Öğretmenler Günü Konulu Konuşma Metni Örneği

24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili konuşma metni. Öğretmenler günü temalı konuşma metni örneği ÖĞRETMEN Bugün 24 Kasım….. Öğretmenimin g...

24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili konuşma metni. Öğretmenler günü temalı konuşma metni örneği



24 Kasım Öğretmenler GünüÖĞRETMEN



Bugün 24 Kasım….. Öğretmenimin günü.



Büyük Ata’nın okuma-yazma seferberliğini ilân etmiş olduğu gün. Türk öğretmeninin onur günü… Tüm arkadaşlarımı kucaklamak, kutlamak isterim.



Mustafa kemal atatürk, ülkemizin en kıymetli varlığı olan gençliği öğretmenlere emanet ederek Onlara “Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” dedi.



Temel taşlarımız olan tüm önerilerinin, verdikleri fikirler, bilgiler, faziletlerle kıymetlenen öğretmenlerden kaynaklandığını her fırsatta dile getirdi ve öğretmeni kendine özgü büyüklüğü ile yüceltti.



Bu konuyu kanıtlayan şu anısını nakletmek isterim:



Mustafa kemal atatürk’ün yolu bir köy okuluna düşer. Tek sınıflı okulda genç bir öğretmen ders anlatmaktadır. O, sınıfa girince genç öğretmen heyecanla kalkar, yerini ona vermek ister. Mustafa kemal atatürk:



“Hayır, yerinizde kalıp dersinize devam ediniz. Eğer izin verirseniz sizden yararlanmak isterim. Öğretmenin yeri kürsüsüdür,, der.



Her mesleğin, her sanatftı bir görkemliği bir erdemliği vardır. Ama bu yüceliğe, bu düzeye nereden çıkılır, bu isteği, gayesi, sonucu kim verir? Asla kuşkusuz öğretmen…



Evlatlarımızın kabiliyetleri, sanat yönleri, becerileri ruhlarında tohumlanmıştır. Bu tohumları vatana serptiren ve onlara destek olmak için tüm yaşamını bağışlayandır öğretmen.



İnsanın en köklü anları öğretmene dayanır. İlkokulun 1. sınıfından taa….. onsekiz yaşına kadar geçen vakit içinde, çocuğun gülmesine, ağlamasına, rüyasına yerleşen ve hiçbir tarife sığdıramayacağı bir varlıktır öğretmen.



Öğrencilerini eğitmek, cemiyet kurallarının kıymetini, çalışmanın zevkini aşılamak, insan olmanın bilincine varabilmekle yükümlü vicdan ve sevgi membaıdır öğretmen. Evlatları sevmiş olarak, dertlerini ve mutluluklarını paylaşarak, okulu onların ürkek omuzlarına bir yük benzer biçimde bindirmemek hünerine haiz kişidir öğretmen.



Hiçbir vakit yalnızca öğretmekle yükümlü bir robot olmayan, iyi,doğru ve namuslu yaşamaya yönlendiren, insan sevmenin, ruhların, gönüllerin, huzuru.olacağını kanıtlayandır öğretmen.



Onun için sınıflarını dolduran evlatları aynı seviyede, aynı sevimlilikle benimsemek, onları çocuk olmanın üstünde tabiatın en güzel varlıkları olarak nitelendirmek ne duyulmaz zevktir Ve Tanrı’ya vicdan rahatlığı ile yaklaşmanın en kati, en pozitif yönde yoludur.



Öğretmenin emekliliği vardır, okuldan ayrılışı ise hiç bir zaman yoktur. Sayısını bilmediği güzel çehrelerin düşsel, elerine bulaşan tebeşir tozu, kalbinin atışını sayfalarında saklayan not defteri yaşamının anlamıdır, gururudur.



Heyecanla eskiye dönerek baktığında tüm anıları onu sınıfa götürür.



Son olarak derim ki;



Ama at sırtında gidebildiği Anadolu köşesinde yokluklar içinde karayı ak etmek için didinen köy öğretmeni dostum, sana selâm olsun.



Gencecik yüreğindeki heyecanla vazife yerine giderken Fırat nehrinde boğulan öğretmen dostum,sana selâm olsun.



Ehliyetsiz şoförün sürdüğü kamyondan öğrencisini kurtarmak isterken tekerlekler altında kalan öğretmen dostu m,sana merhaba olsun.



Çok sevilmiş olduğu öğrencisinin ölüm haberi ulaşınca, sınıfa yığılıp kalan öğretmen dostum, sana selâm olsun.



Ve… kalbi sınıfta atan tüm öğretmen dostlarım, size merhaba olsun………

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Öğretmenler Günü Konulu Konuşma Metni Örneği
Öğretmenler Günü Konulu Konuşma Metni Örneği
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/24-kasim-ogretmenler-gunu-300x214.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/ogretmenler-gunu-konulu-konusma-metni.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/ogretmenler-gunu-konulu-konusma-metni.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content