Kırklareli

Tarih Kırklareli tarih öncesi konum itibariyle dikkat çeken pek çok antik yerleşim merkezine sahip bir ilimizdir. Buzul çağı sonları...

Tarih

Kırklareli tarih öncesi konum itibariyle dikkat çeken pek çok antik yerleşim merkezine sahip bir ilimizdir. Buzul çağı sonlarında uzunca bir süre sular altında kaldığı anlaşılan Kırklareli ve civarında insana dair ilk maddi belgeler neolitik dönem özelliklerini vermektedir. Daha sonra bilinen ilk yerleşik kabilelerden ismini alan Trakya, Kırklareli de dahil olmak üzere Roma dönemi ortalarına kadar kısmen veya tamamen bağımsızlıklarını küçük birer krallık veya prenslik olarak devam ettirebilmişlerdir.




Bir geçiş bölgesi olması münasebetiyle Roma ve Bizans dönemlerinde pek çok istilalara uğrayan Kırklareli ilk defa 1. Murat zamanında 1363 yılında Osmanlıların eline geçmiştir. Bu tarihten itibaren uzunca bir süre barış süreci yaşayan Kırklareli Balkan Savaşı ve 1.Dünya Savaşı sıralarında Bulgar ve Yunan işgaline maruz kalarak büyük eziyet ve sıkıntılar yaşadıktan sonra 10 Kasım 1922'de nihai özgürlüğüne kavuşmuştur.

Coğrafya

Marmara Bölgesinin Istıranca (Yıldız) Dağları ve Ergene Ovası bölümleri üzerinde yer alan hudut ilimiz, kuzeyinde Bulgaristan, kuzey doğusunda Karadeniz, güney doğusunda İstanbul, güneyinde Tekirdağ ve batısında Edirne ile çevrilmiştir. Yüzölçümü 6.550 kilometrekaredir. İlimizin Bulgaristan'a 180 kilometre kara sınırı, Karadenize 60 kilometre deniz kıyısı bulunmaktadır.

İlimiz denizden 203 metre yükseklikte, kuzey ve doğusu dağlık ve ormanlık diğer bölümü genelde düzlük arazidir. Bölgede genellikle kara iklimi hakimdir. Kışları sert ve yağışlı, yazları sıcak ve kurak geçer.

Başlıca akarsuları Ergene Nehri ve Rezve Deresidir. Bitki örtüsü olarak ormanlık ve step özelliği göstermektedir.

Nüfus

2000 Yılı Genel Nüfus Sayımı sonuçlarına göre toplam il nüfusu 328.461'dir. Nüfusun yüzde 58'si şehirlerde, yüzde 42'si kırsal kesimde yaşamaktadır. İlimizde yıllık nüfus artış hızı binde 5.94'dür.

Nüfus büyüklüğü bakımından ilçe merkezi 79.002 olan Lüleburgaz başta yer almakta, bu ilçemizi 53.221 nüfus ile Merkez, 25.559 nüfus ile Babaeski izlemektedir.

Kırklareli'nin nüfus yoğunluğu 50'dir. 1965 yılına kadar Kırklareli yoğunluğu ülke ortalamasının üzerinde olmuştur. Bunun nedeni ilin mübadele ve muhaceret yoluyla Balkan ülkelerinden aldığı göçtür. 1940-1945 yılları arasında II.Dünya Savaşı nedeniyle Kırklareli'nin nüfusu azalmış, 1950-1955 arasında ise yeniden yurtdışından gelen göçmen aileler ile nüfus artmaya başlamıştır. 1960'a kadar yüksek olan nüfus yoğunluğu bu yıldan itibaren il dışına göçün başlamasıyla beraber 1965'den sonra azalmaya başlamıştır.

İdari Yapı

Kırklareli fethedildikten sonra uzun yıllar sancak olarak idare edilmiş, Sultan Mecit zamanında ilçe haline getirilmiş ve bu durum 1877-1878 Osmanlı-Rus Harbine kadar devam etmiştir. Rusların tahliyesinden sonra Kırklareli mutasarrıflık olmuştur. İdari bağımlılık olarak önceleri merkezi Manastır olan Rumeli Eyaletine bağlı iken sonra Silistre Eyaletine bağlanmış, daha sonra da Edirne Vilayetinin bir Livası haline getirilmiştir.

Kırklareli 1924 yılında il olmuştur. Bugün, Kırklareli'nin Babaeski, Demirköy, Kofçaz, Lüleburgaz, Pehlivanköy, Pınarhisar ve Vize olmak üzere yedi ilçesi, 26 belediyesi ve 175 köyü bulunmaktadır.

Gelişmişlik Göstergeleri

Devlet Planlama Teşkilatı'nın 2003 verilerine göre, Kırklareli sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında 81 il içerisinde 11. sırada bulunmaktadır. Eğitim sektörü gelişmişlik sıralamasında 7, sağlık sektörü gelişmişlik sıralamasında 15, imalat sanayi gelişmişlik sıralamasında 14. sırada yer almaktadır. İlçeler sıralamasında, 872 ilçe içinde Lüleburgaz 35, Merkez 106, Babaeski 147, Pınarhisar 214, Vize 219, Demirköy 259, Pehlivanköy 262 ve Kofçaz 460. sırada yer almıştır.





  • Babaeski - Kırklareli


  • Pehlivanköy - Kırklareli


  • Pınarhisar - Kırklareli



Trakya'nın Turizme açılan ilk ve tek mağarası: Dupnisa Mağarası

İkinci Jeolojik zamanın Jura (günümüzden yaklaşık 180 milyon yıl önce oluşmuş) mermerler içerisinde gelişen mağaralar, birbirine bağlı iki kat ve üç mağaradan oluşmuştur.Toplam uzunluğu 2720 metre olan sistemin üst katını, Kuru ve Kız mağaraları oluşturur. Gelişimini tamamlamış bu mağaralardan 50-60 metre aşağıda Sulu Mağara yer alır. İçinden devamlı akışı olan bir yer altı nehri akan ve deniz yüzeyinden 345 metre yukarıda giriş ağzı bulunan bu mağaranın toplam uzunluğu 1977 metredir. Son noktası ise, girişten 61 metre daha yukarıda yer alır.

Istıranca Dağları'nı derin vadilerle yardığı, vahşi görünüme sahip bir bölgede yer alır. Kırklareli'nin 58 kilometre kuzeydoğusunda Demirköy İlçesi Sarpdere Köyü yakınındaki mağaraların İstanbul'a uzaklığı 230 kilometredir






*************************************************************

Tarihten gelen bir işletme: Demirköy Fatih Demir Dökümhanesi

Demirköy Fatih Dökümhanesi, Kırklareli'nin Demirköy İlçesi'ne güneydoğu istikametinden 3.800 metre mesafede bulunmaktadır. Toplam 10000 metrekare kapalı alan ihtiva ettiği bilinen tarihi kompleksin döneminin bölgedeki en modern işletmesi sayılmaktadır. Dökümhanede, büyük ve küçük olmak üzere iki dökümhane bulunmaktadır. Büyük dökümhaneye 230 metre mesafede bulunan küçük dökümhanede de iki ergitme fırını bulunmaktadır.

90dokumhane
Daha önce kapsamlı bir işletme olduğu anlaşılan Dökümhâne'nin, II. Mahmud (M.1808-1839) döneminde esaslı bir biçimde ihya edildiği anlaşılmaktadır.

