Saçların çabuk uzaması ve düz olması için ne yapılabilir?

Ben saçımın uzamasını istiyorum, kısa sürede nasıl olabilir ? Neden saçlarım geç uzuyor? Saç köklerimiz saç tellerine hayat veren...

Ben saçımın uzamasını istiyorum, kısa sürede nasıl olabilir ?

Neden saçlarım geç uzuyor?


52827d1468400953 sac sagligi ve bakimi sac bakimi



Saç köklerimiz saç tellerine hayat veren organlarımızdır. Saç köklerimiz normal koşullarda saç tellerine yeni kısımlar ekliyerek saçları uzatırlar.





Günümüzde saç yapımını hızlandıracak bir çözüm henüz bilinmemektedir.

Bazı ilaçların kullanımı, beslenme bozuklukları stress gibi faktörlere bağlı olarak saç uzamasında yavaşlama olasıdır.


Saç köklerinin beslenmesini bozan durumlarda da saç uzaması yavaşlar. Sigara yine damaraları büzücü etkisi ile kan dolaşımını bozan ve besinlerin, oksijenin hücrelere ulaşımını engelleyen bir faktördür. Dikkat edilecek olursa saç uzamasını olumsuz yönde etkileyen faktörler yaşantımızda sık karşılaştığımız faktörler. Saçlarının hızlı uzamasını isteyen kişileride etkileyen faktörlerdir.


Saç yapımı ile ilgili olarak bazı vitaminlerin önemli olduğu günümüzde biliniyor. Ancak bu vitamin ve mineraller günlük beslenmemiz yolu ile zaten alınan vitaminlerdir. Zaman zaman takviye olarak bu tip vitaminlerden almak eksiklik varsa düzeltir.

SAÇ BAKIMI NASIL OLUR?

Saçınızın sağlıklı olması için yapabilecekleriniz:
*Günlük olarak pahalı olmayan bir Vitamin (One-A-Day) alın.

*Saçınızı fazla taramayın. Sadece gerektiğinde şekil vermek için tarayın.

*Kaliteli bir tarak ya da fırça kullanın. Keskin metal ya da plastik uçlar saçlarınızın uçlarının kırılmasına neden olur.

*Kaliteli saç ürünleri kullanın. Çoğu alışveriş merkezlerinde satılan şampuan ve saç ürünleri aslında birçok kötü kimyasal maddeyi içlerinde bulunduruyor. Mesela 'ammonium laurel sulfate' , ya da silikon içeren ürünler saçınızı kurutarak daha kolay kırılmasına neden olabiliyor. İçlerinde birçok koruyucu madde bulunduğunu iddia eden bu ürünler saçınız için aslında en büyük tehlikeyi oluşturuyor.

*Saçınızı sıkı bantlarla toplamayın. Bırakın rahat kalsın. Bu tür toplama şekilleri de kırılmalara neden oluyor.

Saç bakımı için doğal yöntemler




Sağlıklı olması ile hiçbir ilgisi yoktur. Saç uzunluğu kafanızın şekli ve genişliği ile orantılıdır ve yeni teknolojilerle bile bunu değiştirmenize olanak yoktur. Sağlıklı ya da sağlıksız saç yoktur. Saçımız aslında ölüdür. Ölü olmasaydı kesildiğinde canımız yanmazmıydı? Eğer saçlarınızın ucu kırılmamışsa ya da boyama yüzünden hasar görmemişse onu sürekli kestirip sağlıklı ve uzun yapmaya çalışmak yanlış bir şey. Sadece stil değişikliği düşünenler için sık saç kestirilmesi önerilebilir.

Sıcak yağ tedavisi




Kurumuş ve yıpranmış saçları en iyi canlandırma yöntemi zeytinyağı tedavisidir. Saçlarınıza parlaklık vermek ve beslemek için 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Bunu yavaş yavaş tüm saç derinize yedirin. Sıcak suda ıslattığınız bir havluyu sıktıktan sonra bir türban gibi başınıza sarın. Havlu soğurken bu işlemi iki veya üç defa tekrarlayarak, başın yağı iyice emmesini sağlayın. Sonra saçlarınızı yıkayarak, iyice durulayın. Bu bakım türü, özellikle çabuk kırılan saçlar için çok yararlıdır.

Hintyağı tedavisi




Yarım çay fincanı hintyağını ısıttıktan sonra baş derinizi ovarak saçınızın yağı emmesini sağlayın. Yavaş yavaş tarayacağınız saçlarınızı kaynar suya batırırıp sıktığınız havluyla sarın. Bu işlemi yaptıktan sonra yarım saat kadar bekleyip şampuanla yıkayın. Bu tedavi, fazla ince, çabuk kırılan, kuru saçlara iyi gelir.

