Mağaza Nedir?

mağaza isim (mağa'za) Fransızca magasin 1 . Büyük dükkân: "O yandaki duvarın dış yüzünde, demir kepenkleri bulunan bir kaç...

mağaza


isim (mağa'za) Fransızca magasin




1 . Büyük dükkân:


"O yandaki duvarın dış yüzünde, demir kepenkleri bulunan bir kaç mağaza da vardı."- A. Ağaoğlu.

2 . Eşya ve azık deposu.



Birleşik Sözler


büyük mağaza

gümrüksüz mağaza

spot mağaza

konfeksiyon mağazası







  • Telefon satın aldığım mağaza ürünü sattığını kabul etmiyor, ne yapmalıyım?


  • Sanal mağaza kurmak istiyorum, ne yapmalıyım?


  • Paylaş  

  • Paylaş

  • Paylaş



MAĞAZA a. (fr. magasin, ar. mağSzin' den), işi. ikt.

1. İçinde toptan ya da perakende mal satılan az çok önemli büyüklükte ticari kuruluş: Bir ayakkabı mağazası açmak. Cumartesi günü mağazalarda alışveriş yapmak.

2. Büyük mağaza, genellikle kent merkezinde ve birkaç katlı, geniş bir alan üzerinde çeşitli mallar sunan perakende satış kuruluşu, (Bk. ansikl. böl.)




3. Halk mağazası, 400 ile 2 500 m2 arası bir satış alanı üzerinde, çok tüketilen ama çeşidi az mallar sunan ve kısmen “kendi hizmetini kendin gör" yöntemine benzer basitleştirilmiş satış yöntemleri kullanmakla birlikte her reyonun başında bir satış elemanı bulunduran ticari kuruluş.

4. Esk. Ardiye, depo.


*-*Tic. Teşhir mağazası, ticari ürünlerin sa- tılmayıp yalnızca sergilendiği yer.


*-*Tic. huk. Umumi mağazalar, serbest ya da gümrüklenmemiş malları saklamak üzere almaya ve bunlar karşılığında makbuz senedi ve varant (rehin senedi) vermeye yetkili kuruluşlar. (Bk. ansikl. böl.)


*-*ANSİKL işi. ikt. Büyük mağaza. Türkiye'de, büyük mağazalar ilk kez Birinci Dünya savaşı yıllarında İstanbul'da açılmaya başladı. Giyim eşyasından ev eşyasına kadar, daha çok yabancı etiketli mallar satılan bu mağazalar, genellikle bonmarşe adıyla anılıyordu. Cumhuriyet döneminde, özellikle 1950 yılından sonra, çeşitli tüketim eşyalarını bir arada satan büyük mağazalar giderek çoğaldı. 1955'te kurulan ve toplam 53 satış mağazası olan Migros, 33 mağazası olan Yeni Karamürsel, 1956 yılında Ankara'da İlk mağazasını açan Gima, 1978' de İzmir Belediyesi tanzim satış mağazaları olarak hizmete giren, daha sonra anonim şirkete dönüştürülen ve mağaza sayısı 93'e ulaşan Tansaş ve biri Ankara'da ikisi İstanbul'da toplam 3 mağazası olan Metro, 1993 yılı başında Türkiye genelinde hizmet veren büyük mağazaların başlıcalarıdır.


*-*Tic. huk. Umumi mağazalar, kendilerine bırakılan mallar karşılığında malı bırakana makbuz senedi ve varant (rehin senedi) verirler. Bu senetler, sahiplerine umumi mağazaya bırakılan malları satabilmek ve rehin verebilmek olanağı sağlar. Emre yazılı olan bu senetler, ciro ve teslim yoluyla devredilirler.

Bu senetlerde ciro şu sonuçları doğurur:

1. makbuz senediyle varantın birlikte cirosu malların mülkiyetini geçirir;

2. yalnız varantın cirosu, mallar üzerinde rehin hakkı sağlar;

3. yalnız makbuz senedinin cirosu, varant hamilinin hakkı saklı kalmak kaydıyla, malların mülkiyetini geçirir. sonra da ideaların en yükseğini, yani iyilik ideası olan o "güneş"i seyreder.

Kaynak: Büyük Larousse






  • Paylaş  

  • Paylaş

  • Paylaş


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Mağaza Nedir?
Mağaza Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/magaza-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/magaza-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content