*************************************************************************** ******************

Vize Antik Tiyatrosu



Antik Bizye Tiyatrosu'nda caveanın bir bölümü ve orkestranın önemli oranda açığa çıkarılmıştır. Yapılan çalışmalar sonrasında tiyatronun hayli geniş bir orkestraya sahip olduğu görülmüştür. Tiyatronun bakış açısı güney istikametini göstermektedir. Geniş bir orkestrayı ışınsal açılarla mermer cavea kuşatmaktadır. Caveayı 6 kerkides oluşturmakta ve bunların arasında ise üç tanesi orkestraya ulaşan 7 klimaks bulunmaktadır. On basamak halinde yükseldiği anlaşılan mermer cavea grubunun hemen üstünde bir diazomanın bulunduğu, bundan da caveanın iki ayrı oturma sistemine sahiptir. Bu durumda, .
90antiktiyatro
Antik Bizye Tiyatrosu'nun daha önce tahmin edildiği gibi küçük değil, orta büyüklükte bir tiyatro olduğu düşünülmektedir

*************************************************************************** *************************

Bir antik Kent: Aşağıpınar



Aşağıpınar Tarihöncesi yerleşmesi Kırklareli İl merkezinin 500 metre kadar güneyindedir. Tarihöncesi dönemler boyunca Trakya ve Balkanlar'a özgü yerleşme türü özelliklerinin tümü Aşağığınar'da görülür. Yerleşme dere boyundaki küçük bir tatlı su kaynağının oluşturduğu gölcüğün kenarında kurulmuştur. Ancak zamanla, gölün sınırlarının değişmesine bağlı olarak yerleşme de yer değiştirmiş ve giderek batıya doğru kaymıştır.
90asagipinar
Günümüze değin yapılan araştırmalar, Anadolu'daki Neolitik Dönem kültürünü yaşayan insanların Trakya'ya gelerek ilk olarak Aşağıpınar'da yerleştiğini ve bölgesel etkileşim neticesinde yeniden şekillenen uygarlık düzeyinin, buradan Avrupa'ya nüfuz ettiğini göstermektedir.


*************************************************************************** *************************************************

Antik kentlerden bir örnek: Kanlıgeçit



Kanlıgeçit yerleşimi Kırklareli il merkezinin hemen güneyinde, Aşağıpınar'ın 500 metre kadar batısında, Haydardere'nin iki yakasında yeralmaktadır. 1994 yılında Aşağı Pınar projesi kapsamında başlayan Kanlıgeçit kazıları halen sürmektedir.
90kanligecit
Kanlıgeçit'in ilk olarak Son Kalkolitik Çağ'da (İ.Ö. 3600), Aşağıpınar'ın terk edilmesinden sonra yerleşildiği anlaşılmaktadır. Kanlıgeçit'teki esas yerleşim İlk Tunç Çağı'na aittir. Burada yaklaşık olarak M.Ö. 3000 yıllarında, yerel özellikler gösteren, dal ve ahşap kulübelerden oluşan büyükce bir yerleşme kurulmuş, ancak İlk Tunç Çağı'nın sonlarına doğru giderek Anadolu etkileri artmıştır




Sebep: Sayfa Düzeni



 klogoKAKAVA PROGRAMI
.05.2008 10:58



18. KIRKLARELİ
KARAGÖZ KüLTüR SANAT VE KAKAVA FESTİVALİ
PROGRAMI
( 2008 )
24 MAYIS CUMARTESİ
10.00………………İlköğretimOkullarıarası DuvarResimleriEtkinlikleri(Stadyum Yanı)
10.00………………Satranç Turnuvası (Kapalı Spor Salonu)
10.00………………Şişme Oyun Grupları ( Festival Alanı )
14.00………………Resim Sergisi (Gar Binası )
14.00………………Çağdaş Kent Çağdaş İnsan Konulu Panel( Tarık AKAN, Oktay EKİNCİ,Prof. Emre AYSU ) 200 Konutlar Lokali
19.00………………Satranç Turnuvası Ödül Töreni ( Kapalı Spor Salonu )
20.00………………Halk Oyunları Gösterileri ve Kırklareli Türkülerine Emeği Geçenler ödül töreni.( Kapalı Spor Salonu)
25 MAYIS PAZAR
09.00……………………Tek Kurşun Yarışması (Dereköy yolu Şerif Hecan Atış Poligonu )
10.00……………………Av Köpeği Yarışması (Dereköy yolu Şerif Hecan Atış Poligonu )
12.00……………………Trap ve Skeet Yarışması (Dereköy yolu Şerif Hecan Atış Poligonu )

13.00……………………Briç Turnuvası (Kapalı Spor Salonu )
14.00……………………Motor Drag Yarışmaları (Kavaklı Yolu 3. Km )
16.00……………………Kukla Gösterisi (Festival Alanı)
16.30……………………Tek Kurşun, Trap ve Skeet, Av Köpeği yarışmaları Ödül Töreni ( Dereköy yolu Şerif Hecan Atış Poligonu )
17.00……………………Motor Drag Yarışması Ödül Töreni (Kavaklı Yolu 3. Km )
17.30……………………Briç Turnuvası ödül töreni (Kapalı Spor Salonu )
19.30……………………Streetball Turnuvası (Açık Hava Spor Sahası )
21.00..........................Tiyatro (Kültür Sitesi)
26 MAYIS PAZARTESİ
10.00……………………Halı Saha Futbol Turnuvası (Kırklareli Spor Halı Saha )
17.00……………………Astım Hastalığı Konulu Panel (Prof.Dr.Tuncay ÇAĞLAR.( Show Düğün Salonu )
19.30……………………Streetball Turnuvası (Açık Hava Spor Sahası )
GECE KONSERLERİ ( Festival Alanı )
20.00……………………… * Tolga CIVAŞ Yerel Sanatçı
21.00……………………… * Sessiz Ruh Grubu Konseri Yerel Sanatçı
22.00……………………… * Zrs ve Çığlık Grubu Yerel Sanatçı
23.00……………………… * Yayla Ateşi Yerel Sanatçı

27 MAYIS SALI
10.00……………………Halı Saha Futbol Turnuvası (Kırklareli Spor Halı Saha )
17.00……………………ÇocuklardaDikkatEksikliğiHiperAktiviteBozukluğuKonuluPanel(Sho w Düğün Salonu)
19.30……………………Streetball Turnuvası (Açık Hava Spor Sahası)
GECE KONSERLERİ ( Festival Alanı )
20.00……………………… * Zaaf Yerel Sanatçı
20.45……………………… * Grup Magrip Yerel Sanatçı
21.30……………………… * Hakan ALPTEKİN Yerel Sanatçı
22.15……………………… * Nurdan İPEK Konseri
23.00……………………… * Blues Of Rumeli Konseri Yerel Sanatçı

28 MAYIS ÇARŞAMBA
10.00……………………….Halı Saha Futbol Turnuvası (Kırklareli Spor Halı Saha)
11.00-18.00……………….Göz Taraması (Gar Binası yanı)
13.30……………………….El Sanatları Sergisi (Show Düğün Salonu)
18.00- 20.00………………Şeker Taraması (Gar Binası yanı)
19.30……………………….Streetball Turnuvası (Açık Hava Spor Sahası)
GECE KONSERLERİ ( Festival Alanı )
20.00……………………….* Rumeli Fasıl Yerel Sanatçı
20.45……………………….* 79 Desibei Yerel Sanatçı
21.30……………………….* İstasyon 39 Yerel Sanatçı
22.15……………………….* Manga Konseri