Zeytinyağı ve bal tedavisi




Yarım çay fincanı yeşil zeytinyağıyla bir çay fincanı süzme balı karıştırın. Bu sıvıyı iyice sallayıp çalkalayın ve bir kaç gün dinlenmeye bırakın. Daha sonra bu karışımı baş derisinize ovarak ve tarayarak yedirin. Ancak bu işlemi yaparken tarağın dişlerinin baş derinize batmamasına özen gösterin. Başınıza bir naylon torba geçirerek, başın sıcaklığını muhafaza etmeyi sağlayın. Karışımı başınızda yarım saat beklettikten sonra, saçlarınızı bol suyla durulayın. Bu işlem, koyu renk saçların ışıltılı bir hal alıp parlamasını sağlar.

Protein tedavisi




Yumurta ile yapılacak protein tedavisi hemen hemen her tür saç için uygundur. İki yumurtayı çırpın ve içine yavaş yavaş bir çorba kaşığı zeytinyağı, bir çorba kaşığı gliserin, bir çorba kaşığı sirke (mümkünse elma sirkesi) ilave edin. Saçınızı bir kez şampuanladıktan sonra saçlarınıza bu karışımı sürüp 15-20 dakika bekleyin. Saçlarınızı iyice duruladıktan sonra saçlarınızın çok kısa sürede canlandığını fark edeceksiniz.

Kakao yağı tedavisi




Koyu renk saçlı kişilerin uygulayabileceği bir başka bakım yöntemi ise aşağıda anlatılan bu karışımdır. İçinde su kaynayan genişçe bir tencerenin içine daha küçük bir kabı oturtun. Yarım çay fincanı ayçiçeği yağını, 1 çorba kaşığı kakao yağını, 1 çorba kaşığı susuz lanolini bu ikinci kabın içinde eritin. Bütün bu yağlar eriyince, kabı kaynar suyun içinden alın ve karışımı iyice çırpın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı kadarını alarak buna 1 çorba kaşığı su katın, iyice karıştırın. Bu sıvıyı ovarak başınıza sürün ve bu durumda 15 dakika ile yarım saat arasında bekleyin. Ardından saçınızı yıkayıp durulayın. Bu tedavi koyu renk saçlara yeni bir canlılık ve parlaklık verir.









  • Düz liseden Anadolu lisesine geçiş yapılabilir mi?


  • Düz liseden denizcilik lisesine geçiş yapılabilir mi?


  • Geometrik cismin düzgün çokgen olması için hangi özelliklere sahip olması gerekir?



Saçların Çabuk Uzaması İçin Doğal Yöntemler

Yarım olgun avokadoyu çatal ile iyice ezin. İçine bir çorba kaşığı üzüm çekirdeği yağı ve bir çorba kaşığı soya yağı katıp iyice karıştırdıktan sonra saç diplerine iyice yedirerek sürün. Daha sonra başınıza önce mutfakta kullandığınız streç filmden bir kat sarın onun üzerine de ılık havlu sarıp 1 saat bekleyin. Son olarak saçınızı yıkayıp durulayın. (Hafta bir kez uygulayabilirsiniz.)





Bir kahve fincanı sıcak suyun içine bir kahve fincanı keten tohumu yağı, yarım limon suyu katarak ocağa koyun ve kaynamaya başlayınca hemen ocaktan alın. Başınıza sürebileceğiniz sıcaklığa gelince ılık olarak saçlarınıza sürüp yukarıdaki gibi streç film ve havlu ile sarın. Bir saat sonra saçınızı yıkayıp durulayın.









arkadaşLar badem yaqı susam yaqı ve hint yaqı bu yaqLarı saçınıza haftada 1 kez uyquLayın cm cm uzuyor bide şampuan oLARAK tresan ısırqan otlu şampuanı kuLLanın bide bi tarif veriyim zetnyaqı ve yumurta sarısı karıştırın saça sürün 15 dk bekleyinn sonra 2 şampuanla yıkayın haftada 1 kez uyqulayın bizim arkadaş bunu yapdı omuzlarında olan saçları 3 ayda beline indi hadi bakalım kolay qelsn kızlar Msn Happy









saçlarınız sağlıklı ve hemen uzamasını istiyorsanız hergün yıkamayın çünkü saç kendi yağıyla beslendiği zaman daha hızlı uzayabiliyor ve yıkarken saçlarnız çok sıcak suyla yıkamayın en son durulamada soğuk suyu tercih edin









ARKADAŞLAR BEN DE SAÇIMI KESTİRDİM ÇOK KISA OLDU SAÇINIZI SIK SIK ŞAMPUAN KULLANMADAN YIKAYIN GERÇEKTEN FAYDASINI GÖRECEKSİNİZ BİRDE MüMKüNSE ARDA SIRADA SAMIRSAK SüRüN BİR SAAT BEKLEYİN SONRA YIKAYIN BANA DUA EDECEKSİNİZ









saclarıın dokulmemesı ıcın sarımsak yağı hem dokulmesını onluyo hem uzamasını sağlıyo mutlaka kullanın









Saçlarınızın hızlı-yavaş, sağlıklı vb uzaması için çeşitli yöntemler vardır. Bu yöntemlerden size en uygununu çevrenize sorarak değil, bir uzmana sorarak öğrenebilirsiniz.

