Oyuncakların Tarihçesi

Evlatların hala oynamaya devam etmiş olduğu oyuncaklar ilk olarak ne vakit oynanmaya başlandı. Bir takım oyuncakların tarihçesi, gelişimi ha...

Evlatların hala oynamaya devam etmiş olduğu oyuncaklar ilk olarak ne vakit oynanmaya başlandı. Bir takım oyuncakların tarihçesi, gelişimi hakkında bilgi.



topTop



Top pek çok oyunun ayrılmaz bir parçası. Tarih süresince pek çok uygarlıkta topla oynanan değişik oyunlar olduğu biliniyor. Bu oyunlar içinde günümüzdeki oyunlara benzeyenler de var. Mesela bundan ortalama 2300 yıl ilkin Çin’de topa elle dokunmadan oynanan futbol benzeri bir oyun varmış.



Topların malum en eski örnekleri deriden yapılır, içleri de tüylerle doldurulurmuş. Günümüzde topların yapımında suni ten, plastik, suni kauçuk, keçe şeklinde değişik malzemeler kullanılıyor.



topacTopaç



Topaç evlatların çok eski zamanlardan bu yana sevmiş olarak oynadığı oyuncaklardan birisi. Çoğu zaman koni şeklinde olan topaç, çevresine bir ip sarıldıktan sonrasında ipin açıkta kalan ucundan tutularak fırlatılır. Topaç yere düşer ve hızla dönmeye başlar.



İlk topaçların meşe ağacının meyvesi olan meşe palamudundan ve türlü tohumlardan yapıldığı düşünülüyor. Topaçların eski örnekleri içinde kil, kemik, deniz kabuğu ve ahşaptan yapılmış olanlar da var.



oyuncak-tren



Oyuncak Tren



Tren ulaşım aracı olarak 1800’lü yılların başından bu yana kullanılıyor. Oyuncak trenlerin ilk ortaya çıkışı da 1850’li yıllara müsavi geliyor. İlk oyuncak trenler tahtadan ya da metalden yapılırdı ve elle itilerek hareket ettirilirdi. Bir süre sonra kurma kolu çevrilip bırakıldığında kendiliğinden hareket edebilen oyuncak trenler üretilmeye başlandı. Aynı dönemde buharlı oyuncak trenler de ortaya çıktı. Bu durumu elektrikle çalışanlar izledi.



yap-bozYapboz



İlk yapbozu 1700’lerin ortasında John Spilsbury adlı bir İngiliz haritacı yapmış oldu. Spilsbury bir Avrupa haritasını ince bir tahta parçasının üstüne yapıştırdı. Sonrasında bu tahtayı ülkelerin sınırlarından testereyle kesti. Böylelikle ilk yapboz ortaya çıkmış oldu.



Spilsbury’nin yapmış olduğu yapbozları İngiltere’de öğretmenler coğrafya derslerinde eğitim aracı olarak kullandı. Sonraları yapbozların değişik sayıda parçadan oluşan değişik büyüklüklerdeki türleri de üretilmeye başlandı. Yapboz tüm bütün ülkelerce çok sevildi ve yaygınlaştı.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Oyuncakların Tarihçesi
Oyuncakların Tarihçesi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/top.png
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/oyuncaklarn-tarihcesi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/oyuncaklarn-tarihcesi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content