Liposuction

Liposuction vücutta belirgin bölgelerde toplanan yağların vakum yardımı ile ince kanüller (metal borular) kullanılarak alınması yönte...








Liposuction vücutta belirgin bölgelerde toplanan yağların vakum yardımı ile ince kanüller (metal borular) kullanılarak alınması yöntemidir. Bu girişim ile vücudun başka bölgelerine nazaran daha çok yağ toplanması olan yerlerden yağlar alınarak vücuda daha orantılı bir biçim kazandırılmaktadır. Bu işlem göbek, kalça (basenler), bacaklar, diz, bel yanları, sırt bölgesi, ayak bilekleri, kollar ve çene altı şeklinde bölgelerde bilhassa uygulama alanı bulmaktadır.


Yağların uzaklaştırılarak vücuda yeni biçim vermek amacıyla günümüzde bilimsel olarak kabul edilmiş komplikasyonları minimum olan tek yöntem, yağların vakum yardımı ile emilmesi kısaca bilimsel ismi ile liposuction yöntemidir. Bu işleme tıbbi literatürde body sculpting, body contouring, suction lipectomy şeklinde adlar de verilmektedir.





Liposuction işlemi büyük enjektörlerle ya da vakum aleti kullanılarak yapılabilir. Her iki durumda da vücut bölgesine nazaran değişmek suretiyle 2, 3 ve 4 mm ölçekli kanüller kullanılır.


1970'li yıllardan bu yana liposuction, plastik cerrahide uygulanmaktadır. Daha önceki yıllarda daha kalınca ölçekli kanüller kullanılır idi. Son yıllarda bu yöntemdeki en mühim gelişme ıslak teknik denilen tekniğin uygulanması ve daha ufak ölçekli borular kullanılmasıdır. Yağ emilecek mıntıkalar içine lokal anestezik ve kanamayı azaltan ilaçların (adrenalin) bulunmuş olduğu serumlar enjekte edilmekte ve bu bölgelerden yağlar daha kolay ve kansız şekilde çekilebilmektedir. Ufak ölçekli kanüller kullanılması ameliyat sonrası oluşabilecek düzensizliklerin ihtimalini en üye indirmektedir.


Liposuction bir zayıflama yöntemi değildir. İdeal olarak kilosu düzgüsel ya da normalden birazcık fazla olan ama vücudun belirgin bölgelerinde başka bölgelerden daha çok yağ toplanması olan kişiler için uygulanmaktadır. Bilhassa bayanlarda kalça, basen, uyluk (üst bacak), karın ve bel bölgelerinde başka mıntıkalara nazaran daha çok yağ toplanması görülmektedir. Bu işlem ile bu mıntıkalar inceltilerek başka mıntıkalar ile orantısı dengelenmektedir. Liposuction ile vücut şekillendirilmesinde yağ toplanmalarının olduğu tüm mıntıkalar değerlendirilerek aynı seansta yağların alınması başarıya ulaşmış bir netice açısından çok önemlidir.


Liposuction ameliyatı yağ alınacak bölge uyuşturularak lokal anestezi altında ya da genel anestezi altında yapılabilir. Bizler çok geniş alanlarda çabalama gerekmediği durumlarda lokal anestezi ile desteklenmiş sedasyon anestezisini tercih etmekteyiz. Lokal anestezi ile desteklenmiş sedasyon anestezisiyle meydana getirilen girişimlerde de anestezist tabip ameliyatta bulunmakta ve hastayı yatıştırıcı bazı ilaçlar ile rahatlatmakta ve ağrı-sancı duyması olası evrelerinde kısa süreli olarak uyutmaktadır.


Liposuction işlemi bir tek kanüllerin gireceği 3-4 mm uzunluğunda kesiler yolu ile yapıldığından ameliyat sonrası herhangi bir kesi izi göze çarpmamaktadır. Ameliyat sonrası dönemde girişim meydana getirilen mıntıkaya elastik korseler giydirilmektedir. Böylelikle derinin yeni yerine daha pürüzsüz şekilde adapte olması sağlanmaktadır. Bu korselerin averaj 2-3 hafta süresince giyilmesi tavsiye edilmektedir. Liposuction hasta açısından ameliyat sonrası çok rahat geçen bir girişimdir. Liposuction işlemlerinden sonrasında hasta çoğu zaman birden fazla saat içinde evine yollanmakta ve bir iki gün içinde işine ve günlük aktivitelerine geri dönebilmektedir.


