Kahve Kremalı Pasta Malzemeler: 5 yumurta yarım çay bardağı sıvı yağ 5 kahve fincanı un 5 kahve fincanı şeker 1 paket kabartma to...
Kahve Kremalı Pasta

Malzemeler:
5 yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
5 kahve fincanı un
5 kahve fincanı şeker
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
Kreması:
1.5 paket labne peyniri (300 gr)
1 paket krema (200 gr)
1. su bardağı pudra şekeri
yarım çorba kaşığı kakao
Yarım çorba kaşığı neskafe (Bu pastada kullanmadım)
(1Poşet kakaolu krem şanti bunu ben koydum neskafelide kullanmadım)
Islatmak için:
1 Su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı neskafe
2 çorba kaşığı toz şeker
Yarım limon suyu
Ara katı için 1 su bardağı damla çikolata
Yapılışı:
Yumurtaları şekerle köpürünceye kadar mikserle çırpıyoruz, sıvı yağ,elenmiş un,kakao,kabartma tozu bunları kaşıkla karıştırıyoruz mümkünse metal kullanmıyoruz.
Daha sonra 24 cm bir kalıbı yağlayıp kalıba döküyoruz 170 dc yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz sonra fırını açmıyoruz 10 dakika kadar sonra kalıptan çıkartıyoruz.
iyice soğuduktan sonra ikiye ayırıyoruz. pastanın bir tanesini servis tabağına koyuyoruz ıslatma suyuyla ıslatıyoruz. daha sonra kremanın birazını araya onun üzerine bolca damla çikolata ve diğer katıda kapatıyoruz üzerini kremayla kaplıyoruz.
Kremanın yapılışı:
önce labneyi bir kaba boşaltıyoruz sonra kremayı ve kakao, neskafe, pudra şekeri bunları mikserle çırpıp kullanıyoruz.
Ben yukardaki pastaya kremayı ocakta ısıttım onun içerisin'de 100 gr çikolata'yı erittim daha sonra diğer malzemelerle çırptım bir paket'te süt kullanmadan bu malzemelerin içerisine döktüğüm kakaolu krem şantiyle çırptım bu kremayı yarım saat dolapta bekletiple kullandım.
Not: bir gün önceden yapın pastayı.
Malzemeler:
5 yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
5 kahve fincanı un
5 kahve fincanı şeker
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
Kreması:
1.5 paket labne peyniri (300 gr)
1 paket krema (200 gr)
1. su bardağı pudra şekeri
yarım çorba kaşığı kakao
Yarım çorba kaşığı neskafe (Bu pastada kullanmadım)
(1Poşet kakaolu krem şanti bunu ben koydum neskafelide kullanmadım)
Islatmak için:
1 Su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı neskafe
2 çorba kaşığı toz şeker
Yarım limon suyu
Ara katı için 1 su bardağı damla çikolata
Yapılışı:
Yumurtaları şekerle köpürünceye kadar mikserle çırpıyoruz, sıvı yağ,elenmiş un,kakao,kabartma tozu bunları kaşıkla karıştırıyoruz mümkünse metal kullanmıyoruz.
Daha sonra 24 cm bir kalıbı yağlayıp kalıba döküyoruz 170 dc yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz sonra fırını açmıyoruz 10 dakika kadar sonra kalıptan çıkartıyoruz.
iyice soğuduktan sonra ikiye ayırıyoruz. pastanın bir tanesini servis tabağına koyuyoruz ıslatma suyuyla ıslatıyoruz. daha sonra kremanın birazını araya onun üzerine bolca damla çikolata ve diğer katıda kapatıyoruz üzerini kremayla kaplıyoruz.
Kremanın yapılışı:
önce labneyi bir kaba boşaltıyoruz sonra kremayı ve kakao, neskafe, pudra şekeri bunları mikserle çırpıp kullanıyoruz.
Ben yukardaki pastaya kremayı ocakta ısıttım onun içerisin'de 100 gr çikolata'yı erittim daha sonra diğer malzemelerle çırptım bir paket'te süt kullanmadan bu malzemelerin içerisine döktüğüm kakaolu krem şantiyle çırptım bu kremayı yarım saat dolapta bekletiple kullandım.
Not: bir gün önceden yapın pastayı.
Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi
Çikolata Kremalı Bezeler Tarifi
Kremalı Şehriye Tarifi
YORUMLAR