Karbonhidratlar Hakkında Kısa Bilgi

Karbonhidrat nedir? Karbonhidratların özellikleri nelerdir? Karbonhidratların sınıfları ve haklarında kısaca bilgilerin verildiği yazımız. ...

Karbonhidrat nedir? Karbonhidratların özellikleri nelerdir? Karbonhidratların sınıfları ve haklarında kısaca bilgilerin verildiği yazımız.



karbonhidratlar

Bitkisel vücudun önemli bir kısmını meydana getiren besi maddelerine «karbohidrat» denir. Hayvansal vücudun önemli bir kısmı da proteinlerden meydana gelmiştir.



«Karbohidrat» adı eskiden şu özellikten dolayı verilmişti: Bu bileşikler karbon (C), hidrojen (H), oksijen (O) den meydana gelmiştir. Bu bileşiklerde oksijenin hidrojene oranı l/2’dir; yani, sudaki oranın aynıdır. Bunun için, ilk bakışta bu bileşiklerin karbonla sudan meydana geldiği sanılmış, «karbon-su» anlamına «karbohidrat» denilmiştir.



Karbohidratlar başlıca 4 sınıfa ayrılır: 1) Monosakkaritler; 2) Disakkarîtler; 3) Trisakkaritler; 4) Polisakkaritler.



Monosakkaritler 1 karbon iskeleti olan bileşiklerdir. En önemlileri glikoz ile fruktoz tur. Bunların birleşmesiyle en önemli besinlerimizden olan «sakkaroz» (şeker) elde edilir. Sakkaroz bir disakkarittir. Dolayısı ile disakkaritlerin yapısına iki karbon iskeleti vardır.



Tri- ve polisakakritlerin de önemli üyeleri nişasta ile selülozdur. Karbohidratların genel yapısını büyük Alman kimyacısı Emil Fischer aydınlatmıştır.

YORUMLAR

BLOGGER: 1

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Karbonhidratlar Hakkında Kısa Bilgi
Karbonhidratlar Hakkında Kısa Bilgi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/karbonhidratlar-1.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/karbonhidratlar-hakknda-ksa-bilgi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/karbonhidratlar-hakknda-ksa-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content