Ameliyat sonrası oluşabilecek hafifçe ağrılar-sancılar ağrı-sancı kesiciler ile denetim edilebilir. Liposuction girişiminden sonrasında yağ alınan bölgelerde ödem ve morluklar oluşacaktır. Morlukların geçmesi 3-4 haftayı, şişliklerin tam olarak inmesi ve kati sonucun ortaya çıkması da 6-8 haftayı bulabilmektedir.


Liposuctiondan sonrasında hastaya fizyolojik egzersizler ve işlemin yapıldığı mıntıkalara LPG uygulamaları önerilmektedir. Böylece ödemlerin daha hızlı geçmesi ve derideki dalgalanma ihtimalinin daha az olması sağlanmaktadır.


Liposuction işleminde en mühim komplikasyon yağ alınan bölümde dalgalanmalar (ondülasyon) ve bazı göçük noktaların oluşmasıdır. Yağ alınan mıntıkadan normalden fazla yağ alınması ya da düzensiz olarak yağ alınması bu sonucu doğuracağı şeklinde ten elastikiyeti iyi olmayan kişilerde de bu vaziyet ortaya çıkabilir. Ortaya çıkan bu problemlerin düzeltilmesi oldukça güçtüır. Bu yüzden bu işlemin deneyimli ellerde uzman kişiler tarafınca yapılması çok önemlidir.


Liposuction, sellülit denilen derideki düzensizlikleri azaltabilmekle beraber tamamen ortadan kaldırmayacağı bilinmelidir. Ten elastikiyeti iyi olan genç hastalarda daha iyi güzel duyu sonuçlar elde edilmektedir. Liposuction meydana getirilen bölge yağ hücrelerinin sayısı azaltıldığından, şahıs bundan sonraki yaşamında kilo aldığında bilhassa bu bölgelerde yağ toplanması olmamaktadır.


Liposuction işlemi uygun hastalar seçildiğinde deneyimli ellerde yapılırsa çok başarıya ulaşmış sonuçlar veren bir girişimdir. Fakat uygunsuz bir girişimle belirgin bölgelerden çok fazla yağ alınmasına bağlı oluşan deformitelerin geriye dönüşünün oldukça güç olduğu akıldan çıkartılmamalıdır.


MEME DİKLEŞTİRME (MASTOPEKSİ)



Meme dikleştirme ameliyatı yerçekimi, gebelik, emzirme etkileriyle sarkan memelerin tekrardan şekillendirilmesi ameliyatıdır.


Bilhassa doğum ve emzirmeler sonucunda meme teni elastikiyetini yitirir. Meme dokusu eski dik formunu kaybeder ve meme başları oldukları yerden daha aşağı bir noktaya inerler. Bir takım olgularda meme bezlerinde küçülme ve memelerin içlerinin boşalması görülür. Meme dikleştirme ameliyatlarında gaye memeye yeni bir biçim ve dik bir form kazandırmaktır. Meme başı çevresindeki koyu renkli alan (areola) geniş ise bu ameliyatla daraltılabilir. Bununla birlikte gebelik sonrasında meme bezleri küçültülüp içi boşaldıysa bu dikleştirme işleminde silikon meme protezleri de yerleştirilerek meme hacmi ve gerginliği arttırılabilir.


Meme dikleştirme ameliyatlarında pek çok değişik teknik uygulanabilir. Uygulanacak cerrahi teknik memelerin ebatlarına sarkmanın derecesine, derinin elastikiyetine ve cerrahın tercihine nazaran farklılık gösterir. Hafifçe sarkma olan kişilerde bir tek memebaşı çevresinde iz duracak şekilde meydana getirilen cerrahi girişimler kafi olabilmektedir. Fakat daha çok sarma olan kişilerde meme küçültme ameliyatlarında olduğu şeklinde meme başı çevresinde ve meme başından aşağı doğru uzanan dik bir kesi izi oluşacaktır. Nadiren ileri sarkma olan vakalarda ise meme altı kıvrımında da kesi ve dikişler gerekebilir. Bu durumda ters T şeklinde bir iz oluşacaktır. Meme dikleştirme ameliyatlarında sarkmış ve elastikiyetini yitirmiş derinin çıkartılmasının yanısıra meme bezine yeni biçim ve form vermek için bazı toplayıcı ve asıcı dikişler konur.





md1

Operasyon öncesi sarkık göğüsler





md2

Gölgeli bölgedeki meme teni çıkartılır ve meme başı daha yukarı bir konuma getirilir

md3

Kesiler dikişlerle kapatılır

md4

Operasyon sonrası daha dik memelere haiz hasta





Yaza hazırlık liposuction


Prof. Dr. Sıdıka Kurul, yaza ince girmek isteyenler için liposuctionı konu alıyor.

resim107573


İnsan vücudundaki yağ hücresi sayısı sabittir, kısaca ergenlikten sonrasında yağ hücrelerinin sayısında artma olmaz,buna rağmen yağ hücrelerinin hacmi genişler ve bu da vücudun bir takım bölgelerinde sınırı olan yağ birikimi ya da genel olarak kilo artışı ile sonuçlanır.