29 MAYIS PERŞEMBE
10.00………………………Halı Saha Futbol Turnuvası (Kırklareli Spor Halı Saha)
11.00-18.00………………Göz Taraması (Gar Binası Yanı)
13.30………………………El Sanatları Sergisi (Show Düğün Salonu)
14.00………………………Otantik Eserler Çadırı (Hamdi Helvacıoğlu İ.Ö.O Bahçesi)
14.00………………………Zamanda Kırklareli Eserler Sergisi(Hamdi Helvacıoğlu İ.Ö.O Bahçesi)
14.00………………………Longoz Fotoğraf Sergisi (Hamdi Helvacıoğlu İ.Ö.O Bahçesi)
16.00………………………Festival Korteji Karagöz Heykeline Çelenk Koyma(Belediye Bşk. Konuşması)
17.30………………………Halk Oyunları Gösterileri (Festival Alanı)
18.00- 20.00………………Şeker Taraması (Gar Binası Yanı)
19.30……………………….FESTİVAL ALANINDA KAKAVA ATEŞİNİN YAKILMASI
(Kırklareli Istranca Gençlik Doğa Sporları Kulübü katkıları ile)
GECE KONSERLERİ ( Festival Alanı)
20.00……………………….* Faruk YILMAZ
21.00……………………… * Ziynet SALİ
22.00……………………….* Gelinlik Defilesi
23.00……………………….* Ferhat GÖÇER
* Havai Fişek Gösterisi
30 MAYIS CUMA
10.00……………………….Halı Saha Futbol Turnuvası ( Kırklareli Spor Halı Saha )
11.00-18.00………………Göz Taraması ( Gar Binası Yanı )
13.30……………………….El Sanatları Sergisi ( Show Düğün Salonu )
14.00……………………….Otantik Eserler Çadırı(Hamdi Helvacıoğlu İ.Ö.O Bahçesi)
14.00……………………….Zamanda Kırklareli Eserler Sergisi(H.Helvacıoğlu İ.Ö.O Bahçesi)
14.00……………………….Longoz (Hamdi Helvacıoğlu İ.Ö.O Bahçesi)
14.30……………………….Halk Oyunları Gösterileri
20.00……………………….Çevre Yürüyüşü
GECE KONSERLERİ ( Festival Alanı )
20.00……………………….* Aslı
21.00……………………….* Oktay GüRTüRK
22.00……………………….* Amazon Kızlar
23.00……………………….* Murat BOZ

31 MAYIS CUMARTESİ
10.00………………………Orientrik Yarışması (Show Düğün Salonu Parkı)
(Kırklareli Istranca Gençlik Doğa Sporları Kulübü katkıları ile)
11.00-18.00……………...Göz Taraması (Gar Binası yanı )
11.00………………………Halit ZİLYAS Uçurtma Yarışması (Festival Alanı)
14.00………………………Şiir Dinletisi (Show Düğün Salonu)
14.00………………………Otantik Eserler Çadırı (Hamdi Helvacıoğlu İ.Ö.O Bahçesi)
14.00………………………Zamanda Kırklareli Eserler Sergisi(Hamdi Helvacıoğlu İ.Ö.O Bahçesi)
14.00………………………Longoz Fotoğraf Sergisi(Hamdi Helvacıoğlu İ.Ö.O Bahçesi)
14.00………………………Kısa Film Gösterileri (Cine Plaza)
14.00……………………...Sinema Günü (Cine Plaza)
14.30………………………Elveda Rumeli Dizisi oyuncuları imza günü (Festival Alanı)
17.00………………………Halı Saha Futbol Turunuvası3.- 4. Lük Maçı(KırklareliSporHalıSaha)
17.00………………………En Güzel Boyacı Sandığı Finali(Show Düğün Salonu)
18.00………………………Halı Saha Final(Kırklareli Spor Halı Saha)
GECE KONSERLERİ ( Festival Alanı)
20.00……………………….* Bülent AKKOYUN
21.00……………………….* Hakan ALTUN
22.00……………………….* Defile gösterisi
23.00……………………….* Nilüfer
*Havai Fişek Gösterisi


Herkes gelsin her yıl muhtesem bir gösteri oluyor.



Sebep: Kırık Link










Karadeniz'in Tipik Tatil Kenti: İğneada


Bir yer düşünün ki doğanın içinde kafanızı dinleyebileceğiniz sakinlik ve dinginlikte. El değmemiş. İsteyen ava çıkabilir, isteyen dağlarında gezinebilir. İsteyen göllerinde tekne sefası yapar, isteyen balık avlar. Klasik deniz tatili sevene de 10 kilometrelik uzun sahillerde güneşlenme imkanı. üstelik de altın zerreciklerinin üzerinde. Yalnış duymadınız, kumların arasındaki gerçek altın zerrecikleri...

igneada6
İğneada Plajları


İğneada plajının ilginç bir özelliği var. Yıllar önce MTA orada bir araştırma yapmış ve sahilde kumların arasında altın zerrecikleri olduğunu tespit etmiş, ancak maliyeti çok fazla olduğu için çıkartmıyor ve öylece bırakıyor. Yani anlayacağınız altınlar üzerinde yürüyebilir ve hatta güneşlenebilirsiniz Kumsalında yürüyüş yapmak ve sezonda denize girmek, ayrı bir keyif. Denizin yosun kokusu ile ormanın çam kokusunu teneffüs ederek yürüyüyenler, hem stres atıyor hem de kumsalda dalgaların taşıdığı deniz kabuklarını da topluyorlar. Kış aylarında ise hafta sonu, kentten kaçanlara huzurlu bir sığınak olarak kapılarını açan İğneada'dan bahsediyoruz...

İki günlük ya da dilerseniz sabah erkenden gidip akşam dönebileceğiniz bir kaçamak gezi için en uygun seçeneklerden biridir İğneada. Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi'nin çevirdiği yarımada şeklindeki Trakya'nın ne yazık ki denize kıyıları yeterince tanınmıyor. Hele hele Kırklareli'nin Karadeniz'e olan güzelim kıyıları...Oysa bu kıyılar, masmavi gökyüzü ve ormanlarıyla gizemli bir turizm cenneti. Gizli koylarıyla ve maviye çalan gökyüzüyle güney sahillerini; alabildiğince uzanan ve kumsalın bittiği yerde başlayan ormanlarıyla da Karadeniz'i kıskandıran Trakya kıyıları hâlâ keşfedilmeyen ender yerlerden biri.

igneada yildiz daglari

İğneada Yıldız Dağları



Özgürlüğün tadı Yıldız Dağları'nda çıkar
Aslında tipik bir güney tatil kenti. Denizi, dağları, gökyüzü ile küçük bir cenneti andırıyor. 2 bin 500 kişilik yerleşik nüfusu, yazın biraz çoğalsa da sessiz ve sakin kalmayı başarabilen ender kentlerden biri. Karadeniz'den esen serin rüzgarlar yazın en sıcak gününde bile ortalığı serinletiyor. Uzun kumsalı ve masmavi denizi ile ilçenin çevresinde yaşayan günlük tatilcilerin uğrak yeri olan İğneada halkı, balıkçılıkla geçiniyor ama yegane ekmek teknesi değil artık. Yavaş yavaş gelişmeye başlayan yaz turizmi alternatif ekmek kapısı olmuş. Birçok insan yaz aylarında evini pansiyon olarak turizmin hizmetine sunuyor. İğneada'da yüzmek kadar eğlenceli bir iş daha var; Dağlarında gezinmek. Özgürlüğün tadına varmak için bulunmaz bir mekan Yıldız Dağları. Yine denizin hemen yanı başında, ormanın içlerine doğru uzanan Mert Gölü'nde balık tutmak ve bu taptaze balıkları yemek de İğneada'ya özgü bir ayrıcalık.

Limanında bol ve taze balık bulabileceğiniz gibi eşsiz doğasının koynunda sadece meyve-sebze yiyerek bile damak zevkinizi tatmin edebilirsiniz; çünkü orada hayatın size ender olarak sunduğu zamanları ve anlayışı bulursunuz. Kendinizi dinleyebileceğiniz ve çok ama çok sakin ve huzurlu bir tatil geçirebileceğiniz bir yer arıyorsanız orası kesinlikle İğneada'dır. Doğası ve kumsallarıyla yalnız ve sessiz bir kasaba olan İğneada, Kırklareli'nin ormanlarıyla meşhur Demirköy ilçesinin Yıldız Dağları'nın arasından Karadeniz'e uzanan kolu. Bağlı olduğu Demirköy ilçesine 26 km, Kırklareli il merkezine 100 km uzaklıkta.

