Mühendislik Nedir?

Mühendislik nedir ve ne anlama gelir? Mühendislik ile ilgili olarak genel bilgilerin yer almış olduğu yazımız. Mühendislik nasıl ortaya çıkt...

Mühendislik nedir ve ne anlama gelir? Mühendislik ile ilgili olarak genel bilgilerin yer almış olduğu yazımız. Mühendislik nasıl ortaya çıktı?



MÜHENDİSLİK, yapı, ulaştırma, endüstri, elektrik, tıp şeklinde türlü işlerin teknik taraflarını tasarlayıp gerçekleştiren bir meslektir. Bu mesleğin dünyamızın şimdiki ileri medeniyetine kavuşmasında büyük bir görevi vardır. Bilimlerin doğduğu zamana kadar geri gidersek mühendisliğin de zamanı gelişmesini incelemiş oluruz.



İlk insanoğlu karşılaştıkları tabiat olaylarının tesirinde kalıyor, bu olayların sırrını çözemedikleri için korkuyor, tanrıların emaresi sanarak onlara tapıyorlardı. Sonraları, bir takım şartlar altında bir takım olayların aynı şekilde tekrarlandığını gördüler. Böylelikle olayların kanunlarını bulmuş oluyorlardı. Zaman içinde pek çok olayın sebeplerini, kanunlarını buldular. Bugün bundan böyle, belirgin hava ve ısı şartlarında yağmur yağacağını hepimiz bilmektedir. Böylelikle sebeplerin, şartların, kanunların bilinmesiyle tabiat vakaları en ince ayrıntılarına kadar çözülmüş oldu. Bir olayın sebep, koşul ve kanunlarının bulunup incelenmesi, düzenlenmesi, genelleştirilmesi sonunda «ilim» ortaya çıktı.



İnsanların detayları artıp deneyleri daha derinlere indikçe ilim sınırları da genişledi. İlk önceleri bilginler her mevzuyla ilgileniyorlardı. Mesela, matematik, doğa vakaları, insan sağlığı, dünya, yıldızlar mevzusunda bir alim, o zamana kadar başka insanların bildiklerini öğrendikten sonrasında, kendi araştırmaları ile yeni buluşlar yapabiliyordu. Sonraları, bilgiler gitgide bir insanoğlunun öğrenemeyeceği kadar çoğaldı. O vakit bilimleri bölümlere ayırdılar. Bilginler de bu bölümlerden ya biriyle, ya da birkaçı ile uğraşmaya başladılar.



Bilginler hem kuramsal, hem de ergonomik alanda çalışıyorlardı. Hatta buluşlarının uygulamasını da kendileri yapıyor, bu durumu hayatta kullanılır duruma sokuyorlardı. Daha sonraları bu iş de bir insanoğlunun sınırlarını aşmaya başladı. Bunun üstüne araştırmaları yapanlarla, bu tarz şeyleri günlük hayata uygulayanlar ayrıldı. Birincilere gene eskisi şeklinde «alim» dendi. Bilginlerin çalışmalarını değerlendiren, halkın yararına sunan, ya da bir takım değişimlerle günlük hayatımızda kullanılır duruma getirenler «mühendis» ismini aldı. Böylelikle, bilginin araştırıcı, yenilikler bulucu yanı güçlenirken, mühendisin ise yararlı ve ergonomik olma zorunluğu kendini gösteriyordu. Bugün bir mühendisin ortaya koyduğu eserin kullanışlı, rahat, kolay ve ucuz olması istenir.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Mühendislik Nedir?
Mühendislik Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/muhendislik-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/muhendislik-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content