Gençler: Yapısal olarak her iki cinste de bedenin bir takım bölgelerinde yağ toplanması sık karşılaşılan bir durumdur. Bilhassa genç bayanlarda bacakların dış tarafında ve/ya da kalçada, dizlerin iç tarafında, çene altında söz konusu yağlı mıntıkalar yakınmalara neden olur.


Erişkinler: Yaşın ilerlemesine paralel olarak , her iki cinste beslenme alışkanlığı ve yaşam şekli bedende değişikliklere sebep olur. Bilhassa hanımlarda gebelik, değişik derecelerde kilo alınmasına ve vücudun bir takım bölgelerinde - karın, kalça, mons pubis (venüs tepesi), bacak ve diz iç yanları, çene altı vb -yağ toplanmasına ya da sınırı olan sarkmalara neden olur.


Orta yaşlılar: Bu grupta sınırı olan yağ toplanması büyük bölümü kez derinin de gevşemesi ve kısmen sarkması ile birliktedir. Çoğunlukla bacak ve kol iç yanları,bacak alt kısmına diz üstünde ten sarkıklığı ile beraber yağlanma ve gövdede arka koltuk altı çizgisinde sütyen üstüne taşar görünümde yağ birikintileri büyük bölümü kez kaçınılmazdır. Karında yağlanma ve sarkmaya büyük bölümü kez mons pubisin(venüs tepesi) belirginliği birlikte rol alır, mons pubis belirginliği bayanların çoğunu - bilhassa mayo giyindikleri süre - rahatsız eder.


Her üç durumda da uygun rejim, egzersiz, tertipli bir yaşam seçimi ve bir takım medikal güzel duyu müdahalelere karşın düzelme olmaz ve bir takım kişilerde bu bölgelerdeki inatçı yağ birikimi ve/ya da sarkma, fazla yağlanma , vücut konturlarında bozulmaya, bundan ötürü kişinin yaşamını negatif etkilemeye başlar.


Liposuction nedir ?

Liposuction, inatçı yağ birikimlerinin vakumla emilerek,vücuttan yağların uzaklaştırıldığı bir ameliyattır. Kesinlikle bir zayıflama ameliyatı değildir, bir vücut kontur düzeltme ameliyatıdır. Hacmi artmış, rejim ve egzersize dirençli yağ dokusu ameliyat ile vücuttan uzaklaştırılırken, mevcut yağ hücrelerinin sayısı da azaltılmış olur.


Kullanılan kanüller ve vakum cihazlarındaki gelişmeler ile çene altı, yanaklar , boyun, kol üst iç yanı, memeler, göğüs, karın, bel kalça, uyluk, diz iç yanı, bacak ve topuk şeklinde vücudun nerede ise her bölgesindeki inatçı yağ birikimlerinin vakumla alınması mümkün hale gelmiştir. Liposuction, başka vücut kontur düzeltme ameliyatlarında tamamlayıcı işlem olarak da kullanılmaktadır .


Liposuction “vakumla fazla, inatçı yağların alınması†yöntemini tanımlayan işlemin genel adıdır . Hastadaki duruma nazaran türlü modifikasyonlar uygulanabilir .Bu tekniklere değişik adlar verilmekle beraber işlem aslına bakarsak Iiposuction'dır . Son 10 yıl içinde geliştirilen yüzeyel liposuction yada liposculpture ismi verilen yöntemle hem kontur bozukluğuna sebep olan yağ birikimleri giderilebilmekte hem de ten sarkıklıklarının düzeltilmesi ve inatçı selülitlerin yok edilmesinde kati netice alınabilmektedir.


Son zamanlarda basında ağrısız, kansız , anestezisiz, izsiz ameliyatlar olarak sunulan ve liposhaping, liposhaving olarak isimlendirilen müdahaleler, 10 senedir plastik cerrahlar tarafınca lokal anestezi ile uygulanan â€yüzeyel Iiposuction ya da liposculpture" yönteminden başka bir şey değildir. Liposuction ameliyatı, kurallarına uygun olarak ve ameliyathane koşullarında kesinlikle bir plastik operatör tarafınca yapılmalıdır.