7 gölüyle küçük bir cennet
Orman ve denizin olması nedeniyle yazları bile geceleri serin bir hava hakim İğneada'da. Sadece denizi ve sahili için değilde ormanı, yeşilliği ve temiz havası içinde ziyaret edilmesi gereken bir yer.. Sınırları içinde yer alan gölleri, bol oksijenli havası, lezzetli balıkları ve kolay ulaşımı ile doğanın içinde huzurlu bir tatil yaşamak isteyenler için biçilmiş kaftan. Bulgaristan sınırına 12 km. uzaklıktaki Kırklareli'ne bağlı İğneada, villalara ve kooperatiflere ev sahipliği yapmasına rağmen doğasını da koruyabilen ender bölgelerden. Erikli, Mert, Hamam, Pedina, Saka, Sülüklü ve Ramana isimleriyle anılan ve korumaya alınan yedi gölü bulunuyor.

Denizin yosun kokusu ile ormanın çam kokusunu teneffüs ederek yürüyüyenler, hem stres atıyor hem de kumsalda dalgaların taşıdığı deniz kabuklarını da topluyorlar. Haziran-Eylül ayları arasında yoğunlaşan İğneada, kış aylarında da hafta sonu, kentten kaçanlara huzurlu bir sığınak olarak kapılarını açıyor.

igneada yildiz daglari longoz ormanlari

İğneada Longoz Ormanları


Dünyada sadece 3 yerde Longos var, biri İğneada
Dünya üzerinde sadece 3 yerde olan Longos (subasar) ormanlarından biri de İğneada... Longos (subasar) ormanı, Kırklareli sınırları içinde, Karadeniz kıyısında yer alıyor. Yaban hayatın hala sürdüğü orman, Dünya Bankası fonlarıyla 8 yıldır yürütülen GEF2 adlı bir projeyle korunuyor. 2007'de milli park ilan edilen orman, içinde barındırdığı bitki türleri ve hayvan çeşitliliği ile ender görülen doğal bölgelerden biri.

Demirköy ilçesine bağlı İğneada'daki longozlar, Mert Gölü, Saka Gölü ve Erikli Göl Longozu olarak anılıyor. 10'dan fazla çayın birleşerek oluşturduğu üç dere, kumsalda oluşan doğal bentler sayesinde birikiyor ve burada doğal göller meydana getiriyor. Bu göllerde biriken su, geri doğru taşıyor ve pek ender bulunan subasar ormanı oluşmasını sağlıyor. Subasar ormanı, içinde çok zengin bir canlı yaşamı barındırıyor, su kuşlarına ev sahipliği yaptığı gibi, endemik birçok bitki türünün de var olmasını sağlıyor. Longoz'daki su miktadı baharda had safhaya ulaşınca, bu kez doğal bentler yıkılıyor, zengin besinlerle yüklü alüvyon denize taşınıyor. Bu besinler, deniz yaşamının da İğneada'da çok zengin olmasını sağlıyor. Bu sayede kalkan, lüfer, istavrit ve daha bir çok balık, İğneada'yı mesken tutan balıkçılar tarafından yakalanıp sofralarımıza ulaşıyor.

Longozları bekleyen tehlike
İstanbul'a 250 kilometre uzaklıktaki İğneada, su kuşları için ülkemizde yaşayan memelilerin yüzde 53'ü için, sadece oraya özgü bitki türleri ve böcekler için, yaşam kaynağı konumunda. İrili ufaklı birçok derenin getirdiği sularla oluşan ve deniz ile longozlar arasında kalan göler, longoz ormanları için adeta bir sigorta görevi üstleniyor ve doğal bir tatlı su perdesi oluşturarak denile hemen hemen aynı seviyede olan ormanlara, alttan ve üstten tuzlu deniz suyunun alana tersine doğru deşarj olmasını önlüyor. Longoz ormanları besleyen tatlı su larının ortadan kalkma tehlikesi var.

Eğer bu gerçekleşirse, tuzlu olan deniz suyu longoz toprağına yayılırsa, longozlarda yaşayan 544 bitkinin, 310 tür böceğin, 28 tür balığın, 46 tür memelinin, 194 tür kuşu ve 17 tür sürüngenin yaşam alanlarını kaybetmesi de kaçınılmaz.

Av merkezlerinden biri

İğneada, yaban hayatı çok zengin olan Kırklareli'nin av merkezlerinden biri konumunda. İğneada Panayır İskelesi ve Kıyıköy çevresinde geyik ve karacaya rastlamak mümkün. Hamam ve Pedina göllerinin ziyaretçileri Bulgaristan, Rusya ve Tuna Nehri deltasından gelen ördek, kuğu ve diğer kuş türleri. Yıldız Dağları'nın sık ve gür ormanlarla kaplı olması geyik, karaca, domuz, tavşan, tilki sansar gibi hayvanların yaşamasına uygun bir ortam sağlıyor. Avcılar için de gözde bir mekan oluyor.

igneada1
İğneada Parkları


Yaz sezonu kısa
10 kilometre uzunluğundaki kumsalları, şirin pansiyonları, balık lokantalarıyla İğneada, huzurlu bir tatil düşü kuranların hayallerini süsleyecek. Kastro ve Kıyıköy ile birlikte Kırkaleri'nin Karadeniz kıyısında deniz tatili yapmak isteyenleri bekleyen İğneada, İstanbul'a görece yakın olduğu için günübirlik gezilerde daha çok tercih ediliyor.

Yedigöller Milli Parkı'nı kıskandıracak güzellikteki Istranca Ormanları içinden geçilerek ulaşılan İğneada'da yaz sezonu kısa geçiyor. Haziran- eylül ayları yaz sezonu yaşayan İğneada'ya çevre ilçe ve kentlerden akın edenler eşsiz kumsalın ve temiz denizin tadını çıkarıyor. Yılın diğer aylarında kumsal oto ve moto kroscuların gözdesi

Adı İnebey'den geliyor
Cumhuriyet döneminden önce Kurtuluş Savaşı esnasında Yunan istilasına uğrayan İğneada, Midye-Enez hattının çizilmesiyle Yunanistan'a kalmışken Edirne'nin de kaybedilmesi sebebiyle yapılan anlaşmalarla bugünkü Trakya sınırı çizilmiş ve İğneada topraklarımızda kalmış. Cumhuriyet döneminde 1971 yılına kadar nahiye olarak yönetilen kasaba, bu tarihten sonra belediye olmuştur.İğneada'nın fethini yöneten komutanın adı İne Bey'dir. Buradaya kendi adını verir ve "İneada" adı zamanla İğneada olur

igneada5
İğneada Limanları


Karadeniz'in sakin limanı
İğneada tipik Karadeniz sahillerinin aksine yaz aylarında sakin ve dalgasız bir doğal liman. Kuzey rüzgarlarına kapalı. Denizin 150 metresinin sığı oluşu ise bir başka avantaj. Bölgede oluşan göllerden Erikli'nin çevresi doğal SİT alanı. Mert Gölü kıyılarında ise bazı yapılara rastlanıyor. Dibi bataklık olan gölün asıl zenginliği balıktan ziyade sazlıkları. Sazlar kış aylarında kesilip Hollanda'ya ihraç ediliyor.

Alamana adı verilen büyük balıkçı tekneleri ile açık denizden yakalanan kalkan balığının yanı sıra eylülde lüfer, palamut bolluğu yaşanıyor. Orman içinde alabalık yemek ise ayrı bir güzellik. Deniz fenerinin bulunduğu sarp kayalıklar da ziyaretçileri başka bir aleme sürüklüyor.



