Kesilmek Nedir?

kesilmek (nsz) 1 . Kesme işi yapılmak. 2 . Bitkin duruma gelmek, gücü, takati kalmamak, çok yorulmak: "Sonunda elleri,...


kesilmek
(nsz)

1 . Kesme işi yapılmak. 2 . Bitkin duruma gelmek, gücü, takati kalmamak, çok yorulmak:
"Sonunda elleri, ayakları bitkinlikten kesilerek uzanıyorlardı yattıkları hasırlara."- N. Cumalı. 3 . Şeklinde olmak, benzemek, dönmek:



"Senelerden beri hizmetçinin, sütninenin türlü çeşidi ile uğraşa uğraşa insan sarrafı kesilmiş."- R. N. Güntekin. 4 . Süt, ayran vb. bozulmak, ekşimek. 5 . Dinmek:
"Rüzgâr kesilmiş, toprak üzerine ayakkabısız basılmayacak kadar ısınmıştı."- N. Cumalı. 6 . Sona ermek:
"Tam umudumuz kesilecek benzer biçimde olup da epey üzüldükten sonrasında kapı tokmağı tak ederdi."- H. R. Gürpınar. 7 . Akmamak:
"Su kesilmek."- . 8 . Akım gelmez olmak:
"Dışarıdan biri mi geldi de onları söndürdü yoksa kent cereyanı mı kesilmiş?"- R. N. Güntekin. 9 . Kendinden önceki kelimeyi "olmak" anlamıyla pekiştiren bir eylem:
"Acil yürümeden nefesi tıkanmış ve heyecandan yüzü kıpkırmızı kesilmiş bir hâlde ihtiyarın yanına girdi."- Y. K. Karaosmanoğlu. 10 . Son ya da aralık verilmek:
"Dersler kesildi."- . 11 . Kendini herhangi bir şey benzer biçimde göstermek:
"üçüncü gün sabahı, o bir kuzu oldu, ben bir iradeli aslan kesildim."- A. Gündüz. 12 . Tutulmak, kapatılmak. 13 . Makaslanmak. 14 . Durmak:
"Muazzez çözüm vermedi ve münakaşa kesildi."- P. Safa. 15 . (-den) Yoksun kalmak:
"Çocuk yiyip içmeden kesildi."- R. N. Güntekin. 16 . Sünnet olmak:
"Galip Baba, çeker gider, diye çocuk kesilinceye dek bu şekilde yapmayı uygun görmüştü."- M. İzgü. 17 . argo Çok beğenmek, çok hoşlanmak.






 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Kesilmek Nedir?
Kesilmek Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/kesilmek-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/kesilmek-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content