Ancak, genel sağlık durumunuzun, genetik faktörlerin, saçınıza uyguladığınız bilinçli ya da bilinçsiz bakımın, hangi sıklıkta yıkama-bakım-boya vb işlemlerin yapıldığının, kullandığınız ilaçların, yaşadığınız stresin ya da bağışıklık sisteminizin durumunun saçlarınızı da etkilediğini unutmayın.

Sağlığınızla ilgili herhangi bir sorununuz yoksa ve mevsim geçişleri döneminde değilseniz ama saçlarınız istediğiniz gibi değilse eğitimli uzmanlardan yardım alarak saç bakımınızı ya da bununla ilgili yapılabilecekleri öğrenin.

Saçınızın hızlı uzamasını isterken size uymayan bir yöntem kullanırsanız belki de vücudunuzda başka sorunlara yol açarsınız.

Bence, genetik faktörleri ve hayatın doğal gidişini unutmadan şunları yapın:

Saçınızı temiz tutun, uygun sabun ya da şampuan kullanın, aşırı kirli ortamlardan uzak durun, bilmediğiniz kimyasal maddelerle saç ya da vücut temizliği ve bakımı yapmayın, ilaç, hatta vitamini kendi kendinize kullanmayın, hastalıklarınızı zamanında tedavi ettirin. Bağışıklık sisteminizi düşürecek yaşam biçimi ya da faktörleri hayatınızdan uzaklaştırın. Temiz hava ve sağlıklı gıda alın.

Buna rağmen istediğiniz güzel saçlara kavuşamıyorsanız, olduğu kadarıyla saçlarınızı güzelleştirin ve en önemlisi kendinizi, dolayısıyla saçlarınızı sevin. Varsın saçınız istediğiniz uzunlukta olmasın, rengi arkadaşınız ya da beğendiğiniz sanatçı gibi olmasın, düz ya da dalgalı veya kıvırcık bütün saçlar güzeldir. Sağlıklı görünen saçlarınız kısa da olsa sizi mutlu edebilir. Saçlarınız var oldukça nasıl olsa uzayacaktır. Çeşitli hastalık ya da bu hastalıkların tedavisi nedeniyle saçlarını kaybeden çocuk-genç-yaşlı insanları hatırlayın.









saçlarınınzın gürleşmesi ve daha kalın telli olmasını istiyosanz hakiki zeytin yagının içine bi kaç diş sarmısak rendeliyip bi kaç gun ayazda bekletin.snra saçınıza sürün sitreçe sarın bir iki saat bekletin.kısa bi süre snra farkı görcksniz









arkadaşşlarr... çam terebendii ve menekşe yağını aktarcıdan alın cam terebendi sacı uzatıo menekşe yağı ise parlaklık veriyo.. bunları şampuanınıza karıştırın kullanım talimatında ne kdr katacağınz yazıo 3 aydır kullanıorm ve gerçekten uzadığının farkındaım..









Saçlarınız 3 Ay içinde Omuzunuzdan Belinize Kadar Uzayacak!!!

Bir kuaför arkadaşımdan aldığım bu maske tarifini sizlerle paylaşmak istedim.

Tamamen doğal ve zararsız bir formül...

Uzamaya başlaması 1 aydan sonra hızla belli oluyor.

Belki denemek istersiniz ve sizinde işinize yarar diye sizlerle paylaşmak istedim

Malzemeler:

Sinemaki otu, badem yağı, bemiks ampül ve su

( sinameki otunu ve badem yağını aktarlarda bulabilirsiniz, bemiks ampül de eczanelerde satılıyor, b vitaminin ampül şeklinde olanı 3.5 tl ,ampülü ucundan kırıp dökersiniz karışıma).

Hazırlanışı:

1 tutam sinemakiyi, bir çay bardağı suda kaynatıyorsunuz.

Süzdükten sonra ılınınca içine 1 tatlı kaşığı badem yağı ve 1 bemiks ampül koyup karıştırın.

Sadece saç diplerinize uygulayıp biraz masaj yapın ve yarım saat bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın.

Haftada bir uygulanacak...

Düzenli olarak yapılırsa hemen faydasını göreceksiniz.

Özellikle 1 aydan sonra saçlarınız daha hızlı uzamaya başlıyacak.

Uyguladıktan sonra yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...






  • Düz liseden Anadolu lisesine geçiş yapılabilir mi?


  • Düz liseden denizcilik lisesine geçiş yapılabilir mi?


  • Geometrik cismin düzgün çokgen olması için hangi özelliklere sahip olması gerekir?


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Saçların çabuk uzaması ve düz olması için ne yapılabilir?
Saçların çabuk uzaması ve düz olması için ne yapılabilir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/52827d1468400953-sac-sagligi-ve-bakimi-sac-bakimi-1.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/saclarn-cabuk-uzamas-ve-duz-olmas-icin.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/saclarn-cabuk-uzamas-ve-duz-olmas-icin.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content