Günümüzde Iiposuction, oturmuş, kabul görmüş ve klasik ders kitaplarına girmiş bir yöntemdir ve vücut

kontur düzeltilmesinde olmazsa olmaz bir ameliyattır. Usulüne uygun (doğru hasta seçimi, hastahane koşulları, doğru teknik uygulama ) olarak meydana getirilen liposuction, güven sınırı aşılmadığı takdirde, herhangi bir riski olmayan bir ameliyattır. Günümüzde güven sınırı 2.5 litre olarak kabul edilmektedir. Daha çok miktar da alınabilir. O süre ameliyat 3-6 aylık aralarla seanslar halinde yapılabilir ya da hastanın sıvı ve elektrolit dengesini tamamlayacak önlemler alınarak tek seansta yapılabilir. Kan nakli lüzumlu olabilir .


Ameliyat nerede yapılır?

Liposuction işlemi, hastahane koşullarında ameliyathanede yapılır.


Anestezi tipi: Alınacak yağ miktarına bağlıdır, lokal anestezi, sedasyon (damar içine sakinleştirici ilaç verilmesi) ya da genel anestezi altında yapılabilir.


Ameliyat: Ameliyat vakum uygulanacak bölgelerin durumuna nazaran 1-2.5 saat içinde sürer. Ameliyatın genişliğine bağlı olarak aynı gün eve çıkmak mümkündür. Ameliyatın başlangıcında işlemin uygulanacağı mıntıkaya hususi bir sıvı enjekte edilir . Bir süre sonra bu bölge üstüne ya da yakınına meydana getirilen kesilerden ( 5 mm. uzunluğunda) 2-6 mm. çapındaki kanül ismi verilen metal borular ten altı tabakası içine sokulur ve vakum aletine bağlıdır. Vakum aleti çalıştırılır, istenilen vücut konturu ve düzgün bir ten yüzeyi sağlanıncaya kadar yağların emilme işlemi devam eder . Istek edilen sonuca ulaşıldığı süre kanül çıkarılır,ameliyat kesileri dikilir ya da saydam flaster ile kapatılır. Ameliyat sonunda vakum uygulanmış alanlara hususi bandaj uygulanır ve hastaya korse giydirilir.


Ameliyat sonrası: Alınan yağ miktarına bağlı olarak hasta aynı gün evine gidebilir ya da 1-2 gece hastahanede kalması gerekebilir. Ameliyat sonrası çoğu zaman rahat geçer. Ağrı-sancı hissedilmez. 6-7 gün sonrasında korse ve hususi bandaj çıkarılır.Korse tekrardan giydirilir. Hasta korse giymeğe 6 hafta devam eder. 3. haftadan sonrasında gece yatarken korsesini çıkartabilir. Ameliyat sonrası ilk 6 haftalık dönemde korsesiz ayağa kalkılmaması uygundur. Vakum uygulanmış alanlarda morumsu renk değişimleri olabilir. Şişlik, karıncalanma ve yanma hissi olabilir. Bu tür durumlar 3 hafta içinde kendiliğinden kaybolur. Ameliyat yara izleri de 2-6 ay içinde belirgin belirsiz hale gelir. İyi seçilmiş hastada ve iyi uygulanan teknikle kalıcı netice sağlanır.


Liposuction ameliyatının riskleri: Liposuction ameliyatı plastik cerrahi faaliyetinde son 20 yıl içindeki en iyi buluşlardan biridir. Uygun ortamda, seçilmiş hastaya, kurallarına uygun olarak uzman bir plastik operatör tarafınca yapıldığı takdirde liposuction riski olmayan bir ameliyattır.


Ameliyat kesilerine bağlı izler önemsizdir. Liposuction yapılmış bölümde deride düzensizlik ya da sarkma yanlış hasta seçimine ya da tekniğin doğru uygulanmamasına bağlıdır.


Hatasız liposuction olmaz

resim108213

Vücuttaki fazla yağların alınması olarak tanımlanan liposuction, az ya da çok fazla yağ alımında istenmeyen sonuçlar yaratabildiği şeklinde kişide kalıcı hasarlar bırakabiliyor.