KIRKLARELİ üNİVERSİTESİ 12-13-14 MAYIS 2009 2.KüLTüR,SANAT VE SPOR ŞENLİKLERİ


afis1
KIRKLARELİ üNİVERSİTESİ



2. KüLTüR SANAT VE SPOR ŞENLİKLERİ ETKİNLİK PROGRAMI






12 MAYIS 2009 SALI



SAATİ YERİETKİNLİĞİN TüRü - İÇERİĞİ - KATILIMCILARI

10.00 Atatürk Anıtı - AÇILIŞ TÖRENİ

Çelenk Sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı.

10.15 Atatürk Anıtı - ŞENLİK YüRüYüŞü Rektörlük Binasına

10.30 Rektörlük Bahçesi - ŞENLİK AÇILIŞI Şenlik Alanı - KLü Öğrenci Konseyi Başkanı Yalçın AYDOĞDU'nun Konuşması,

- Rektör Prof.Dr.Sn. Mustafa AYKAÇ'ın Konuşması,

- Teknik Bilimler MYO Halk Oyunları Ekibi ,

- S.K.S Bşk.lığı Modern Dans Kulübü,

- Kırklareli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi.

11.30 Kültür Merkezi - SERGİ AÇILIŞI

Sergi Salonu - Teknik Eğitim Fakültesi - Maket Ev - Teknik Bilimler MYO - Halıcılık Desinatörlüğü

- Lüleburgaz MYO - Grafik

- Savaş ERDEM - Fotograflı Şiir Sergisi

12.30 Rektörlük Bahçesi - Şenlik İkramı

Şenlik Alanı

13.30 Kültür Merkezi - Modern Dans Kulübü Gösterisi Gösteri Salonu

14.30 Kültür Merkezi - Tiyatro VİZE MYO

Gösteri Salonu (Bir Galaksi Taksi ve Apartman Yöneticisi)

16.30 Kültür Merkezi -Tiyatro BABAESKİ MYO.

Gösteri Salonu (Harman Yeri 1915)

18.00 Rektörlük Bahçesi - Roman Müzik Grubu.

Şenlik Alanı

19.00 Rektörlük Bahçesi - VİZE MYO Müzik Grubu

Şenlik Alanı

20.00 Rektörlük Bahçesi - Kırklareli üniversitesi Müzik Kulübü

Şenlik Alanı

22.00 Rektörlük Bahçesi - Grup ÇORLU CAHİT

Şenlik Alanı





13 MAYIS 2009 ÇARŞAMBA




SAATİ YERİETKİNLİĞİN TüRü - İÇERİĞİ - KATILIMCILARI





-SPOR MüSABAKASI



14.00 Atatürk stadyumu -Futbol Final Müsabakası ve Kupa Töreni

14.00 Kültür Merkezi - Sinema Kulübü Kısa Film Gösterileri (Öğrenci Kulübü)

Gösteri Salonu



16.00 Kültür Merkezi - Türkülerin Dili - Şiir Dinletisi

Gösteri Salonu ( Kırklareli Şair-Yazar ve Sanatçılar Derneği)



17.45 Kültür Merkezi - Tiyatro LüLEBURGAZ MYO

Gösteri Salonu (Sevdalı Fidanlar)

16.30 Rektörlük Bahçesi - Modern Dans Kulübü Gösterisi

Şenlik Alanı


16.00 Rektörlük Bahçesi - Roman Müzik Grubu.

Şenlik Alanı

18.00 Rektörlük Bahçesi - Grup NUWANDA

Şenlik Alanı

19.00 Rektörlük Bahçesi - Grup NUMARA

Şenlik Alanı

21.00 Rektörlük Bahçesi - ÖZLEM TEKİN BADEM

Şenlik Alanı





14 MAYIS 2009 PERŞEMBE




SAATİ YERİETKİNLİĞİN TüRü - İÇERİĞİ -

KATILIMCILARI



-SPOR MüSABAKALARI




14.00 Atatürk

Spor Salonu - Basketbol Final Müsabakası Kupa Töreni

- Voleybol- Kız - Erkek Birincileri Kupa Töreni

- Modern Dans Gösterisi (Öğrenci Kulübü)

14.30 Kültür Merkezi - En Güzel Şiir Senin

Gösteri Salonu (KIRKLARELİ üNİVERSİTESİ + KIRKSEDER)

16.30 Kültür Merkezi -Tiyatro (Tek.Bil.MYO)

Gösteri Salonu (Düdüklüde Kıymalı Bamya)

17.30 Rektörlük Bahçesi - Defile (Yöresel Giysiler)

Şenlik Alanı - Kına gecesi

18.00 Kültür Merkezi -SÖYLEŞİ

Gösteri Salonu (Haldun Ulvi ALACAKAPLAN)

18.30 Kültür Merkezi - Tiyatro SKS Öğrenci Kulübü

Gösteri Salonu ( Tiyatro Tiyatroya Karşı)

18.00 Rektörlük Bahçesi -Roman Müzik Grubu.

Şenlik Alanı

19.00 Rektörlük Bahçesi -Serkan

Şenlik Alanı

21.00 Rektörlük Bahçesi - HASAN ISLATTI

Şenlik Alanı



NOT:

* 12-13-14 MAYIS 2009 şenlik programı çerçevesin de her gün Rektörlük Bahçesinde standların açılış saati 10.00 - 24.00 arasında gerçekleştirilecektir.

* Her gün Mikrofon Senin Sahne Senin sloganı ile küçük anfi katılımcılara açık olacaktır.

*Şenlik Süresince her akşam havai fişek gösterisi yapılacaktır.


19. KIRKLARELİ
KARAGÖZ KüLTüR SANAT VE KAKAVA FESTİVALİ
PROGRAMI
( 2009 )
* 24 MAYIS PAZAR
13.00-17.00……………….* Briç Turnuvası ve ödül töreni
14.30………………………. *Sokak isimleri açılışı
20.30………………………. *Kırklareli üniversitesi Kültür Merkezi Konserleri
Kanuni Göksel BAKTAGİR, Kemani Nedim NALBANTOĞLU ve Furtuna gurubu konseri

* 25 MAYIS PAZARTESİ


20.30………………………*Kırklareli üniversitesi Kültür Merkezi Konserleri
Kanuni Göksel BAKTAGİR, Kemani Nedim NALBANTOĞLU eşliğinde
Kırklareli Sanat Sevenler Konseri


30 MAYIS CUMARTESİ
15.30………………*Cirit Müsabakası (Erzurum ve Uşak Atlı Spor Kulüplerinin cirit müsabakası
Şehir Stadyumu Toprak sahası )

* 1 HAZİRAN PAZARTESİ


*Stantların açılımı
*Şişme Oyun gurupları (Festival alanı)
14.00………………… *Resim sergisi ( Gar Binası )


* 2 HAZİRAN SALI

* Şişme Oyun Gurupları (Festival alanı )

* 3 HAZİRAN ÇARŞAMBA

GECE KONSERLERİ ( Festival Alanı )
……………………….* DJ. MEC FLY ve Dans gurubu
……………………….* Mustafa KESER


* 4 HAZİRAN PERŞEMBE
17.00-20.00 …………….. *Göz Taraması ( Gar binası yanı )
17.30………………………*Festival Korteji Karagöz Heykeline Çelenk Koyma ( Belediye Bşk. Konuşması )
18.30………………………*Halk Oyunları Gösterileri (Vilayet Meydanı,Festival alanı )
18.00- 20.00………………*Şeker Taraması Diyabet cemiyeti.
20.45……………………..FESTİVAL ALANINDA KAKAVA ATEŞİNİN YAKILMASI
(Kırklareli Istranca Gençlik Doğa Sporları Kulübü katkıları ile )
GECE KONSERLERİ ( Festival Alanı)
…………………….. *Gurup BAND
………………………*Blues Of Rumeli Konseri
………………………*Yeni Türkü

