Kıkırdak Nedir?

kıkırdak (isim, anatomi) Anlam: Kemik kadar sert olmayan, dayanıklı, esnek, bükülgen, damarsız bağ dokusu. Anlam: Sığır ve danada, ...

kıkırdak (isim, anatomi)





Anlam:Kemik kadar sert olmayan, dayanıklı, esnek, bükülgen, damarsız bağ dokusu.

Anlam:Sığır ve danada, hayvanın göğüs boşluğunun arka tarafının alt bölümünde bulunan parça.


Eş Anlamlı Kelimeler
  • bıngıldak (isim)
  • çene (isim)
  • destek doku (isim)
  • düğme (isim)
  • jelatin (isim)
  • kakırdak (isim)
  • kemikli balıklar
  • kemircik (isim)
  • menisk (isim, fizik)
  • menisküs (isim, tıp)
  • tutkal (isim)
  • tüm başlılar

  1. kemiğin eğilip bükülebilen, dayanıklı versiyonu.. kolonyali mendil
  2. vücudumuzun çoğu yerinde büyüyünce kemik olacak doku çeşidi.
  3. tüm omurgalılarda bulunan , kollagen liflerden bir örgü içinde bulunan, protein hücreleri ve kondrositlerden oluşan bir çeşit bağ dokusu.
  4. kendini yenileme kapasitesi cok dusuk olan doku turu. doku muhendisligi ve gen terapisi gelecekte daha ileri tedavi secenekleri olabilir..
  5. koyunun kuyruk bölümündeki yağdan yapılan, kurban bayramlarımın ekstra lezzeti, yağın kuşbaşı versiyonu...
  6. kornea ve tırnak dokusuyla beraber organizmada kan damarı içermeyen dokulardan biridir.. diffuzyon yoluyla beslendiği için zedelenmelerden sonra iyileşme dönemi uzun sürer.. kemik kırıkları normal şartlarda bir ay içerisinde bayağı bir iyileşme kaydederken kıkırdakta bu süre 6 aya dek uzayabilir..
  7. hamur parçacıkların nane şekeri formu kazandılıp kızartılmış halidir. çorbaların üzerinde servise sunulur.

  8. kurban bayramlarında kuyruklu koyun kesilmişse kuyruğundan yapılan kolesterol sebebi yiyecek.koyunun kuyruk yağı kuşbaşı şeklinde doğranır,tencereye atılır.arada bir çevrilerek pişirilir bu arada salınan yağlarla tencerenin içi suyla dolmuş gibidir.dikkatlice çevirerek yağlar kavrulur ama o arada yavaş yavaş bi köpüklenme olmaktadır tencerenin içinde, köpük yavaştan hızlıya doğru kabarmaktadır hızla güçlü kuvvetli bi akraba (elini yakmaktan korkmayan )tencereyi kaptığı gibi daha önceden hazırlanmış olan tencere üstü kevgir düzeneğine dökmelidir.köpüklü yağ kevgirden süzülür alttaki tencerede toplanır kevgir üstünde kalan yarı kavrulmuş yağlar tekrar ilk tencereye dökülür kavurmaya devam edilir.bir taşım daha köpüklü yağ dökülür son kez kalan yağlar kavrulup kıkırdak oluşturulur.tekrar kevgir üzerine dökülür soğumaya bırakılır.iyice soğuduktan hatta buzdolabında bikaç gün bekledikten sonra ,sizin et ve yağ kokusundan tiksinmeniz geçince çok acıktığınız bir anda bi çimdik kadar parça kuru ekmek arası yapılır afiyetle yenir.zaten daha fazla yenmez,yenmemelidir.

    Birleşik Sözler
    1. kıkırdak bilimi
    2. kıkırdak doku








 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Kıkırdak Nedir?
Kıkırdak Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/kkrdak-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/kkrdak-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content