Gazeteci Ayşe Brav'la gündeme gelen yağ emme olarak malum liposuction, plastik cerrahi ameliyatları içinde senelerdir yüzlerce vakaya uygulanan bir yöntem. Fakat belirgin kurallara uyulması halinde başarıya ulaşmış netice veren liposuction hakkında 2003 - 2005 yılları içinde Alman Liposuction Derneği başkanlığı meydana getiren Dr. Ziya Şaylan, “Yağ emmek mekanik bir vakadır, kısaca evde elektrik süpürgesi ile tozu emmek kadar kolay görünen bir iş. Fakat hepimiz yağ ememez, dokuyu tanımak lazımdır. Aletlerin uygun olması gerekir. Ameliyattan sonrasında hususi giysiler giymek şarttır. Hastaların beklentilerinin gerçekçi olması ve eğitilmeleri gerekir. Yalnız yağ emme ile 44 bedenden 38 vücuda inilemez†diyor.


Hastalar daha dikkatli


“Hatasız liposuction olmaz†diyen Dr. Ziya Şaylan, er ya da geç ciltte düzensizliklerin meydana çıkacağını belirtiyor. Her yağ emme uygulaması esnasında bağ dokusu parçalandığından cildin daha da gevşeyebildiğini gösteren Dr. Şaylan, “Yüzde 40 vakada bir tek yağ emmek kafi değildir aynı seansta ya da altı ay sonrasında teni de germek gerekir†diyor ve sözlerini şöyleki sürdürüyor: “Bütün bu nedenlerle günümüzde hastalar yağ emme işlemlerinde daha dikkatli bir yaklaşım içindedirler. Çağdaş teknoloji nerede ise sıfır yan tesiri olan ultrason (Ultrashape), lazer (Smartlipo), kısa dalga (Tripollar, Velasmooth) ve mekanik masajlarla (LPG) hastalara ameliyatsız alternatifler sunmaktadır. Fakat gene de ne yağ emme ne de ameliyatsız yöntemler dikkatli bir rejim ve sporun yerini tutamazlar.â€


Liposuction prosedürlerinin hastalara çok ayrıntılı anlatılması icap ettiğini vurgulayan Dr. Şaylan, yağ emme sonucu ortaya gelebilecek arazları şöyleki sıralıyor:Ciltte görülen düzensizlikler: En fazla rastlanan komplikasyondur. Bu tür durumlar, hatalı yağ emme tekniği ya da çok kalınca borularla ve deriye yakın olarak meydana getirilen yağ emmelerde meydana gelir. Gereğinden fazla yağ emilmiştir ve doku harabiyeti fazladır. Buna bağlı olarak karın duvarında sıvı toplanmaları olacak ve iyileşmeyi geciktirecektir. Bununla birlikte “leftovers†(geriye kalan) denilen emilmesi unutulan yağ kitleleri de engebelere niçin olacaktır.


Günümüzde çağdaş liposuction cerrahisinde az yağ emip ameliyatla teni germek daha güvenilir bir yöntem olarak kabul edilir.


Yağ embolisi: New York'ta 2002 - 2004 yılları içinde yağ emme sonucu yağ embolisine bağlı (yağ pıhtısı) beş ölüm vakası gözlenmiştir. Yağ embolisi sonucu ölümler, daha çok başka ameliyatlarla birlikte uygulandığında gözlenir. Uzmanlara nazaran her yağ emme işlemi esnasında küçük yağ embolileri meydana gelmekte fakat yaşamsal organlara gitmediklerinden hatalı olarak hastada uygulama sonrası narkoza bağlı gerilim düşmesi ve halsizlik olarak değerlendirilirler. 14 - 21 gün sonrasında dahi meydana gelen yağ embolileri mevcuttur.


Ten arazları: Bir takım vakalarda, bilhassa sigara içenlerde deride ölümler ve sertleşmeler oluşur. Ten kendini devamlı toparlayamaz ve geriye bir kir ve sertleşmiş bir ten kalabilir. His bozukluğu, yağ emme esnasında sinirlerin parçalanması sonucudur. Hasta elini sürdüğünde vücudun o kısmını hissetmez ya da az hisseder. Bu araz kalıcı olabilir.


Organ ve damar yaralanmaları: Başvuran vakalarda kalınbağırsak, mesane, böbrek- kasık damarlarında delinmelere rastlanmıştır. Bu vakalardan ölümcül olanlar olduğu şeklinde bacağın kesilmesiyle sonuçlanan da vardır. Körlük ve sağırlık: Yağ emme sonrası görülen körlük ve sağırlık bütün ülkelerde 4 vakada gözlenmiş fakat bu tür şeyler meydana getirilen kan sulandırıcı tedavilerle yine düzelmişlerdir.