* Havai Fişek Gösterisi
* 5 HAZİRAN CUMA


10.00……………………….. *Resim sergisi (Halk Eğitim Merkezi Salonu )
17.00-20.00…………………* Göz Taraması ( Gar binası yanı )
18.00………………………. *Fethi KARADUMAN Çıkış Yolu ATATüRK Devrimleri Konferansı 200 Konutlar
18.00-20.00………… ……. * Şeker Taraması Diyabet cemiyeti.
GECE KONSERLERİ ( Festival Alanı ) Sunucu Vatan ŞAŞMAZ

21.00……………………….* İstasyon 39
22.00……………………….*Emre AYDIN


* 6 HAZİRAN CUMARTESİ

12.00…….……………….*Göz Taraması ( Gar Binası yanı )
14.00……………………..*Şiir dinletisi (Ahmet Cevdet Paşa Parkı Paşa Cafe )
14.00……………………..*Ödüllü Bisiklet Turu ( HİS İl Temsilcisi Gar binası önü)
17.00……………………..*Diyet Yaparken Sağlığınızdan olmayın paneli(Kırklareli Hareketi Derneği Lokali)
17.00………………….... *En Güzel Boyacı Sandığı Finali ( Stat girişi )
GECE KONSERLERİ ( Festival Alanı) Sunucu Vatan ŞAŞMAZ
20.00……………………….* Dans Gösterisi
22.00……………………….*Petek DİNÇÖZ
23.00……………………….* Ali GüVEN

7 HAZİRAN PAZAR
………………………*Geleneksel Kakava Pikniği



KAKAVA ATEŞİ










İSTASYON CADDESİNE GİRİŞ












STANDLAR















LOKLAMALAR PİŞİYOR









YAŞASIN REKABET (sucuk ekmek + ayran =2 TL)
















İKİ GOL ATARSAN 7,5 TL KAZANIYORSUN (en az 10 kişi seyrettim hiç kazanan görmedim)
Msn Grin








PETEK DİNÇÖZ SAHNEDE












HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ









Kırklareli ili , Asya ve Avrupa arasında geçiş noktalarından birisi olmasından dolayı bir çok defa medeniyet değiştirmiştir. Romalılar, Bizanslılar ve 1363 yılındada Osmanlılar'ın egemenliğinde geçmiştir. 1. Dünya savaşında Bulgar ve Yunanların işgaline girsede 10 Kasım 1922 de özgürlüğüne kavuşmuştur. Kırklareli ilinin ilçeleri Babaeski, Demirköy, Kofçaz, Lüleburgaz, Pehlivanköy, Pınarhisar, Vize ilçeleridir. Ayrıca Kırklareli ve çevre ilçeleri tarihi ve kültürel açıdanda zengindir. Demirköy'deki Dupnisa Mağarası, Pınarhisar'da Pekmezdere, Vize'de Domuzdere, Kaptanın, Kıyıköy ve yenesu mağaraları bulunmaktadır. Ayrıca Demirköydeki Saka Gölüde Gezilecek bir başka noktadır. Kırklareli ve çevresinde ayrıca 1994 yılında kurulan Kırklareli Müzesi bunun yanında Aşağıpınar Antik Kenti, Kanlıgeçit Antik Kentidir. Kırklarelinde bilinen 3 büyük plaj vardır bunlar Kıyıköy,İğneliada,Kastros plajlarıdır.


20. KIRKLARELİ KARAGÖZ KüLTüR SANAT VE KAKAVA FESTİVALİ PROGRAMI ( 2010)

22 MAYIS CUMARTESİ

STANDLARIN AÇILIŞI

10.00 :* Duvar Resimleri Yarışması

11.00 :* Satranç Turnuvası (Dostluk Evi)

12.00 :* Karma Resim Sergisi-Resim Atölyesi (Show Düğün Salonu)

12.30 :* Ressam Sevil AKAY - Resim Sergisi Açılışı (Gar Binası)

14.00 :* Gösteri Güreşi ( Balaban Güreş Grubu)(Festival Alanı)

GECE KONSERLERİ ( Festival Alanı - Alternatif Sahne)

20.00 : * Yağmur AKTüRK-Kemal BUDAK(Pop)

20.40 : * SİNYAL REC.(Rap)

21.20 : * ALATURKA (Ramço)

22.00 : * FLUSH ROYAL(Rap)

22.40 : * REZONANS( Karışık)

23 MAYIS PAZAR

10.30 :* Tavla Turnuvası (Show Düğün Salonu)

12.00 :* Satranç Ödül Töreni (Dostluk evi)

13.00-17.30:* Briç Turnuvası ve Ödül Töreni (Kapalı Spor Salonu)

17.00 :* Kırklareli Karması- Malko Tırnova Futbol Müsabakası ve Ödül töreni(Atatürk Stadı Çim Saha)

GECE KONSERLERİ ( Festival Alanı - Alternatif Sahne)

20.00 : * MAGREP (Rock)

20.40 : *MP RECORDS (Rap)

21.20 : * NUVANDA (Rock)

22.00 : * POLEMİCK (Rap)

22.40 : Hasan ÖZTüRK - Semah Ekibi- Türkü

24 MAYIS PAZARTESİ

12.00 : Hobby Club El Sanatları Sergisi(Show Düğün Salonu)

15.00 :* Yeşil Belediyecilik Paneli- Dr. Müh. Sedat ÖZKOL (İl Halk Kütüphanesi)

17.00 : * Bocce Yarışmaları(HİS Kırklareli İl Temsilciliği)(Festival Alanı)

18.00 :* Fotoğraf Sergisi Açılışı KIFSAD (Dostluk Evi)

20.30 :* 20.Yıl Kokteyli (Dostluk Evi)

GECE KONSERLERİ ( Festival Alanı - Alternatif Sahne)

21.00 : * 46 RULES (Rap)

21.30 : * Volkan YILMAZ

22.00 : * 4 AS

22.30 : * SON DROCK (Rock)

23.00 : * JERFİ ve AMİRAL

25 MAYIS SALI

12.30 : * Mini Bilardo- Masa Tenisi-Badminton Yarışmaları (Gençler birliği Spor Kulübü Salonu )(HİS Kırklareli İl Temsilciliği)

17.00 :* Yöresel Yemek Yarışması(Dostluk Evi)(KTSO Kadın Girişimciler Kurulu)

18.00 :* Dostluk Evi Basketbol Turnuvası(Kapalı Spor Salonu Yanı)(Belediye Spor Kulübü)

20.00 : * KENTİMİN RENKLERİ (Halk Müziği-Dans Gösterileri- Şiir Dinletisi )(Kültür Merkezi)

26 MAYIS ÇARŞAMBA

13.00-20.00 : * Göz Taraması ( Gar binası yanı )

14.00-20.00: * Solunum Fonksiyon Testi(Gar Binası Yanı)

17.30 : * Panel (Sınav ve Çocuğumuz) Uzm. Dr.Berrin ERTEPE (Show Düğün Salonu)(Tabipler Odası)

18.00 : * Dostluk Evi Basketbol Turnuvası (Kapalı Spor Salonu Yanı)(Belediye Spor Kulübü)

GECE KONSERLERİ ( Festival Alanı )

20.00 :* MüZİKALİTE

20.40 :* Onur OĞUZ Dans Gösterisi

21.00 :* BAND

21.40 :* Onur OĞUZ Dans Gösterisi

22.00 :* İSTASYON 39

22.40 :*Onur OĞUZ Dans Gösterisi

23.00 :*CEZAYİR

27 MAYIS PERŞEMBE

SİNEMA ŞÖLENİ (Cine Plaza 27 Mayıs-03 Haziran)

