bağımsızlığının şanlı zamanı yatmaktadır. İstiklâl Marşı söylenirken ayakta merhaba dururuz. Böylelikle hür ve bağımsız olmanın onur ve şerefini duyarız. İstiklâl Marşı'mızın her kelimesinde aziz milletimizin her ocağından çıkan, her şehit ve gazinin emaneti vardır. Bundan dolayı İstiklâl Marşı'mıza saygı duymak, onu gönlümüzde ve hayatımızda yaşatmak görevlerimizdendir. Bayrağımız ve İstiklâl Marşı'mız, milletimizi tek düşünce, tek gaye çevresinde birleştiren millî değerlerimizin birisi ve en başta gelenidir.









Bayragimiza saygi duymaliyiz cunku o bizim onurumuzdur





  • Türk Bayrağı ve İstiklal Marşı'nın önemi nedir?


  • İstiklal Marşı Türk milleti için ne ifade eder?


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: İstiklal Marşı ve Türk Bayrağı'na neden saygı duymalıyız?
İstiklal Marşı ve Türk Bayrağı'na neden saygı duymalıyız?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/istiklal-mars-ve-turk-bayragna-neden.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/istiklal-mars-ve-turk-bayragna-neden.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content