Kalıcı şişlikler (Lenfödem): Oldukça yaygındır. Yağ emme sonrası giyilen hususi giysilerle bu vaziyet düzeltilmeye çalışılır. 2 - 3 hafta sonrasında lenf sıvısı kendine başka yollar bulur ve şişlik kaybolur.


Hasta memnuniyeti azaldı

Bundan 10 yıl ilkin liposuction sonrası memnun olmayan hastaların oranı yüzde 15 kadarken yeni meydana getirilen anketlerde bu oran yüzde 40'ların üstünde görünüyor. Amerikalı Plastik Operatör Gerald Pitman, liposuction hakkında yazdığı son kitabında, hastaların yüzde 25'ine bir süre sonra düzeltme icap ettiğini, yüzde 40 vakanın da fena sonuca karşın hastanın yeni bir ameliyatı kabul etmeyip duruma rıza gösterdiğini konu alıyor. Bununla birlikte Amerikan Liposuction Derneği de liposuction uygulanan hastaların çoğuna ilk baştan yağ emme ile birlikte bir karın germe ameliyatı icap ettiğini açıklıyor.


Ayşegül Aydoğan Atakan, Milliyet




Yaz süresince hangi güzel duyu?

Yüz, boyun germe şeklinde operasyonlar tatile gideceklere önerilmiyor. Lipusuction'dan sonrasında 2-3 hafta içinde ise yüzme özgür.





resim109882


Hangi güzel duyu

Güzel duyu ve Palstik Cerrahi uzmanı Op. Dr. Ayşe Bilge Sezgin yaz süresince hangi güzel duyu operasyonların yapılıp yapılamayacağı mevzusundaki soruları yanıtladı. Yazları en sık meydana getirilen operasyonların başlangıcında hanımlar için Liposuction -yağ aldırma operasyonları geliyor. Bu durumu meme operasyonları ve karın germe takip ediyor.

Türkiye'deki koşullar yurt dışıyla eş

İş ve eğitim sebebiyle göğüs ameliyatı yaptırmaya fırsat bulamayanlar yaz aylarını tercih ediyor. üstelik günümüzde hastane ve tıp teknolojisi yurtdışıyla eş durumda.

Liposuction'da iyileşme

Liposuction'dan sonrasında 2-3 hafta içinde yüzme özgür. Giriş delikleri çok ufak olduğundan kısa zamanda kapanıyor, korse giymek için 2-3 hafta kafi olabiliyor.

Dinlenmek mühim

Ayak bileği, diz ve bacak bölgesinde meydana getirilen liposuctionlar'dan sonrasında iyileşme daha uzun sürer ve bu süre 8-12 haftayı bulabilir. Bu kişilerin uzun süre ayakta kalması ve uzun yolculuklarda bacakların alt tarafta duracak şekilde durması ödemi artırır.

Erkekler de dikkat etmeli

*Yüz ve gıdı bölgesine liposuction yaptırmış kişilerin güneşten korunması ve şapka kullanımı gerekir. Erkeklerde bel bölgesinden sonrasında en sık liposuction meydana getirilen bölgeler gıdı ve meme bölgesi.

*Spor faaliyetine ara verilmeli Göğüs büyütme, küçültme ve dikleştirme operasyonunda iyileşme 6-8 hafta sürdüğü için bu zamanda spor yapmamalı ve yüzmemeli.

*İyileşme süresi 4 hafta Karın estetiği kısaca Abdominoplasti meydana getirilen hastalar da 4. hafta sonunda dikişleri tamamen alınmış ve kapanık olması durumda denize girebilir.

*Botoksla terlemeye son Yaz aylarına girmeden, bilhassa erkekler koltukaltı terlemesinin verdiği rahatsızlıktan kurtulmak için botoks yaptırıyor.El ve ayak bölgesinin aşı terlemesine karşı da bu uygulama yaptırılabiliyor.

Burun estetiği yazın yapılır mı?

"Burun ameliyatları yazın yapılmaz" diye malum yanlış bilgi aslına bakarsak noksan bilgiden lanır. 3-4 haftanın sonunda denize girilebilir.

Bu operasyonlar için kışı bekleyin

Yüz germe, boyun germe şeklinde operasyonlar tatile gideceklere önerilmiyor. Bu operasyonları dinlence dönüşü yaptırmaları daha uygun ve konforlu olur. Yağ enjeksiyonu meydana getirilen kişiler de güneşten uzak durmalı ve yüzünü iki ay güneşten korumalıdır.