13.00-20.00 : * Göz Taraması ( Gar binası yanı )

14.00-20.00 : * Solunum Fonksiyon Testi( Gar binası yanı )

17.30 : *Festival Korteji Karagöz Heykeline Çelenk Koyma - Belediye Bşk Konuşması

18.30 :*Halk Oyunları Gösterileri-Kırklareli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi-Kırklareli Roman Halk Dans Gösterileri- Suyun Ötesi Grubu Ritm Gösterisi- Loveç Majoret Grubu-Bulgaristan Belogradest Dilek Taşı Folklor Grubu (Vilayet Meydanı, Festival alanı)

19.00 :FESTİVAL ALANINDA KAKAVA ATEŞİNİN YAKILMASI

( Kırklareli Istranca Gençlik Doğa Sporları Kulübü katkıları ile )

19.15 : Ateş Dansı(Malko Tırnova Ateş Dans Grubu)

GECE KONSERLERİ ( Festival Alanı )

BALKANLARDAN ESİNTİLER(BULGARİSTAN)

20.30 :* Loveç Majoret Grubu

21.00 :* DANS, MüZİK VE FOLKLOR GÖSTERİLERİ (Malko Tırnova Folklor Ekibi)

DANS GÖSTERİSİ

22.00 : Burgas National Orkestrası

DANS GÖSTERİSİ

23.00 : Esil DURAN ve MAGİYA Bale Dans Gösterisi (Bulgaristan Pop Müzik Sanatçısı)

28 MAYIS CUMA

13.00-20.00: * Göz Taraması ( Gar binası yanı )

14.00-20.00: * Solunum Fonksiyon Testi( Gar binası yanı )

18.00-20.00: * Şeker Taraması(Diyabet Cemiyeti)

17.30 :* İ.Ö.Okullararası Futbol Turnuvası (Final)(Atatürk Stadı Suni Çim Saha)

18.00 : * Dostluk Evi Basketbol Turnuvası (Kapalı Spor Salonu Yanı)(Belediye Spor Kulübü)

GECE KONSERLERİ ( Festival Alanı )

Sunucu : Melike ÖCALAN

21.00 :* MARSİS

DANS GÖSTERİSİ

22.00 :* Gökhan TEPE

DANS GÖSTERİSİ

23.00 :* Zerrin ÖZER

29 MAYIS CUMARTESİ

13.00-20.00: * Göz Taraması ( Gar binası yanı )

14.00-20.00: * Solunum Fonksiyon Testi ( Gar binası yanı )

18.00-20.00: * Şeker Taraması(Diyabet Cemiyeti)

13.00 : KIRKSEDER Şiir Dinletisi (Ahmet Cevdet Paşa Parkı Paşa Cafe )

14.00-15.30 : * Duathlon ve Ödül Töreni(Istranca Gençlik Doğa Sporları Kulübü)

17.00 : Bisikletli Denge Yarışması(KDOSK ve HİS katkılarıyla) (Kapalı Spor Salonu Yanı)

17.00 : * En Güzel Boyacı Sandığı Finali ( Stad girişi )

18.00 : * Dostluk Evi Basketbol Turnuvası (Kapalı Spor Salonu Yanı)(Belediye Spor Kulübü)

GECE KONSERLERİ ( Festival Alanı)

Sunucu : Melike ÖCALAN

21.00 :BALKAN MESSENGER (Nedim NALBANTOĞLU)

