Kara Leylek Hakkında Bilgi

Kara Leylek nasıl bir kuştur? Kara Leyleğin özellikleri, yaşam alanları, hakkında bilgi. KARA LEYLEK HAKKINDA BİLGİ Kara leyleklerin vücut...

Kara Leylek nasıl bir kuştur? Kara Leyleğin özellikleri, yaşam alanları, hakkında bilgi.



KARA LEYLEK HAKKINDA BİLGİ



Kara leyleklerin vücutları büyük oranda siyah renkli tüylerle kaplıdır. Bu tüyler yanardönerdir yani hareket ettikçe çeşitli renklerde parlar. Kara leyleklerin karın bölgeleri beyazdır. Gagaları ve bacakları kırmızıdır. Gözlerinin etrafında da kırmızı bir halka bulunur.



Kara leyleklerin geniş ve uzun kanatları vardır. Kanatlarının bu özelliği hava akımlarından yararlanarak kanat çırpmadan yükseğe çıkmalarını ve uzun mesafeleri daha az enerji harcayarak kat etmelerini sağlar.



Kara leylekler yuva yapmak için genellikle doğal alanları tercih eder. Kimi kara leylekler yaşlı ormanlardaki ağaçlara, kimileri de kayalık yamaçlardaki oyuklara yuva yapar. Yuvaları kolay fark edilmeyecek yerlerde olur. Kara leylekler her üreme döneminde üç ile beş arasında yumurta bırakır. Yavruların yumurtadan çıkması için en az otuz beş gün geçmesi gerekir. Yumurtadan çıkan yavruların uçabilecek hale gelmeleri de en az iki ay sürer.



Kara leylekler yuvalarını genellikle sulak alanların yakınına yapar. Çünkü sulak alanlarda beslenirler. Genellikle balık, kurbağa ve böcek yerler. Bunların dışında nadir de olsa yılan, kertenkele ve küçük memeli hayvanlar yedikleri de olur.



Kara leylekler göçmen kuşlardır. Kış mevsimini Afrika kıtasında geçirir ve nisan ayında ülkemize gelmeye başlarlar. Ülkemizdeki sulak alanlarda ve açık arazilerde görülebilirler.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Kara Leylek Hakkında Bilgi
Kara Leylek Hakkında Bilgi
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/kara-leylek-hakknda-bilgi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/kara-leylek-hakknda-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content