Kaynak: Milliyet





Sebep: Sayfa düzeni.



Liposuction (Yağ Aldırma)

Liposakşın,liposuction, lipoplasti, liposculpture ya da suction lipektomi şeklinde terimler aynı işlemi adlandırmakta kullanılır. Liposuction, vücudun belirgin bölgelerinde birikmiş olan yağ dokularının ufak bir delikten bir kanül kullanılarak vakumlama yöntemiyle dışarıya alınmasıdır. Liposuction bir zayıflatma ameliyatı değildir, vücut şekillendirme ameliyatıdır. Liposuctionda, kişinin zayıflaması amaçlanmaz, bundan dolayı şişmanlık tedavisinde uygulanmaz.


Liposuction vücutta fazla yağ birikimi olan herhangi bir yere uygulanabilir. Genel olarak uygulama bölgeleri; yanaklar, çene altı, boyun, kolların üst kısmı, göğüs, sırt, bel, karın, kalça, basen, uyluk ve dizlerin iç yüzüdür.


Yine kilo alındığında, liposuction meydana getirilen bölge eskisi kadar yağ depolayamaz, daha dengeli bir yağlanma olur.


Liposuction ameliyatı esnasında en önce, yağ alınacak mıntıkalara hususi sıvılar verilir, böylelikle ameliyat esnasında samimi kan kaybı olmaz ve ameliyat sonrası ağrı-sancı hissi azalır. Ten üstünde açılan delikler bir tek kanülün girebilmesine yetecek büyüklük olup 3-5 mm uzunluğundandır. Liposuctionun ameliyatının vücuttaki giriş bölgeleri kıvrım bölgeleri ya da mayo içi şeklinde gizli saklı kalan yerlerden açılır ve bir kaç ayda fark edilmez hale gelir.


Kliniğimizde “yüzeysel liposuction†tercih edilmektedir. Liposuction yapılacak mıntıkaya ağrı-sancı ve kanamayı engelleyici maddelerle hazırlanmış sıvılar verildikten sonrasında mıntıkaya nazaran 2-4 mm.lik kanüllerle yüzeyden derine doğru yağ emilimi yapılır. Liposuction'un bu yöntemle yapılması düzensizlik olasılığını azaltır, hatta bir süre önce yapılmış liposuctiona ait şikayetleri de halledilebilir.


Liposuction ameliyatında bilimsel sınırlarda güvenle alınacak miktar, toplam vücut ağırlığının % 5' i kadardır ve en fazla % 7'ye kadar çıkılabilir. Fakat bu durumda hastanın, hastanede bir gece yatması gerekebilir. Ameliyat, liposuction ile alınacak yağ miktarına nazaran ve liposuction yapılacak alana nazaran lokal, sedasyon(ilaçla uyutma) ya da genel anestezi altında hastane ortamında yapılır. Liposuction ameliyatından korse ile çıkılır ve bir kaç saat sonrasında, eğer ek bir ameliyat uygulanmamış ya da devasa yükseklikte miktarlarda yağ alınmamış ise, hastaneden taburcu olunabilir. Ameliyattan sonraki dönemde liposucion meydana getirilen bölgelerde morarma, şişlik, gerginlik, kaşıntı ve çekilme hissi olabilir, bu tür şeyler normaldir. Dinlenme halindeyken ağrı-sancı hissedilmez, ama ameliyat olunan mıntıkaya dokunulduğunda ya da hareket halindeyken ağrı-sancı hissedilebilir. Bu şikâyetleri, en üye indirmek için üç ile beş gün içinde sıkı bir korse ile bölge baskı altına alınır. İki, üç gün içinde günlük işlere ve aktivitelere dönülebilir.


Ödemin çözülme süresi üç haftadır, bu zamanda korse giyilir, korse geceleri çıkarılabilir, gündüz giymek daha önemlidir. üç hafta sonrasında liposuction kesilerinin izleri belirsizleşir. üçüncü haftanın sonunda morluklar kaybolur ve vücut yeni şeklini almaya başlar ama hala ameliyat bölgeleri serttir ve masajlar ağrılıdır. Bu zamanda liposuction bölgelerine yapılacak masaj ya da LPG, dolaşımı hızlandırdığı için ödemin daha hızlı çözülmesini sağlar. Nihai netice üç ile altı ay içinde alınır.


