Nevşehir hangi bölgemizdedir?

Nevşehir hangi bölgededir? Nevşehir, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir ildir. Sebep: İç başlık Bursa...

Nevşehir hangi bölgededir?

Nevşehir, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir ildir.







Sebep: İç başlık






  • Bursa hangi bölgemizdedir?


  • Bafra Ovası hangi bölgemizdedir?


  • Nemrut dağı hangi bölgemizdedir?










NEVŞEHİR ili İç Anadolu Bölgesi'nde yer alır. Çok eski bir yerleşim alanı olan bu il, ilginç yüzey şekilleriyle çevresinde bulunan öteki illerden ayrılır. Toprağın kolaylıkla oyulabilecek bir yapıda olması, Nevşehir'de zengin bir yerleşim kültürünün oluşmasına yol açmıştır. Özellikle ortaçağda buraya yer leşen Hıristiyanlar'ın barınmak ve ibadet et­mek için araziyi oyarak yaptıkları çok sayıda yapı, günümüzde Nevşehir'in geniş bir açık hava müzesi durumuna gelmesine yol açmışÂ­tır. Yöredeki doğal ve tarihsel zenginlikler daha çok Avanos-Nevşehir-ürgüp üçgeni içinde yoğunlaşır. İlin bu kesiminde bulunan 9.576 hektarlık alan 25 Kasım 1986'da Göre­me Tarihi Milli Parkı olarak koruma altına alınmıştır.

Turizmden sağladığı gelir her yıl daha da artan ve birçok turistik tesis yapılmış olan Nevşehir ilinin adı geçince akla hemen dünya­ca ünlü peribacaları gelir.





YüZÖLÇüMü: 5.467 km2.

NüFUS: 278.129 (1985).

İL TRAFİK NO: 50.

İLÇELER: Nevşehir (merkez), Acıgöl, Avanos, Derinku-yu, Gülşehir, Hacıbektaş, Kozaklı, ürgüp.

İLGİ ÇEKİCİ YERLER: Göreme Tarihi Milli Parkı; Uçhisar, Zelve, Ortahisar, Çavuşin ve ürgüp tarihsel yerleşÂ­meleri; Kaymaklı ve Derinkuyu yeraltı kentleri; peri-bacaları; ürgüp'teki St. Basil, Tavşanlı, Karaçalı, Elmalı kiliseleri, Başmelek Manastırı; Nevşehir ve ürgüp keleleri; Hacı Bektaş Veli Dergâhı; Avanos Ulucamisi; Damat İbrahim Paşa, Taşkın Paşa ve Karavezir külliyeleri; Kaya, Alaeddin, Kızılkaya kö ü. Aşçıbaşı camileri ve Taşcami; Beylik Hanı, Sarıho.n; Kozaklı Kaplıcaları; Nevşehir, Hacıbektaş ve ürgüp müzeleri; Göreme ve Zelve açık hava müzeleri.


devamı için:



Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Nevşehir, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir ildir.





  • Bursa hangi bölgemizdedir?


  • Bafra Ovası hangi bölgemizdedir?


  • Nemrut dağı hangi bölgemizdedir?


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Nevşehir hangi bölgemizdedir?
Nevşehir hangi bölgemizdedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/nevsehir-hangi-bolgemizdedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/nevsehir-hangi-bolgemizdedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content