DANS GÖSTERİSİ

22.00 : PİNHANİ

DANS GÖSTERİSİ

23.00 : SILA


177 kakava logoamph240ampw320ampzc1ampq90

12 MAYIS 2011 PERŞEMBE
12.00 Hobby Club El Sanatları Sergisi ( Gar Binası) (12-17 Mayıs)
14.00 Bolluk- Bereket Kakava Semineri ( İl Halk Kütüphanesi)
18.00 Kırklareli Mimarisi Örnek Ev Gezileri Türkev - Papazın Evi Yılmazer Konağı (Yayla Mahallesi)
13 MAYIS 2011 CUMA
10.00 İlköğretim Okulları arası Karagöz Gösterileri Elemeleri (Halk Eğ.Merkezi)
14.00 İlköğretim Okulları arası Karagöz Gösterileri Elemeleri (Halk Eğ.Merkezi)
14 MAYIS 2011 CUMARTESİ
10.00 Duvar Resimleri Etkinliği ( Doğan Işıkalp İ.Ö.O. Duvarı )
10.00 Kırklareli'nin Kentsel Dokusu ve Yeni Yerleşim İlkeleri Sempozyumu Türkev ( Kültür Merkezi )
11.30 Taekwondo Karşılaşması (Festival Alanı)
12.00 Uluslararası Veteranlar Futbol Turnuvası Kırklareli-Lüleburgaz Maçı (Sentetik Saha)
14.00 Uluslararası Veteranlar Futbol Turnuvası Varna ( Bulgaristan) - Uzunköprü Maçı (Sentetik Saha)
14.00-15.00 Badminton (Gençlerbirliği Spor Kulübü Salonu)
14.00 Kırklareli'nde Koruma, Geliştirme ve Uygulama Konulu Panel - Türkev ( Kültür Merkezi)
15.30-16.30 Bilek Güreşi (Festival Alanı)
17.00 Uluslararası Veteranlar Basketbol Turnuvası - Kırklareli Belediyespor- Varna Karadenizspor (Kap. Spor Sal.) 1.Karşılaşma
19.00 Uluslararası Veteranlar Basketbol Turnuvası - Lüleburgaz -Plovdiv (Bulgaristan)(Kapalı Spor Salonu) 2.Karşılaşma
20.30 Sanat Sevenler Derneği Sanat Müziği Konseri Türkev ( Kültür Merkezi)
15 MAYIS 2011 PAZAR
11.00 Uluslararası Veteranlar Futbol Turnuvası 3.-4.'lük Maçı (Sentetik Saha)
11.00 Tavla Turnuvası (Dostluk evi)
12.00 -18.00 Motokros Akrobasi Gösterileri (Vilayet Meydanı) (5 gösteri)
13.00 Uluslararası Veteranlar Futbol Turnuvası 1.-2.'lik Maçı (Sentetik Saha)
17.00 Uluslararası Veteranlar Basketbol Turnuvası ( Kapalı Spor Salonu) 3.'lük Karşılaşması
19.00 Uluslararası Veteranlar Basketbol Turnuvası ( Kapalı Spor Salonu) FİNAL Karşılaşması
20.30 Edirne Kent Oda Müziği Orkestrası Dinletisi (Dostluk evi)
16 MAYIS 2011 PAZARTESİ (Standların Açılışı )
18.30-19.30 Yöresel Tatlar Yarışması Kategori : Börekler (Dostluk evi)
20.00 Festival Tanıtım Kokteyli ( 21. Yıl)
Alternatif Sahne - Festival Alanı
20.00 ERHAN KABAAĞAÇ ( DJ Performans)
20.30 RAPICK EFFA (Rap)
21.00 AMİRAL FLUSH ROYAL (Rap)
21.30 SLASH MASTER FLOW DRAMECAL KRUZA ( Rap)
22.00 UĞUR ÖZDİLEK GRUP BAND (Pop)
17 MAYIS 2011 SALI
11.30 Karagöz Oyunu Sahnelenmesi Karagöz Sanatçısı : Alpay Ekler ( Halk Eğitim Merkezi)
12.00 Karma Resim Sergisi ( Gar Binası) (17-21 Mayıs)
13.30 Karagöz Oyunu Sahnelenmesi Karagöz Sanatçısı : Alpay Ekler ( Halk Eğitim Merkezi)
16.00 Karagöz Tasvirlerinin yapımı Workshop Çalışması Karagöz Sanatçısı : Alpay Ekler ( Halk Eğitim Merkezi)
17.00 Bocce Yarışmaları (Festival Alanı)
Alternatif Sahne - Festival Alanı
20.00 NUWANDA ( Alternatif)
20.30 MüZİKALİTE ( Alternatif)
21.00 MP RECORDS (Elektronik)
21.30 OKAN SAVAŞ ( Pop-Rock)
22.00 EMPATİ ( Rock)
22.30 İSTASYON 39 ( Pop)
18 MAYIS 2011 ÇARŞAMBA
14.00 Tüberküloz Konulu Seminer Konuşmacı: Prof. Dr. Tuncay ÇAĞLAR ( İl Halk Kütüphanesi)
16.00 İlköğretim Okulları arası Karagöz Gösterileri FİNAL (K.ü.Kültür Merkezi)
17.00 İlköğretim Okulları arası Karagöz Futbol Turnuvası (Final) A.Nazmi üstündağ Spor Kompleksi
18.00 Dostluk Evi Sokak Basketbolu Turnuvası (Kapalı Spor Salonu Yanı)
18.00 ‘'Arkadaşlar Denizde'' konulu Fotoğraf Sergisi Açılışı Bulgaristan Burgas Fotoğraf Der. KIFSAD (Dostluk Evi)
Alternatif Sahne - Festival Alanı
20.00 FALL ( Metal)
20.30 üMİT KADIOĞLU VE AYIŞIĞI ORKESTRASI ( Pop)
21.00 K.ü. MODERN DANS GRUBU
21.30 RAMÇO VE GRUP ALATURKA (Alaturka)
TAYFUR AKSOY ( Arabesk-Alaturka)
22.30 REZONANS ( Pop)
19 MAYIS 2011 PERŞEMBE
11.00 Belediye Birimler arası Paintball Turnuvası ( Karahıdır Korusu)
12.00 Karikatürist Ahmet KESKİN Karikatür Sergisi Workshop çalışması ( Sağlık Bahçesi) (19-20-21 Mayıs)
15.00 Keşan Belediyesi Çağdaş Kadınlar Halk Oyunları ( Anıt Kültür Park)
16.00 Festival Korteji - Karagöz Heykeline Çelenk Koyma - Belediye Bşk Konuşması (Karagöz Parkı)
‘'Uçmak Özgürlüktür'' Güvercinlerin uçurulması
Keşan Belediyesi Çağdaş Kadınlar Halk Oyunları
Babaeski Belediye Bandosu
Edirne Belediye Bando Orkestrası
KUKERİ Gösteri Grubu - Bulgaristan Tunca Belediyesi / Yambol
Kırklareli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi
17.00-19.00 Sokak Çalgıcıları ( İstasyon Cad.-Vilayet Mey.-Cumhuriyet Mey- Cumhuriyet Cad- Anıt Kültür Park-Karagöz Prk)
17.00 Sokak Tiyatrosu - Karagöz / Hacivat Gösterileri Tiyatro Akademi Der.(Festival Alanı- İstasyon Cad. Anıt Kültür Park)
18.00 Kakava Bereketi ( Festival Alanı)
18.00 Keşan Belediyesi Çağdaş Kadınlar Halk Oyunları ( Festival Alanı )
KUKERİ Gösteri Grubu - Bulgaristan Tunca Belediyesi / Yambol (Festival Alanı)
Kırklareli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi (Festival Alanı)
Babaeski Belediye Bandosu (Kortej Bitimi: Gar Binası Önü)
18.30 Dostluk Evi Sokak Basketbolu (Kapalı Spor Salonu Yanı)
20.00 Geleneksel Kakava Ateşinin Yakılması (Festival Alanı)
Edirne Belediye Bando Orkestrası ( Kakava Ateşi Bitimi gösterisi- Çim Alan)
KUKERİ Gösteri Grubu - Bulgaristan Tunca Belediyesi / Yambol (Çim Alan)
ANA SAHNE ( Festival Alanı)
20.10 * Karagöz Gösterileri Ödül Töreni
* 2010 Yılı Spor Adamı Ödülü - İsmail Tırpancı - T. Amatör Spor K. Federasyonu Temsilcisi
* Ayhan GüLHANE - Jübile Ödülü
* Karagöz Futbol Turnuvası Ödül Töreni
20.30 K.ü. Modern Dans Grubu
20.45 BURAK KİBAR
21.30 ÖZGüN
22.30 ZüLFü LİVANELİ
20 MAYIS 2011 CUMA
19-25 MAYIS FESTİVAL SİNEMA GüNLERİ (Cine Plaza)
09.00-18.30 KETEM Smear Testi Kayıt Başvuru Alımı ( Sağlık Bahçesi)
15.00 KUKERİ Gösteri Grubu - Bulgaristan Tunca Belediyesi Yambol (Anıt Kültür Park)
15.00 UMKE Kurtarma Tatbikatı (Gar Binası Önü)
17.00-19.00 Sokak Çalgıcıları ( İstasyon Cad.-Vilayet Mey. -Cumhuriyet Mey.Cumhuriyet Cad - Anıt Kültür Park - Karagöz Parkı)
17.00 Sokak Tiyatrosu - Karagöz / Hacivat Gösterileri Tiyatro Akademi Der.(Festival Alanı- İstasyon Cad. Anıt Kültür Park)
18.00 Kırklareli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi (Festival Alanı)
KUKERİ Gösteri Grubu - Bulgaristan Tunca Belediyesi Yambol (Festival Alanı)
GECE KONSERLERİ ( Festival Alanı ) BALKANLARDAN ESİNTİLER KONUK üLKE: YUNANİSTAN
20.50 MAGİYA
21.00 İSTANBUL NİGHT (Yunan Halk Dansları )
21.10 CAFé AMAN İSTANBUL (Rum Rembetiko)
İSTANBUL NİGHT
22.15 YORGO
İSTANBUL NİGHT
MAGİYA
21 MAYIS 2011 CUMARTESİ
14.00 FESTİVALİN RENKLERİ â€˜'Kakava Fotoğrafları Yarışması'' FİNALİ (Dostlukevi)
14.00-15.30 Duathlon ve Ödül Töreni ( Karahıdır Korusu- Festival Alanı) Koşu: Karahıdır Korusu
Bisiklet Sürüşü: Karahıdır Korusu-Festival Alanı
15.00 Tüp Bebek Konulu Seminer Konuşmacı: Doç. Dr. Koray ELTER ( İl Halk Kütüphanesi)
16.00 Bisikletli Denge Yarışması (Kapalı Spor Salonu Yanı)
17.00-19.00 Sokak Çalgıcıları ( İstasyon Cad.-Vilayet Meydanı-Cumhuriyet Meydanı- Cumhuriyet Cad- Anıt Kültür Park- Karagöz Park)
17.00 Sokak Tiyatrosu - Karagöz / Hacivat Gösterileri Tiyatro Akademi Der.(Festival Alanı- İstasyon Cad. Anıt Kültür Park) GECE KONSERLERİ ( Festival Alanı )
20.30 FEVZİ KURTULUŞ
21.15 MAGİYA
21.30 GÖKSEL
22.45 MAGİYA
23.00 SERTAB ERENER
Havai Fişek Gösterisi


Festivalde Sahne Alacak Sanatçılardan Bir Kaçı


[flash=http://www.elbiseleri.org/player/player-1859514380434.swf]width=600 height=440[/flash]






  • Babaeski - Kırklareli


  • Pehlivanköy - Kırklareli


  • Pınarhisar - Kırklareli


Kaynak:msxlabs.org

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Kırklareli
Kırklareli
http://www.kirklareli.gov.tr/80resim/02demirkoy/90dokumhane.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/krklareli.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/krklareli.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content