Liposuction ile vücut hatlarınızda kalıcı ve çarpıcı bir düzelme sağlanır. Hiçbir süre düzelmeyeceğini düşündüğünüz, sizi ruhsal olarak rahatsız eden ve egzersizlerle düzeltemediğiniz görünümünüz tekrardan şekillenir ve kendinize olan güveninizi arttırır.




yag aldirme ve guncel ozturk

Lazer liposuction Nedir ?

Lazer liposuction vücut şekillendirilmesinde ve vücuttaki yağ fazlalıkların alınmasında kullanılan etkili bir tedavi yöntemidir.


Lazer enerjisi ile yağ hücrelerinde lipoliz yapılarak yağ dokusunun erimesi sağlanır. Ek olarak lazer enerjisi ile kollagen üretinin artırılmasıda sağlanarak deride sıkı ve düz bir görüntüde yaratılmış olunur.


Lazer liposuction karın, kalça, gıdı, kol, bel, iç ve dış uyluk, yüz şeklinde alanlara uygulanabilir. Ek olarak erkekte meme (jinekomasti), gıdı ve koltukaltı şeklinde alanda da çok etkilidir. Vücut şekillendirmek amacıyla yağ alınabilir, atletik ve kaslı bir biçim verilebilir. Klasik liposuctiona nazaran en mühim pozitif yanları kollagen üretimini artırarak deride sıkılaşma tesiri yaratması, morluk ve şişliğin daha az olması, ve günlük yaşama daha hızlı dönülmesidir.

SmartLipo

Lazer enerjisi ile yağ dokusunu eritir ve rahatlıkla vücuttan uzaklaştırılabilir. Kanama en üye indirildiğinden morarma klasik liposuctiona nazaran daha azdır. Lokal anestezi altında ufak bölgesel alanlarda yağları eritmek için uygulanabilir. Çoğu zaman hasta 1 gün içinde düzgüsel hayata döner. 1064 dalga boyundadır.

SlimLipo

Lazer enerjisi ile hem yağ dokularını eriten hemde kollagen üretimini artırarak deride sıkılaştırma tesiri yaratan bir yöntemdir. 924-975 dalga boyundadır.


SlimLipo ile beraber liposuction uygulandığında, lazer enerjisi ile eritilmiş yağlar ufak bir kanül yardımıyla dışarı alınarak uzaklaştırılır ve deride de sıkılaştırma ve pürüzsüz bir tesir yaratılarak vücuda yeni biçim verilir. Karın, kalça, baldır şeklinde daha geniş alanlar için uygulanabilir. SlimLipo ile operasyon sonucunu derhal görürsünüz.


SlimLipo? nun deriyi sıkılaştırma etkisinden dolayı gıdı, kol, bacak içi ve yanak sarkmaları için, klasik liposuctiona nazaran daha etkilidir. SlimLipo, Klasik liposuctiona nazaran kan damarları, doku ve deriye daha az hasar veren bir yöntem olduğundan daha sık tercih edilir.


SlimLipo ile Koltukaltı Terleme Tedavisi

Koltuk altı çok fazla terlemesi olan kişilere Botoks uygulanır yalnız bu geçici bir cevap olduğundan tekrarlanması gerekir. Kalıcı tesir oluşturmak için SlimLipo ile beraber liposuction uygulanabilir. Lazer enerjisi ile ter bezlerine tesir edilerek, bu bezler kalıcı olarak tahrip edilmiş olunur. Lokal anestezi altında uygulanabilir. Hastanede kalmasına gerek kalmaz. Ortalama yarım saatlik bir işlemdir. 1 hafta bandaj uygulanır.

Anestezi Türü


Uygulanacak alana bağlı olarak lokal ya da genel anestezi altında uygulanır.

İyileşme Süreci


Klasik liposuctiona nazaran ağrı-sancı, şişlik ve moruk çok azdır. İyileşme süreci çok hızlıdır. Lazer enerjisi ile deride sıkılaşmış ve düzgün bir görüntü elde edilir ve eritilmiş olan yağların büyük kısmı vücuttan tabii yolla atılır. Kısa zamanda düzelme görülür ve uygulanan mıntıkaya bağlı olarak ertesi gün dahi işinize dönebilirsiniz. Ten üstünde açılan delikler çok ufak olduğundan dikişe dahi gerek kalmaz, bu izler zaman içinde belirsiz hale gelir.

Op. Dr. Güncel ÖZTüRK

Güzel duyu, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisi




 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Liposuction
Liposuction
http://www.tip2000.com/images/md1.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/liposuction.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/liposuction.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content